sjøentreprenør6sjøentreprenør1sjøentreprenør2sjøentreprenør3sjøentreprenør4sjøentreprenør8sjøentreprenør7sjøentreprenør5

Løser både kompliserte og ukompliserte oppgaver på lands og til vanns

Sjøentreprenør Søyland i Mandal, har sammenlagt 45 års erfaring og sitter med spesialkompetanse på alt fra grunnarbeid på land til fundamentering i sjøen.

Kristian Søyland og hans far Atle Søyland, eier og driver Sjøentreprenør Søyland sammen – og utfyller hverandre godt. De startet firmaet i 2012, med ønsket om en lokal forankring istedenfor all reisejobb.


Med en lekter på 115 tonn med en lastekapasitet på 100 tonn, fire gravemaskiner, én lastebil og forskjellig småutstyr til diverse oppgaver på sjøen og på land, nyter de godt av en variert arbeidsdag med stadig nye og spennende utfordringer.



– Vi har 45 års erfaring totalt på huset, og mye spesialkompetanse i forhold til grunnarbeid klasse 2. Vi har betongkompetanse og har med oss min onkel; Dag Kjell Søyland som er tidligere sjef fra Skanskas avdeling for bro og kai – det gir oss den kompetansen vi trenger på undervannsstøping, forteller Kristian Søyland innledningsvis.


Lik fordeling på land- og sjøoppdrag
De har en 50/50-fordeling på henholdsvis land- og sjøoppdrag, og kan samtidig også utføre snekkerarbeid over overflaten ved hjelp av gode samarbeidspartnere.


– Vi stiller ganske strenge krav til dem vi har med oss, både på betong og tre. Det skal være bra siden det skal tåle å stå i sjøen i vær og vind – for her kan det jo bli ruskete, sier Kristian med et smil.  


Sjøentreprenør Søyland, kjører hovedsakelig strekningen Farsund til Kristiansand med sin lekter, men de kan også bevege seg så langt som til Lillesand.


– Det tar cirka fem timer fra Mandal til Kristiansand, og da kan vi kjøre hele hyttekonstruksjoner. For noen år siden, leverte vi en hel hytte med fire semilastebiler på dekk, forteller han og legger til at det er storebror Petter Søyland, som er kaptein på lekteren.



Lekter med stor kapasitet
Alt fra små til veldig store konstruksjoner og last på opptil 100 tonn, kan fraktes på lekteren. Ved mindre kolli, opplyser Kristian at flere firmaer kan gå sammen og dele på plassen for en billigere fraktkostnad.


– Vi har det lille fortrinnet at lekteren vår er den største. Og vi har den største krana som rekker lengst og kan løfte mest. Det er én av de store fordelene vi har. Det vinner vi mye tid og energi på for kunden, som ikke trenger å bære seg i hjel, fastslår Kristian.



Sjøentreprenør Søyland, kan ta seg av både små jobber og store oppdrag. I skrivende stund er de i gang med et litt spesielt prosjekt i Kristiansand på oppdrag for NRC, med oppbygging av den nye Fjord Line-terminalen.  


– Vi er ikke redde for å svare ja til en oppgave selv om den høres litt umulig ut. En gang ble vi leid inn av et firma fra Geilo som ikke hadde kompetanse på pelearbeid i sjøen selv, så vi leide en lekter der borte og gjorde jobben for dem. Kunden og byggherren var kjempefornøyd, og vi syns det var gøy å få være med på en slik type oppgave, smiler Kristian.


Kvalitet i høysetet

Eksempler på landoppdrag de kan ta, inkluderer blant annet grunnarbeid, VA-anlegg, hytte- og hustomter, rørleggertjenester utenfor ringmur og spesialoppgaver på vannbrudd.



Kristian forteller at hans far Atle, har en helt unik kompetanse på CV-en. Han er godkjent skytebas, og kan derfor ta på seg selv de mest kompliserte sprengningsjobbene.


Og selv om konkurrentene er mange selv her på Sørlandet, er kvaliteten til Sjøentreprenør Søyland, deres største fortrinn.


– Vi velger kvaliteten. Vi prøver å fortelle kunden at det tar litt lenger tid, og at det kanskje koster en time ekstra med to mann, men det får de mye igjen for siden levetiden på produktet vi leverer er så mye lengre, fastslår Kristian avslutningsvis.


Les mer...

2021-04-01 15.45

e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...
newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv