193030w4193030w2193030w3193030w1

Vaskerom: Trenden som tar av

Skal vi tro rørleggeren Tormod Lindekleiv, er et fullt utstyrt vaskerom nå blitt en betegnelse på full komfort i våre hjem.

Vi nordmenn øker stadig vår livskomfort. Noen ganger med finurlige smarthjemløsninger, andre ganger ved hjelp av elektriske duppeditter. Alt for å gjøre våre liv enda litt lettere, og for å spare enda mer tid. Men for noen kan praktiske løsninger i hjemmet utgjøre en stor forskjell i hverdagen: Rørleggerne Tormod og Sondre Lindekleiv, som i tillegg til å jobbe i samme firma, er far og sønn, bekrefter at trenden med vaskerom har fått et kraftig oppsving det siste året.


Et markant skifte
– Før var et vaskerom bare et betonggulv med et sluk på gulvet og en bereder som avgir varme. I dag har det snudd til en bereder som nesten ikke avgir noe varme i det hele tatt, og et sluk som ser litt finere ut, forteller Tormod. 


– Ja, vaskerom er det nye som har kommet veldig opp i det siste, bekrefter sønnen Sondre. 


De to forteller at et optimalt vaskerom i dag består av mye skapplass og benkeplater som du kan brette tøyet på; skap- og benkeplass ikke ulikt et kjøkken. Det markante skiftet fra et standardisert vaskerom til et praktisk og ikke minst fint rom, gikk uventet fort og spredde seg raskt til husstander i Norge.


– Det skal være et fint rom nå, det er ikke sånn som det var før. Nå skal det være fin innredning, alt på stell og med god benkeplass; ryddig og system, smiler Tormod.


Sondre legger til at vaskerominnredningen nå også kommer i flere forskjellige farger, ikke bare hvitt.


Et godt team
Lindekleiv VVS i Songdalen, leverer alt innen rør, og holder seg helst til bad. Som medlem i VVS-eksperten, drar det lille VVS-firmaet stor nytte av medlemsfordelene som blant annet inkluderer rabattordninger og gunstige innkjøpsordninger. 


Tormod har drevet i faget i godt over 30 år, og startet opp for seg selv i 2014. Ved sin side har han sønnen Sondre, som ble ferdig utlært rørlegger i 2014. Sondre avslører at faren hans anbefalte ham å i stedet satse på en karriere i elektrikerfaget, men slik ble det altså ikke. 


– Vi har alltid jobbet sammen, og det går veldig greit. Ingen krangling, sier Sondre spøkefullt.


– Han begynte med å legge rør i kjelleren hjemme da han var 12 år, og fikk etter hvert ansvar for å legge vannbåren varme på sitt eget rom. Det måtte han gjøre hvis han ville ha det varmt. Og sånn begynte det, smiler Tormod. 


Far og sønn Lindekleiv trives unektelig godt sammen på arbeidsplassen. Det gjenspeiles tydelig i det varme arbeidsmiljøet, som bekreftes av lærlingen Fredrik. Han har jobbet i Lindekleiv VVS siden august 2018, og stortrives her.


– Jeg kunne ikke hatt det bedre, sier han og smiler.Støtte fra Enova
Geografisk nedslagsområde for Lindekleiv VVS er Søgne, Songdalen, Kristiansand og Vennesla. Det starter ofte med en hyggelig prat og en gratis, helt uforpliktende befaring. At far og sønn innehar mesterbrev, hjelper stort på kundepågangen.


– Vi har veldig mye renovering av bad. Vi er forholdsvis fleksible og kan ofte stille på kort varsel. 


Pågangen er også stor på utskifting av oljetanker, og mange er ifølge Tormod ikke klar over at man kan få økonomisk støtte fra Enova i forbindelse med den miljøvennlige overgangen fra oljefyr til luft-til-vann eller væske-til-væske-system.Lindekleiv VVS selger i tillegg alt du trenger og ofte litt til, innen bad, vaskerom, vann og varme. De har et tett samarbeid med flere aktører, kanskje spesielt HG Bygg som holder til i nabolokalet.

– Vi ber stort sett kunden om å gå inn på nettsiden vvseksperten.no og leite. Deretter kan de komme til oss med spørsmål, og vi kommer med et tilbud til dem.


Advarer mot netthandel

I dagens samfunn skal alt gå så fort, og mange av oss tyr derfor ofte til netthandel i ulike situasjoner. Tormod forteller at det fort skaper problemer for profesjonelle aktører som dem når privatpersoner uten kjennskap til spesialprodukter,for eksempel klikker hjem en varmtvannsbereder. Han forklarer hvorfor:


– For det første vet du ikke helt hva du kjøper, og for det andre er det noe med at hvis jeg skal montere, så ønsker jeg å levere det jeg skal montere! Det er veldig viktig, for jeg skal stå som en garantist for det jeg leverer.


Tormod opplever at markedet for en rørlegger til tross for mindre avanse i ovennevnte tilfeller, er svært godt. De får mange forespørsler og har stadig flere forsikringsjobber.Tormod betror oss at han har tenkt til å trappe gradvis ned på arbeidsmengden, og håper at sønnen overtar virksomheten om noen år.


– Men han blir ikke kvitt meg så lett, spøker han og smiler mot sønnen.

Les mer...

2019-08-01 10.30

flisesentervestfold_1

Dette flisesenteret tilbyr det som kjedene ofte ikke kan

Artikkel Flisesenter Vestfold har lang fartstid i Larvik. Hit reiser faste proffkunder som setter pris på kunnskapen som brødrene Arnesen besitter, og ikke minst den gode kvaliteten til produktene de selger.
fagmoblerlyngdal6

– Det viktigste er god service

Artikkel Fagmøbler Lyngdal, tilbyr kvalitetsmøbler og god service til Lyngdals innbyggere. Bak den hyggelige møbelforretningen står en erfaren og blid butikksjef.

  Kontaktinformasjon

  IKEA_HANTVERK_Kavitha_inthefield_PH163745

  IKEA forener verden

  Møbelgiganten IKEA fins representert i 52 land og har til sammen 430 varehus på verdensbasis. Kommunikasjonsrådgiver Troels N. Mathisen, forteller at IKEA jobber iherdig med å utvikle løsninger som skal forenkle våre liv og gjøre hjemmene våre mer funksjonelle.

  schmidtkjøkken2

  Kjøkkenløsninger for den moderne familiesituasjonen

  Schmidt Kjøkken designes og produseres i Frankrike og Tyskland. Med miljø på dagsordenen og nyskapende løsninger som gjør kjøkkenet til hjemmets nye møtepunkt, treffer Schmidt Kjøkken blink med sine kvalitetskjøkken.

  193w2

  Et hytteliv på svenskekysten

  Idylliske Bohuslän lokker mange sol- og badelystne nordmenn over svenskegrensa – sommer etter sommer. Bransjemagasinet har pratet med to erfarne feriehus-meglere, som forteller at de stadig får henvendelser fra kjøpelystne nordmenn.

  Arkiv