185022w2185022w1185022w3185022w4

Frister med Sunnmøres største marina

Storslagent havneprosjekt og hjemmelaget mat hos den ærverdige kaféen Lanternen. Tjørvåg har mye å tilby takket være Kåre Jensholm.

Bransjemagasinets utsendte reiste til Jensholmen som ligger idyllisk til i Tjørvåg i Herøy kommune, en drøy halvtimes kjøretid fra Volda. Herfra kan du dessuten kjøre til Hareid på en halvtime, og hele 40 000 innbyggere er innen rekkevidde kun en halvtime unna. Den strategiske beliggenheten gjorde at Kåre Jensholm så sitt snitt i å starte en kafé her - for 31 år siden. 


– Vi startet Lanternen tidlig i 1986 og åpnet mai 1987. Konseptet i dag er det samme som det har vært hele tiden, med hjemmelaget mat og uten noen som helst form for skjenkerett, sier Jensholm med et smil. 


Valget om å ikke servere alkohol, var et konsekvent og viktig valg, ikke minst siden man er avhengig av bil og båt for å ta seg til kaféen. Det har heller aldri vært et problem at de ikke har alkoholservering, snarere et fortrinn da mange av kaféens barnefamilier roser det alkoholfrie initiativet.


På en god søndag lager og serverer Jensholm utrolige 500-600 middager, og kaféen blir flittig besøkt av faste kunder så vel som turister i sommersesongen. Kafé Lanternen inkluderer også et catering- og koldtbordtilbud til privatpersoner og firmaer. 


– Det jeg leverer er skikkelig, men jeg tar ikke på meg for mye og sier ja til alt.


185022w3


Hva er det som gjør deg så populær, tror du?

– Det er forferdelig vanskelig å si, ler han og tenker en stund.


– Men det er nok mye fordi vi har hjemmelaget mat. Også har jeg prøvd å holde meg på et prisnivå så lavt som det går, der to voksne med to unger kan spise godt for 500 kroner. Det har alltid vært et prinsipp at alle skal ha råd til å gå hit. Og vi er kjent for store porsjoner, forsikrer Jensholm. 


Det er derimot ikke utelukkende kaféen som Jensholm er mest kjent for. Gjennom et gedigent havneprosjekt som ble påbegynt i 1982, kan han tilby både båtplasser, naust og tomter, i tillegg til både utleie av hytter, plass til camping- og bobiler og småbåter med motor.


Det er ikke litt mye for én mann?

– Jeg har full kontroll, jeg! Ler han.


– Det skal være en overkommelig pris å kjøpe naust og båtplass her, og jeg ser det som et kundegrunnlag for kaféen. Når det er fullt utbygd blir det 500 båtplasser og derfor Sunnmøres største marina!


Hvorfor vil mange folk ha en båtplass akkurat her?

– Det er jo veldig sentralt i området. På en halvtimes kjøretid kommer du til Volda, Hareid, Larsnes og Ørsta, og det er kort vei til hav og fiske, forteller han. 


Jensholm forklarer at det dreier seg om 150 båtplasser og 90 naust på sørsiden, mens de er i gang med å bygge ut 350 båtplasserog 32 naust på nordsiden. Han har dessuten ti hytter, 75 sengeplasser, ti småbåter med motor og 15 camping- og bobilsplasser til utleie i området - året rundt. 


– Da bor man helt skjerma fra all trafikk, og med god utsikt!


Han forteller at han har begynt å trappe ned på arbeidsmengden siden han tross alt nærmer seg pensjonsalder. Men om noen av hans barn overtar driften av hans livsverk, gjenstår å se. 


– Jeg kommer ikke til å leie ut driften av dette til noen andre. Jeg står på så lenge jeg orker, fastslår han. 


185022w4

 

Les mer...

2018-11-01 15.00

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.

    Kontaktinformasjon

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv