193006w2193006w3193006w1193006w4

Slik gikk blikkenslageren Daniel Tangvall (22) fra lærling til daglig leder

Som 20-åring jobbet den unge blikkenslageren så mye at han mot slutten av året satt igjen med 2,6 millioner i omsetning. To år senere grunnla han firmaet Ventilasjon Sør og har i dag ansvaret for åtte ansatte.

Søgne-firmaet Ventilasjon Sør, yter blikkenslagertjenester og ulike typer ventilasjonsarbeid på Sørlandet. Firmaet ble grunnlagt for to år siden av den da knapt 20 år gamle Daniel Tangvall. 


Tangvall lå absolutt ikke på latsida etter fullført utdannelse innen kobber, blikkenslager og ventilasjon, og startet opp for seg selv rett etter læretiden.


– Det har vært en bratt læringskurve, ogdet varen tøff jobb å begynne med, smiler Tangvall,som alltid har hatt en genuin interesse for blikkenslagerfaget. 


Han forteller videre at han startet for fullt allerede etter 9.klasse. Da jobbet han som blikkenslager i en stilling på rundt 50 timer i uka,i tillegg til skolen.Planen var allerede da å tjene inn så mye som mulig, slik at han hadde startkapitalen han trengte for å starte eget foretak.


– Faren min har hjulpet meg veldig masse, han har selv jobbet med ventilasjon og vet hvordan det fungerer. Og når man i tillegg brenner for faget, så er det ekstremt gøy! 


Den positive unggutten eier selv 25 prosent av selskapet, og deler resten av eierskapet med fire andre aksjonærer. Tangvall har en variert arbeidsdag som daglig leder i bedriften sin og jobber både ute på oppdrag og inne på kontoret med administrative gjøremål. Han kan jobbe lange dager og gir oss et eksempel der han fort kan jobbe fra 05:30 om morgenen til 21:30 på kvelden.


Utfører alle blikkenslagertjenester

Når det gjelder blikkenslager-delen, så var det et utspring fra ventilasjon etter at Tangvall så den store etterspørselen for blikkenslagertjenester. Ventilasjon Sør gjør alt fra båndtekking til å henge opp en takrenne, grunntekke tak og lage piper. Materialene; kobber, stål og sink, blir levert av Stålprofil.


Ventilasjon Sør har blitt godt kjent for sin unike evne til å ta raske beslutninger og viljen til å rykke ut dersom noe skulle haste. I skrivende stund jobber de med et hastearbeid der det lekker vann inn i bygget.


– Skal det være noe midt på natta, så skal det ikke stå på det! Vi yter maks service og vi stiller alltid opp, fastslår Tangvall.


Fordelene med ventilasjon

Det er likevel ventilasjon som er størst og som kanskje har den største spredningen av kunder. Det er nemlig både fru Hansen og de riktig store entreprenørene som bestiller ventilasjonstjenester fra Ventilasjon Sør.


– Vi kan levere alt fra en liten vifte på badet, til ventilasjon i hus og barnehager. Alt som har ventilasjon opp til 25 000 kubikk og fem millioner, forteller Tangvall.


For industri-og næringskunder tilbyr Ventilasjon Sør selvsagt serviceavtaler på ventilasjonsanlegg. Skulle det være noe som haster er det igjen som regel aldri noe problem for den fleksible Søgne-bedriften. 


– Så lenge man er liten og fleksibel, så vinner man mye på det, sier Tangvall med et smil.


Fordelene med å installere et ventilasjonssystem i hjemmet, er mange. Tangvall mener at en anskaffelse av et ventilasjonssystem nærmest er en selvfølge dersom du bor i et gammelt hus. Han understreker at du som regel får støtte fra Enova om du installerer et ventilasjonssystem i hjemmet ditt.



– Du kan fort få mugg inn i huset hvis du ikke har ventilasjon. Et ventilasjonsanlegg er en stor fordel, og folk merker stor forskjell når vi installerer ventilasjon i et gammelt hus. Og det sies at ventilasjon er miljøvennlig i forhold til gamle hus som mister mye varme gjennom gjennomtrekk og ikke får gjenvunnet varmen. Du bytter jo ut luft og får gjenvunnet varmen. 


Tangvall er ydmyk over hva han har klart i løpet av de to årene som Sør Ventilasjon har eksistert, og roser de ansatte for den gode jobben de gjør.


– Hvor er Ventilasjon Sør om et par år?, spør vi.


– Vi har sagt at når vi nærmer oss 15 ansatte, så er vi fornøyd. Og for bare to år siden var det helt utenkelig at vi i dag skulle være åtte stykker, forteller Tangvall om fremtidsvisjonene. 


– Men greier man å få fornøyde kunder, så har man lykkes godt, smiler han.

Les mer...

2019-05-04 13.45

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.

    Kontaktinformasjon

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    Arkiv