Brannrådgivning – i hele byggets levetid

PID Solutions AS tilbyr brannteknisk rådgivning gjennom hele levetiden til en bygning, fra Prosjektering av brannsikkerhet gjennom Implementering av tiltak, til Driftsfasen.

– Fokuset vårt skal være at vi prosjekterer for driftsfasen. Når et bygg blir prosjektert, er det viktig å tenke på at det skal driftes i mange år. Vi ønsker å følge bygget fra det blir prosjektert og ut dets levetid, og vi har produkter å tilby under hele denne ferden, forteller daglig leder Cathrine Eiken til Bransjemagasinet.


Selskapet PID Solutions AS ble startet i 2012. De har avdelinger i Tønsberg og på Gjøvik med til sammen 11 ansatte. De har høyt kvalifiserte ansatte med mange års erfaring. De driver veldig bredt innen fagfeltet brann, og rådgiverne deres jobber med både standard prosjektering av nybygg og rådgivning til eksisterende bygg. Dette inkluderer også risikovurderinger og simuleringer.


– I tillegg har vi utviklet det web-baserte programmet PiD Drift, som blant annet ivaretar branndokumentasjon, kontroll- og avvikshåndtering.


Eiken forteller at målet er at eieren av en bygning skal ha full kontroll på en enkel og tidsbesparende måte. PID Drift er også en kommunikasjons-plattform hvor for eksempel vaktmesteren i et bygg kan registrere mangler ved hjelp av sin mobiltelefon. Dette sendes da som en oppgave slik at driftsleder kan sende beskjeden videre til en ekstern leverandør som kan utbedre mangelen, forklarer hun.


Det innovative selskapet er stadig på utkikk etter nye markeder og nye muligheter for å videreutvikle systemet. De har nå utviklet et e-læringskurs som tilbys i tillegg til ordinære brannvernkurs de holder ute hos kundene.


– Oppdragene våre er for det meste på det sentrale Østland, men vi jobber også nasjonalt. Blant annet er vi involvert i flere påbygginger og ombygginger av kjøpesentre. For tiden er vi også engasjert med Asko sitt nye lager på 28 000 kvadratmeter i Sande. Sammen med et annet brannrådgivningsfirma (WSP) er vi også brannprosjekterende i Kunstsiloen som skal bygges i Kristiansand.


– Vi jobber ikke bare ut fra pre-aksepterte løsninger, men gjør en grundig vurdering i hvert enkelt tilfelle. Stadig får vi nye oppdrag fra de samme kundene, og det er jo det beste beviset på at man gjør en god jobb.

Les mer...

2018-01-18 12.00

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

Kontaktinformasjon

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

Arkiv