ladefabrikken1ladefabrikken2ladefabrikken3ladefabrikken4ladefabrikken5ladefabrikken6

Lade-revolusjon: Blir totalleverandør av elbil-ladere

Ladefabrikken AS tilbyr elbilladere og ladestasjoner, og er langt fremme i utviklingen av nye ladesystemer i Norge. Nå vil de bli den første totalleverandøren på det norske markedet.

Daglig leder i Ladefabrikken AS, Øyvind Holst, var en pioner i elbil-Norge da han allerede i 2008 bygde om sin gamle Citroën 2CV til en elbil. De fleste mente at den ombygde 2CV-en til Øyvind, aldri ville bli godkjent av Veivesenet, men det ble den faktisk!  


– I 2008-2009 var det dårlig med elbiler. Jeg prøvde Buddy, og det var de verste skranglegreiene jeg har vært borti! Elbilen Think var for dyr og vanskelig å få tak i, så det eneste alternativet var å bygge om den gamle Citroën-en jeg hadde, forteller Øyvind om den ombygde 2CV-en som han faktisk fortsatt har den dag i dag, selv om den ikke er så mye i bruk lenger. 


Satset videre på ladeteknologi 
Samtidig fikk Øyvind fort en stor interesse for elbiler og ladeutstyr, som førte til at han noen år senere skulle starte Ladefabrikken AS. – Jeg startet det forsiktig, og først var tanken at jeg skulle selge ladekabler, for den gang var det ikke så mye av ladestasjoner. Da jeg så hvordan markedet utviklet seg, fant jeg ut at ladestasjoner og ladesystemer var noe som vi måtte satse videre på, sier gründeren.  


Øyvind har en bakgrunn fra elektro og TV-bransjen, der nedskjæringer i TV-jobben gjorde at han valgte å starte Ladefabrikken i 2014. Han kom raskt i kontakt med flere kvalitetsleverandører som var kjente for sine solide ladestasjoner- og systemer, deriblant EO Charging.  – Vi satser veldig på EO Charging-produktene, som står for 90 prosent av alt vi selger. I sortimentet finnes EO Mini, som er en hjemmelader, og EO Genius, som er for ladeanlegg, forklarer Øyvind.  


Sluttkunden er privatpersoner når det gjelder ladekabler, mens ladestasjonene selges primært til elektrikere. Alle laderne kan selvfølgelig også brukes til ladbare hybrider, og Ladefabrikken sender til hele landet.  


Vil bli en totalleverandør 
Ladefabrikken fikk en veldig vekst i forbindelse med Koronapandemien, spesielt ved at de tegnet avtaler med store leverandører, og salgs- og produktsjef Erik Andreas Lien, kan røpe at Ladefabrikken har svært spennende planer for fremtiden.  – Vi har noe som vi håper realiserer seg. Da blir nok fokuset litt annerledes ved at vi har mer fokus mot større kunder og forhandlere. Målet er å bli en totalleverandør som kan tilby alt fra kabelholdere til hurtigladere, og vi er for så vidt der, men alt er ikke på plass enda, forteller Erik.  


Det nye satsingsområdet innebærer at for eksempel en bensinstasjon som ønsker å ha hurtigladere og ladestasjoner, kan få alt levert av Ladefabrikken – på samme plattform, med support og oppfølging inkludert.  


– Vi merker at mange som leverer forskjellige plattformer sliter veldig med support og service i dag.  Det stopper veldig opp, og de får ikke tak i folk. Vi er veldig opptatt av å følge kundene videre, de skal få en totalopplevelse med god service, lover salgs- og produktsjefen.  Øyvind forteller at de i fremtiden også vil satse stort på ladestasjoner med OCPP-løsning.  


– Grunnen til at vi satser mye på det, er at OCPP er en helt åpen løsning som kan integreres til alle forskjellige OCPP-servere uten at man trenger å gå innom en server fra leverandøren av ladestasjonen. På den måten er det mye kortere vei, og ladeoperatøren har mye mer frihet til å styre stasjonen akkurat slik de ønsker. En direkte kommunikasjon med stasjonen gjør at ting blir sikrere, så vi har veldig tro på at OCPP blir en standard som kommer til å bli helt avgjørende fremover. Der har vi allerede ferdige løsninger, forklarer Øyvind. 

 

Tester nye løsninger 
Den framoverlente revolusjonære leverandøren av ladere og ladestasjoner til elbiler, er ofte i forkant av ny ladeteknologi, og Ladefabrikken er ofte med i prosessen der nye løsninger og produkter skal testes på det norske markedet.  


– Vi er veldig med i prosessen med å teste og få på plass løsninger som vi ser behovet av her i Norge, og som vil komme 3-5 år senere i England eller 10 år senere i Amerika. Så vi er veldig «hands on» på de løsningene, avslutter Erik, som gleder seg til å bli en totalleverandør av ladesystemer på det norske markedet.   


Les mer...

2022-04-01 09.30

2050trafikkskole1

Trafikkskolen med forståelse og tålmodighet i fokus

Artikkel 2050 Trafikkskole på Jessheim, legger stor vekt på et pedagogisk læringsforløp. Med trafikklærere som både forstår sine elever og har forståelse for at alle mennesker lærer seg i forskjellig takt, blir...
byggmesterhaagensen1

Folk står i kø for å fornye badet sitt av «Norges hyggeligste tømrer»

Artikkel Byggmester og takstmann Roger Haagensen, er influenser-byggmesteren med 54 000 følgere på Instagram, som kan smykke seg med tittelen «Norges hyggeligste tømrer». Med et godt humør og en smittende entusiasme...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  Arkiv