193022w2193022w3193022w4193022w1

– Selvbyggeren er i ferd med å dø ut

Med 80 prosent proffkunder, mener daglig leder Håvard Skjelstad ved Carlsen Fritzøe Saxegård i Fredrikstad, at den typiske selvbyggeren knapt eksisterer lenger.

Byggevarespesialisten Carlsen Fritzøe er en ærverdig familiebedrift fra 1920, og 100 års-jubileet neste år skal selvsagt feires med brask og bram. Men etableringen av merkevaren Carlsen Fritzøe, som var et resultat avsammenslåingen av Treschow-Fritzøe og H. Carlsen, har vært en langsom prosess som har gått over flere årtier.


– Det har vært en blytung jobb å gjøre navnet kjent, det første året var det mange som lurte på hva vi drev med her i lokalet, forteller Skjelstad med et forsiktig smil.


Han legger ikke skjul på at det var mye hard jobbing i 2016 da de var i full gang med å lansere et nytt og helt ukjent navn. Til tross for dette, så er Carlsen Fritzøe i dag representert i vårt ganske land, fordelt på 25 avdelinger. 


– Nå er vi kommet dit at vi har blitt et merkenavn tuftet på kvalitet, service og fagkunnskap, fastslår Skjelstad.


Carlsen Fritzøe Saxegård er én av to Carlsen Fritzøe-avdelinger i Fredrikstad. Her server de hovedsakelig proffkunden, med fordelingen 80 prosent proff og 20 prosent privatkunder. Den komplette leverandøren av byggevarer innen tre, jern, kjøkken og interiør, satser for fullt på service og pålitelighet. Derfor har de valgt å ha et lokalt distribusjonslager som alltid sikrer kunden raske leveranser.


– Du kan kopiere den sjappa her hvor som helst, men da vil du ikke få med deg lokalkunnskapen og det å møte kunden. Det er helproft hele veien, og vi er en liten administrasjon til å være en så svær organisasjon. Det får vi ofte tilbakemeldinger på. Det handler om å holde staben fornøyd, så får man fornøyde kunder også, smiler han.


Men selvbygger-entusiasten er derimot en utdøende rase, skal vi tro Skjelstad. Derfor går mye av handelen gjennom en proff, før produktene havner hos sluttkunden.


– Selvbyggeren er i ferd med å dø ut, fordi vi ikke har tid til det lenger! Vi har litt greie på det og har mye penger, men vi verner om den fritiden vi har.


– Det vi ser er at mer og mer styres gjennom en proff, men sluttbrukeren bestemmer som oftest likevel. Her behandler vi alle på samme måte - uansett om du er proff eller privatkunde, forsikrer den daglige lederen.

Les mer...

2019-07-31 15:45

195011w5

Škodas ny elbil gir deg mye bil for pengene

Artikkel – Det er mye bil for pengene – da har du alt, forteller Škodas salgssjef om den kommende elbilen.
195016w1

Hemsedals utrolige utvikling gjør dem til en skidestinasjon for alle!

Artikkel – Alle kan få det dem er ute etter! Hemsedal er en fantastisk plass med veldig mange muligheter, forteller Martin Letzter, destinasjonssjef hos SkiStar i Hemsedal.

  Kontaktinformasjon

  193w2

  Hytteliv på svenskekysten

  Idylliske Bohuslän lokker mange sol- og badelystne nordmenn over svenskegrensa – sommer etter sommer. Bransjemagasinet har pratet med to erfarne feriehus-meglere, som forteller at de stadig får henvendelser fra kjøpelystne nordmenn.

  51842405_2091095327636632_3517487299556278272_o

  Vi søker medieselgere!

  Har du en selger i magen og brenner for næringsliv og oppsøkende salg, kan det være deg vi leter etter!

  67532874

  Et plantebasert liv: For dyrene, miljøet og helsen

  Bransjemagasinet har gått i dybden på det vegetariske kostholdet og hvordan et plantebasert kosthold påvirker dyrene, vår helse og vårt klimaavtrykk her på jorda.

  Arkiv