182031dd182031182031gfeo182031lo182031pda182031pds182031ød182031ødaaa

Bombesikkert datasenter

Sømløs IT-drift kan forbedre din bedrifts maksimale utnyttelse. I tillegg til å tilby driftstjenester med tung kompetanse, er First IT et av få IT-selskaper som har driftssenter i en grotte i fjellet.

– Vi har et driftssenter som kanskje er det mest interessante vi har i forhold til mange av våre konkurrenter, sier daglig leder Rune Berger Toresen.

Driftssenteret til First IT, Datafjellet, er bare 15 minutters kjøretur fra Bergen sentrum og ligger godt gjemt inne i fjellet. Grotten ble bygget under andre verdenskrig og fungerte som ammunisjonslager.


– Når vi bygget om fjellanlegget til Datafjellet kunne man på gamle tavler lese at det hadde vært lagret mellom 100-200 tonn med sprengstoff og ammunisjon. Ifølge nabolaget brukte Forsvaret ukesvis med transport for å tømme lageret, sier Torsen.


– Lokasjonen er veldig godt egnet for formålet når det først eksisterer, vi hadde neppe bygget et helt nytt fjellanlegg fra grunnen av i dag.

Nøyaktig plassering av fjellhallen holder Toresen hemmelig.

– Det er et omfattende prosjekt å drifte, men vi har bygget opp over tid og har en ganske stor og spredt kundemasse. Her har vi alt fra andre IT-firma til bedrifter innenfor bank og finansnæring, med de kravene de stiller til lokasjoner og personvernlover.

– Det er veldig unikt, det er oss bekjent ingen andre her på Vestlandet, og veldig få i Norge, som har en sånn løsning.


182031gfeo


Avlåste datarom
Datafjellet har kun én inngang uten innsyn og er isolert fra annen nær kontorvirksomhet som andre driftssenter i flerbruksbygg. I og med at det er bygget i fjellet er brannfaren så godt som eliminert, og førsteklasses kjølesystemer hindrer overoppheting.

– Fysisk sikkerhet var attraktivt for oss da vi overtok, sier daglig leder.

Basert på kundens spesifikasjoner og behov av størrelse og utstyr, tilbyr Datafjellet server-housing. Dette som helt egne avsperrede datarom med egen tilgang døgnet rundt uten å måtte ha noen følgetjeneste.

– Den fysiske sikkerheten vi kan tilby er jo betydelig høyere i og med at de ulike kundene kan få sitt fullstendig avskjermede og avlåste datarom, og kan disponere det hundre prosent selv.

Tilgangen til senteret blir etablert og fungerer via adgangskort og kodesystem. Dette ekskluderer unødvendige kostnader på personell.

– Kunden administrerer sitt eget datarom mens vi drifter vedlikehold og den underliggende infrastrukturen som er nødvendig for at datasenteret skal fungere i henhold til de strenge kravene som settes for oppetid og sikkerhet, sier Toresen.

Drifter komplette system
First IT kan ta totalansvaret for bedriftens IT-drift eller avlaste med tjenestene som gjør hverdagen enklere, og tilbyr sine tjenester til alle som har både store og små behov for IT-service.

– Kostnadsnivået vårt prøver vi å holde lavt samtidig som holder den nødvendige standarden som kunden krever oppe.

Om en kunde har en relativt lav terskel av hva de har behov for, eller et høyere behov av infrastruktur, sikkerhetsnivå og service skreddersyr de sine tjenester etter kundes behov.

First IT drifter IT-systemer, enten de fysisk befinner seg i kundens lokaler, i deres hosting-miljø eller ute i nettskyen. De tilbyr også blant annet drift av Microsoft skyløsninger, for eksempel Office 365 og Azure via egen driftsportal.

– Skal en kunde ha eget datarom, bør det nok være en viss størrelse. Men vi tilbyr også at du kan plassere alt fra enkeltserver hos oss til å plassere ut eller leie et halvt rack, eller plassere flere dataracks med det utstyret du har. Vi har hele skalaen når det gjelder akkurat dette her.


Mange av bedriftens kunder har egne interne systemer. First IT tilbyr drift av kundens komplette system som inkluderer drift av infrastruktur, servere, nettverk, kommunikasjon, backup-lagring, skyløsning, applikasjonsdrift, database og e-post. First IT har i tillegg personlig support som retter seg mot dine spesifikke behov. De har forståelse av kundens forretning og IT-landskap og yter teknisk assistanse for å hjelpe deg med effektivisering av driften, generell administrasjon og implementering av endringer.


182031pda


Back-up viktigste tjenesten
En utfordring Toresen ofte møter på er kunder som ikke gjør sikkerhetskopier av arbeidet sitt.

– Back-up er etter vår mening kanskje den viktigste tjenesten du har. Folk er ikke flinke nok til å sikkerhetskopiere, det kan være en relativt kostbar tjeneste og folk tenker kanskje at det er en unødvendig utgift, sier han men legger til at dette er en svært uheldig tankegang og kan gi alvorlige konsekvenser for kundene.

– Det er bedrifter i Norge som har gått konkurs etter datatap. Det kan være tyveri eller at driftsløsningene er for dårlige. Om du mister en harddisk eller to, som du ikke har kopi av, så kan dette ha katastrofale følger for firmaet ditt.

Les mer...

2018-04-09 16.15

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...

    Kontaktinformasjon

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    Arkiv