193006w2193006w3193006w1193006w4

Slik gikk blikkenslageren Daniel Tangvall (22) fra lærling til daglig leder

Som 20-åring jobbet den unge blikkenslageren så mye at han mot slutten av året satt igjen med 2,6 millioner i omsetning. To år senere grunnla han firmaet Ventilasjon Sør og har i dag ansvaret for åtte ansatte.

Søgne-firmaet Ventilasjon Sør, yter blikkenslagertjenester og ulike typer ventilasjonsarbeid på Sørlandet. Firmaet ble grunnlagt for to år siden av den da knapt 20 år gamle Daniel Tangvall. 


Tangvall lå absolutt ikke på latsida etter fullført utdannelse innen kobber, blikkenslager og ventilasjon, og startet opp for seg selv rett etter læretiden.


– Det har vært en bratt læringskurve, ogdet varen tøff jobb å begynne med, smiler Tangvall,som alltid har hatt en genuin interesse for blikkenslagerfaget. 


Han forteller videre at han startet for fullt allerede etter 9.klasse. Da jobbet han som blikkenslager i en stilling på rundt 50 timer i uka,i tillegg til skolen.Planen var allerede da å tjene inn så mye som mulig, slik at han hadde startkapitalen han trengte for å starte eget foretak.


– Faren min har hjulpet meg veldig masse, han har selv jobbet med ventilasjon og vet hvordan det fungerer. Og når man i tillegg brenner for faget, så er det ekstremt gøy! 


Den positive unggutten eier selv 25 prosent av selskapet, og deler resten av eierskapet med fire andre aksjonærer. Tangvall har en variert arbeidsdag som daglig leder i bedriften sin og jobber både ute på oppdrag og inne på kontoret med administrative gjøremål. Han kan jobbe lange dager og gir oss et eksempel der han fort kan jobbe fra 05:30 om morgenen til 21:30 på kvelden.


Utfører alle blikkenslagertjenester

Når det gjelder blikkenslager-delen, så var det et utspring fra ventilasjon etter at Tangvall så den store etterspørselen for blikkenslagertjenester. Ventilasjon Sør gjør alt fra båndtekking til å henge opp en takrenne, grunntekke tak og lage piper. Materialene; kobber, stål og sink, blir levert av Stålprofil.


Ventilasjon Sør har blitt godt kjent for sin unike evne til å ta raske beslutninger og viljen til å rykke ut dersom noe skulle haste. I skrivende stund jobber de med et hastearbeid der det lekker vann inn i bygget.


– Skal det være noe midt på natta, så skal det ikke stå på det! Vi yter maks service og vi stiller alltid opp, fastslår Tangvall.


Fordelene med ventilasjon

Det er likevel ventilasjon som er størst og som kanskje har den største spredningen av kunder. Det er nemlig både fru Hansen og de riktig store entreprenørene som bestiller ventilasjonstjenester fra Ventilasjon Sør.


– Vi kan levere alt fra en liten vifte på badet, til ventilasjon i hus og barnehager. Alt som har ventilasjon opp til 25 000 kubikk og fem millioner, forteller Tangvall.


For industri-og næringskunder tilbyr Ventilasjon Sør selvsagt serviceavtaler på ventilasjonsanlegg. Skulle det være noe som haster er det igjen som regel aldri noe problem for den fleksible Søgne-bedriften. 


– Så lenge man er liten og fleksibel, så vinner man mye på det, sier Tangvall med et smil.


Fordelene med å installere et ventilasjonssystem i hjemmet, er mange. Tangvall mener at en anskaffelse av et ventilasjonssystem nærmest er en selvfølge dersom du bor i et gammelt hus. Han understreker at du som regel får støtte fra Enova om du installerer et ventilasjonssystem i hjemmet ditt.– Du kan fort få mugg inn i huset hvis du ikke har ventilasjon. Et ventilasjonsanlegg er en stor fordel, og folk merker stor forskjell når vi installerer ventilasjon i et gammelt hus. Og det sies at ventilasjon er miljøvennlig i forhold til gamle hus som mister mye varme gjennom gjennomtrekk og ikke får gjenvunnet varmen. Du bytter jo ut luft og får gjenvunnet varmen. 


Tangvall er ydmyk over hva han har klart i løpet av de to årene som Sør Ventilasjon har eksistert, og roser de ansatte for den gode jobben de gjør.


– Hvor er Ventilasjon Sør om et par år?, spør vi.


– Vi har sagt at når vi nærmer oss 15 ansatte, så er vi fornøyd. Og for bare to år siden var det helt utenkelig at vi i dag skulle være åtte stykker, forteller Tangvall om fremtidsvisjonene. 


– Men greier man å få fornøyde kunder, så har man lykkes godt, smiler han.

Les mer...

2019-05-04 13:45

194026w2

Sliter du med muskelsmerter eller migrene? Da bør du oppsøke Cryoklinikken Porsgrunn!

Artikkel Hos Cryoklinikken Porsgrunn kan du få redusert både smerter, betennelser og fettceller, ved hjelp av en helt naturlig kuldebehandling.
195015w5

Gir deg den beste afterski-opplevelsen

Artikkel Vil du spise deg god og mett på en skikkelig god lunsj etterfulgt av en afterski du sent vil glemme, er det egentlig bare ett sted du trenger å besøke i Hemsedal.

  Kontaktinformasjon

  51842405_2091095327636632_3517487299556278272_o

  Vi søker medieselgere!

  Har du en selger i magen og brenner for næringsliv og oppsøkende salg, kan det være deg vi leter etter!

  193w2

  Hytteliv på svenskekysten

  Idylliske Bohuslän lokker mange sol- og badelystne nordmenn over svenskegrensa – sommer etter sommer. Bransjemagasinet har pratet med to erfarne feriehus-meglere, som forteller at de stadig får henvendelser fra kjøpelystne nordmenn.

  67532874

  Et plantebasert liv: For dyrene, miljøet og helsen

  Bransjemagasinet har gått i dybden på det vegetariske kostholdet og hvordan et plantebasert kosthold påvirker dyrene, vår helse og vårt klimaavtrykk her på jorda.

  Arkiv