sandnessolskjerming1sandnessolskjerming8sandnessolskjerming5sandnessolskjerming7sandnessolskjerming4sandnessolskjerming3sandnessolskjerming2

Stor suksess i Sandnes med unik kombinasjon av møbeltapetsering og solskjerming

Sandnes Solskjerming startet som Eide Møbeltapetsering for snart 40 år siden, og er i dag én av få aktører som tilbyr både solskjerming og møbeltapetseringstjenester på ett og samme sted. – Vi har alt man kan tenke seg innen solskjerming, fastslår daglig leder Bjørn Eikeskog.

Martin Eide startet Eide Møbeltapetsering i Sandnes sentrum tidlig på 80-tallet. For rundt 20 år siden kom solskjerming inn i bildet, og siden den gang har det lille firmaet fått stor suksess med sin unike blanding av solskjerming og møbeltapetsering på én og samme plass!


– Møbeltapetsering er fortsatt stort, og vi syr blant annet båt- og campingputer ut ifra stoffet kunden ønsker, og trekker om møbler og motorsykkelsaler. Vi har akkurat fullført et oppdrag for ODEON Kino Sandnes, som ville trekke om over 100 stoler. Vi synes det er utrolig gøy at de heller bruker noen kroner på å trekke om kinostolene istedenfor å kassere de. Det er bærekraftig og utrolig fint at det brukes på nytt – for da kan de fint vare i 25 år til, forteller daglig leder og eier Bjørn Eikeskog.Soleklar solskjerming
Martin Eide solgte seg ut i 2023, og er nå pensjonist. Man har nå den dyktige møbeltapetsereren Roger Solberg som tar seg av møbeltapetsererdelen, mens Bjørn har overtatt eierskapet av hele bedriften. Bjørn forteller at de i dag har et stort fokus på solskjermingstjenester, der de kan levere stort sett det aller meste.


– Vi har alt man kan tenke seg innen solskjerming, bortsett fra solfilm. Vi har den siste tiden fått en stor økning av zip screens, som er en slags rullgardin i en kasse som er montert på utsiden av vinduet. Det er det eneste som virker om man vil stenge ute varmen, og har man store vinduer er det rett og slett zip screens som gjelder – ingenting annet, fastslår Bjørn om den soleklare vinneren på solskjermingsfronten.Bjørn anbefaler samtidig til å investere noen kroner i en automatisk solstyring, som gjør at zip screenen går på automatisk når sola skinner på veggen.


– Man kan også få zip screenen appstyrt. Det er ikke måte på, det er nesten sånn at man snart kan skru den på med komfyren, fleiper den muntre solskjermingseksperten.


Zip screens kan både bygges inn i veggen om de blir involvert tidlig, men stort sett går det like fint å montere det utenpå.


– Mange oppdager litt for sent at det går an å bygge det inn i veggen, men vi kan lakkere zip screen-boksen i samme farge som huset slik at boksen ikke synes like godt, utdyper Bjørn.


Fra a til å
Sandnes Solskjerming installerer alle solskjermingsløsninger ute hos kunden, og selv om installasjonen av zip screens er litt kostbart, så anbefaler Bjørn på det sterkeste å montere zip screens om man har store vinduer.– Sol er ikke nådig mot inventaret. UV-stråling fører blant annet til at fargen falmer på møbler og parkett, opplyser han.


Til tross for dagens moderne solskjermingsløsninger, så er de helt vanlige gardinene på vei inn i trendbildet igjen. Sandnes Solskjerming har nemlig akkurat fått inn en ny kolleksjon av gardiner, og har også et stort utvalg av plisségardiner og terrassemarkiser.Hos Sandnes Solskjerming er de kun to stykker på solskjermingsdelen, som ifølge Bjørn gjør alt fra å ta telefonen til å reise ut til kundene og ta mål.


– Vi gjør alt fra a til å – vi vasker til og med gulvene selv! Og har vi ledig tid, så hjelper vi møbeltapetsereren, sier Bjørn med et smil.


Humor, solskjerming og en hjertevarm service
Siden de er såpass små og gjør alt selv, kan de holde prisene nede og tilby svært konkurransedyktige priser. Samtidig vinner de gode og lange kundeforhold ved å alltid være på tilbudssiden og by på godt humør og en hjertevarm service.


– Humør og glimt i øyet har vært kjempeviktig for meg hele livet, og både jeg og Geir Tengesdal, som driver med solskjerming, kommer fra bilbransjen der service og kundekontakt er utrolig viktig, utdyper Bjørn.


Ved å tilby gratis befaring og måltaking, samtidig som de rykker ut umiddelbart om en kunde trenger hjelp, flyter Sandnes Solskjerming på sitt gode navn og rykte, og skiller seg ut i en bransje som er preget av stor konkurranse.


– Service er kjempeviktig, og jeg tar telefonen selv klokka 19 på kvelden. Vi ønsker å imøtekomme kundenes behov, og gi dem den servicen de fortjener, og på mange måter surfer vi på den samme bølgen som Martin Eide begynte på med Eide Møbeltapetsering. Han har alltid vært kjempeflink med kunder, og det nyter vi godt av den dag i dag, avslutter Bjørn Eikeskog.

Les mer...

2023-07-01 13.00

svanekjokkentrondheim2

Lang erfaring og lidenskap for faget sikrer deg kjøkkenet du drømmer om

Artikkel Svane Kjøkkenet Trondheim, er en faghandel som drives av en dedikert gjeng med et stort engasjement og lang erfaring i faget. Her får du kjøkkenet du drømmer om – og litt til.
adserobil1

Først ute: Ærverdig sportsbilmerke lanserer helelektrisk kabriolet

Artikkel Det gamle sportsbilmerket MG feirer 100 år i 2024, og lanserer markedets aller første elektriske kabriolet. – 100 års-feiringen blir storstilt, og MG lanserer den kule sportsbilen Cyberster for å hedre...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  Arkiv