havwoods1havwoods2havwoods3havwoods4havwoods5havwoods7

Disse gulvene er arkitektenes favoritt

Havwoods er den engelske gulvprodusenten med skreddersømmen, bærekraften og kvaliteten som får norske arkitekter til å måpe.   – Vi ser at arkitekter ofte er opptatt av hvor et produkt kommer fra, og om det er miljøvennlig, sier Jean-Paul Wiser, daglig leder i Vespgulv AS leverandør av Havwoods & Ter Hürne.

Gulvprodusenten Havwoods, ble startet av en engelsk familie i 1975. Deres høykvalitative gulvprodukter blir produsert ved cirka 30 fabrikker på verdensbasis. Produktene til Havwoods er bærekraftige og svært miljøvennlige, og flere av produktene innehar miljøsertifiseringer som blant annet FSC og Cradle to Cradle Silver.– Cradle to Cradle hjelper fabrikkene økonomisk slik at de er økologiske fra a til å, for vi ser at arkitekter ofte er opptatt av hvor et produkt kommer fra, og om det er miljøvennlig. Det viktigste for meg er at jeg vet hvor produktene jeg selger kommer fra, hvor de er produsert, og at de fungerer med det norske klimaet, understreker Jean-Paul Wiser, daglig leder i Vespgulv.


90 prosent proffkunder
Jean-Paul vet godt hva han snakker om. Han har nemlig jobbet med gulv i snart 10 år, og startet for seg selv for noen år siden med salgsagentur på et annet gulvprodukt. I 2019 fikk han agenturet på å selge produktene til den engelske produsenten Havwoods i Norge.– Jeg er en partner av Havwoods, og eier alle rettighetene til å selge det i Norge. Jeg kjøper inn varer fra Havwoods og selger det til våre norske kunder, der 90 prosent av kundene våre er profesjonelle kunder innen b2b-markedet, sier Jean-Paul. Vi er hovedsakelig en gulvleverandør; det vil si at vi hovedsakelig leverer gulv, men i tillegg også tepper, forteller han videre.


Vespgulv AS leverer en del vegg-til-vegg tepper, som er blitt en stadig mer ettertraktet trend blant deres kunder. Havwoods passer nemlig alltid på å ligge et skritt foran i forhold til trender, og har blant annet en velfylt katalog som heter «WoodBook», som kommer ut 4 ganger i året, der alle nye produkter og kolleksjoner blir presentert.


Gir kunden en god opplevelse
Jean-Paul forteller at Havwoods har et showroom på hjul i hjemlandet England, der en dobbel decker-buss kjører rundt og tar imot besøkende i det rullende showroomet. Selv om Vespgulv sitt showroom i Oslo ikke er like unikt som busskonseptet til Havwoods i England, så er showroomet i Fridtjof Nansens vei 5b likevel verdt et besøk. Her blir man tatt godt vare på av showroom manageren Mattias og salgssjefen Victor, som gjør sitt ytterste for å besvare alle spørsmål en kunde måtte ha.– Forskjellen mellom oss og store byggevarehus, er at om man besøker et byggevarehus, så møter man ofte en forskjellig person hver gang. Vi prøver å gi hver eneste kunde en opplevelse, og her får de all den tekniske hjelpen de trenger – samtidig som vi selvfølgelig også kan dra hjem til kunden. Når vi presenterer Havwoods for kundene, så forteller vi alt om treet. Det er ikke noe feil i å gå til store byggevarehus, men man får ikke alltid den hjelpen man trenger, eller forståelsen bak et gulv, fremholder Jean-Paul.


I et land som Norge der det er svært kaldt og tørt på vinteren og veldig fuktig på sommeren, er det ifølge Jean-Paul ekstremt viktig å benytte seg av en gulvleverandør som tar hensyn til det norske klimaet. Denne kompromissløse kompatibiliteten med det tøffe, norske værklimaet, var bare én av grunnene til at Jean-Paul ønsket å få representere Havwoods i Norge.Satser enda større
I Vespgulv sitt store sortiment, finnes blant annet tregulv, vinylgulv, parkett og fliser. Leveringstiden er kun to uker dersom produktet er på lager, og gulvene tillater en unik skreddersøm der kunden kan velge å få laget detaljer og håndlagede mønster.


– Vi leverer mye vinylgulv fra den tyske produsenten Ter Hürne til bedrifter og butikker. Og siden deres vinylgulv er basert på soyabønner, så hverken lukter det eller gir fra seg gasser. Billige vinylgulv lukter ofte, fordi de avgir gasser som ikke er så bra. Våre vinylgulv koster kanskje litt mer, men da er de i hvert fall bærekraftige, understreker Jean-Paul.


Vespgulv har fått et vanvittig løft i Norge den siste tiden, og arkitektene som har valgt deres gulv i sine prosjekter, sprer gjerne det gode ordet videre. For Jean-Paul har Havwoods & Ter Hürnes reise på det norske markedet resultert i to dyktige medarbeidere, et flott showroom og et spennende produktutvalg som bare blir større og større.– Vi utvider stadig produktutvalget, og ønsker å få et større showroom der vi etter hvert kan få inn fliser. Det er tross alt mye enklere for en kunde å komme inn til en butikk der man kan kjøpe gulv, tepper og fliser i én og samme butikk, konstaterer Jean-Paul med et smil.

Les mer...

2023-01-01 13.45

automegler11

Smart og moderne 24/7-verkstedtjeneste henter og leverer bilen for kunden

Artikkel Automegler1 går i bresjen for en ukomplisert, rask og trygg bruktbilhandel på nett. Med tilhørende verksted basert på samme smidige konsept, blir bilen hentet og levert når og hvor kunden ønsker! – Vi...
Mindeblikk2

Kvalitetsbevisst blikkenslagerbedrift hever standarden til blikkenslageryrket

Artikkel Med et slagord som lyder «kvalitet, enkelt og greit», er Minde Blikk AS en blikkenslager som er nøyaktig til fingerspissene og som bryr seg om å levere høy kvalitet.
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  Arkiv