193022w2193022w3193022w4193022w1

– Selvbyggeren er i ferd med å dø ut

Med 80 prosent proffkunder, mener daglig leder Håvard Skjelstad ved Carlsen Fritzøe Saxegård i Fredrikstad, at den typiske selvbyggeren knapt eksisterer lenger.

Byggevarespesialisten Carlsen Fritzøe er en ærverdig familiebedrift fra 1920, og 100 års-jubileet neste år skal selvsagt feires med brask og bram. Men etableringen av merkevaren Carlsen Fritzøe, som var et resultat avsammenslåingen av Treschow-Fritzøe og H. Carlsen, har vært en langsom prosess som har gått over flere årtier.


– Det har vært en blytung jobb å gjøre navnet kjent, det første året var det mange som lurte på hva vi drev med her i lokalet, forteller Skjelstad med et forsiktig smil.


Han legger ikke skjul på at det var mye hard jobbing i 2016 da de var i full gang med å lansere et nytt og helt ukjent navn. Til tross for dette, så er Carlsen Fritzøe i dag representert i vårt ganske land, fordelt på 25 avdelinger. 


– Nå er vi kommet dit at vi har blitt et merkenavn tuftet på kvalitet, service og fagkunnskap, fastslår Skjelstad.


Carlsen Fritzøe Saxegård er én av to Carlsen Fritzøe-avdelinger i Fredrikstad. Her server de hovedsakelig proffkunden, med fordelingen 80 prosent proff og 20 prosent privatkunder. Den komplette leverandøren av byggevarer innen tre, jern, kjøkken og interiør, satser for fullt på service og pålitelighet. Derfor har de valgt å ha et lokalt distribusjonslager som alltid sikrer kunden raske leveranser.


– Du kan kopiere den sjappa her hvor som helst, men da vil du ikke få med deg lokalkunnskapen og det å møte kunden. Det er helproft hele veien, og vi er en liten administrasjon til å være en så svær organisasjon. Det får vi ofte tilbakemeldinger på. Det handler om å holde staben fornøyd, så får man fornøyde kunder også, smiler han.


Men selvbygger-entusiasten er derimot en utdøende rase, skal vi tro Skjelstad. Derfor går mye av handelen gjennom en proff, før produktene havner hos sluttkunden.


– Selvbyggeren er i ferd med å dø ut, fordi vi ikke har tid til det lenger! Vi har litt greie på det og har mye penger, men vi verner om den fritiden vi har.


– Det vi ser er at mer og mer styres gjennom en proff, men sluttbrukeren bestemmer som oftest likevel. Her behandler vi alle på samme måte - uansett om du er proff eller privatkunde, forsikrer den daglige lederen.

Les mer...

2019-07-31 15.45

dotduozink5

Miljøvennlig overflatebehandling skaper stål som lever i det uendelige

Artikkel DOT DuoZink AS, har 40 års erfaring innen varmforzinking og industriell overflatebehandling. Den miljøbevisste zink-aktøren var blant de første i verden som kunne tilby miljøvennlig rustbeskyttelse med...
74343DB1-599E-4C0F-8A06-CDA4D5D886A6_1

Hvordan forbedre din bedrifts likviditet i trange tider?

Artikkel Når man driver en bedrift er det helt naturlig at man opplever tider med økonomiske svingninger som kan sette bedriftens likviditet på prøve.

  Kontaktinformasjon

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  Arkiv