191030w7191030w6191030w4191030w1191030w5191030w8191030w9191030w2

Industriens ridder i skinnende rustning

For industrien er tidsbruk essensielt – hindring av drift betyr store tap og kostnader. Maskinering AS er et spesialfirma som produserer og reparerer maskindeler og sveisede konstruksjoner og har spesialisert seg på prototyper og spesialutstyr. De er raske på pletten, også om arbeidet må utføres på plass i inn og utland. – Vi reagerer på korte tidsfrister.

Maskinering er er et moderne mekanisk verksted med mange års erfaring fra verkstedindustrien. Selskapet driver mekanisk virksomhet med moderne utstyr og salg av bearbeidede produkter. Vi har snakket med salg- og markedssjef Knut-Ole Ysland og han kan fortelle følgende:

 
– Vi reagerer på korte tidsfrister når det er havari hos kunder og vi er veldig løsningsorienterte, og vår største fordel er at vi har både maskinering, mobil maskinering, sveising og mekanisk under ett og samme tak, sier Knut-Ole Ysland. Byens gode infrastruktur med hensyn på transport luft, vei og hav samt de ansattes evne til hurtig omstilling og kompetanse, gjør at vi er konkurransedyktige over hele landet og utlandet.


Bodøbedriften fyller 45 år i år og innen tungindustri, land- og sjøbasert prosessindustri, fiskeri, verftsindustri, bygg og anlegg er Maskinering AS den valgte partner for en kunde med et havari der deler og tjenester trengs levert raskt og effektivt.

 

Den lokaleide bedriften har ikke egne produkter som de produserer og selger, men er avhengige av kunder som har behov for deres varer tjenester.
 Vi er ikke satt opp for masseproduksjon, så det blir stort sett å løse problemene som kommer på kort varsel.Ysland forklarer at de har utviklet en svært allsidig kompetanse og er spesielt gode på produksjon og reparasjon av spesialdeler.   Koblinger, veivakslinger, spoleskruer, tannhjul og bolter blir produsert i dimensjoner som man ikke akkurat får tak i hos Biltema, samt reparasjoner, installasjoner og overhalinger blir utført på on- og offshore-plattformer, skipsverft og industriparker. Ordet allsidig blir nesten utilstrekkelig for å beskrive Maskinering AS sine ferdighetsområder.


Nytt verksted på Burøya i Bodø stod ferdig 1. mars 2017 med totalt gulvareal på 2300 kvadratmeter, krankapasitet 40t og 10m løftehøyde og direkte tilgang til havet. Plasseringen gir muligheter for videre ekspansjon og utvikling i årene som kommer. Ønsket er a bygge en kai for å tilby fiskeri, skipstrafikk og offshore-næringen flere tjenester og muligheter for senteret i Bodø. I tilegg ønsker bedriften å slippe å være avhengig av transport på landevei for større enheter. I så måte har bedriften har akkurat skaffet seg tillegg av areal på 7000 m2 for framtidig behov. Totalt areal som bedriften disponerer og eier er nå rundt 15 000 m2. 


– Vi ruster oss for fremtiden og satser på ekspansjon videre. Vi investerer i maskinutstyr jevnlig og tar for oss videreutvikling av produksjonsanlegget hele tiden, sier salgssjefen. 


Bedriften ble startet av eiernes foreldre i 1974, og Ysland har selv sammen med sine brødre vokst opp på verksted og hatt god opplæring innen bedriftens fag. I dag er det 25 faste ansatte pluss innleide på prosjekt etter behov. Det er stor fokus på kompetanse og fagbrev og alle nødvendige sertifiseringer er på plass.


Bedriften har kunder i Norge og dekker også utlandet som Europa og Norden spesielt. 
– I og med at vi har allsidige kundegrupper som on- og offshore prosessindustri, gruveindustri, fiskeindustri, skipsverft og bygg og anlegg, gjør at vi ikke er så sårbare for svingninger i markedet, sier han.


 

For øyeblikket er bedriften blant annet i Sverige og utfører mobil maskinering. Her blir store maskindeler reparert på plassen. Dette gjøres fordi utstyret er så tung og stort at det vanskeligjør transport til verksted. Andre større leveringer i det siste er veivaksling til stålverket i Mo i Rana. Selve råemnet veide 5000 kg. Ferdig veivaksling veide 1700 kg før den ble transport til kunden. 

Ysland forteller at de i løpet av 2019 også vil være på utkikk for å utvide staben fra 25 til rundt 30 i bedriften. Personer med praksis innen maskinering, sveising, platearbeid, mekanikere innen industri, anlegg og landbruk, motormenn og hydraulikkfolk er alle velkomne til å ta kontakt med Maskinering AS. 


– I og med at vi gjør alle fagene trenger vi svært ressurssterke arbeidstakere. Vi er avhengig av å kunne løse de utfordringene vi til daglig blir stilt overfor og er derfor avhengige av folk med god innsikt, kompetanse og stå-på vilje.


– Vi er veldig fornøyde med de som jobber her, og hadde det ikke vært for de og deres kompetanse og velvilje til å stå på når det kreves så hadde vi ikke vært der vi er, understreker Ysland.

Maskinering AS utvikler framtidige ressurser ved å ta inn 10-20% lærlinger hver år.
 Det er viktig å lære opp lokal arbeidskraft og at ungdommen som går på skole får utdannelse her i byen. Det er det som er grunnlaget for bransjen, sier Ysland. 

På kundelisten finnes det mange gode kunder og større produksjonsbedrifter som bedriften har lang relasjon til. På spørsmål om hvordan tilbakemeldingene har vært fra kundene sider Ysland.


– Stort sett får vi ikke skryt, ikke engang takk om vi jobber døgnet rundt, men når de bestiller nye deler og tjenester så vet vi at de er fornøyde med oss. Vi har holdt på 45 år og vi har veldig mange faste kunder siden oppstarten. Om de ikke hadde vært fornøyde med oss så hadde vi antagelig ikke sittet her i dag, smiler han. 


Les mer...

2019-03-22 12.45

jemo8

Entreprenenør i Grenland bygger for fremtiden med ekspertise og lidenskap

Artikkel JEMO Entreprenør AS fra Skien, består av et dedikert team med dyktige fagarbeidere/medarbeidere som brenner for å levere godt håndverksmessig arbeid. Med lang erfaring, god kvalitet og en umiskjennelig...
hageogmotor3

Har produktene som sikrer en aktiv fritid

Artikkel Hage & Motor AS, er en faghandel for ATV, UTV, snøscootere, skog og hageutstyr til privatpersoner, bedrifter og kommuner. Med et kompetent verksted som tilbyr reparasjoner og service, er faghandelen i...

  Kontaktinformasjon

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  Arkiv