granconsult6granconsult1granconsult3granconsult4granconsult5granconsult7granconsult8

Lite og personlig byggefirma briljerer på komplekse oppdrag

Gran Consult AS på Nannestad, har spesialisert seg på oppføring av stålbygg, men utfører alt innen blikkenslagertjenester, rehabiliteringsoppdrag og taktekking. – Vi er store nok til å ta store og komplekse oppdrag, fastslår byggmester Kenneth Gran.

Byggefirmaet Gran Consult AS på Nannestad, utfører blikkenslagertjenester, rehabiliteringsoppdrag, taktekking og oppføring av stålbygg i Oslo og omegn. Firmaet har spesialisert seg på oppføring av stålbygg – helt fra søknadsprosess til fullført bygg, og alt som ligger mellom. Man disponerer også et dedikert blikkenslagerverksted, utstyrt med toppmoderne knekkemaskiner, og har dessuten kompetanse til å levere skreddersydde beslag og blikkenslagertjenester til boligprodusenter. Har mange bein å stå på 
Eier og daglig leder Ronny Gran, overtok Gran Consult i 2001 etter sin far; Tormod Gran, og har drevet det siden den gang – etter hvert med sine to sønner ved sin side.  – Siden faren min drev med regnskap og jeg var håndverker, tok jeg over hans AS og gjorde det om til en håndverksbedrift. Jeg overtok og valgte å beholde navnet Gran Consult, forteller Ronny innledningsvis.  


Ronny jobbet mer eller mindre alene i rundt fire år. Etter hvert ble Ronny nødt til å ansette flere folk, og i dag består Gran Consult av en god gjeng på elleve ansatte.  


– Vi har mange bein å stå på, konstaterer Ronny muntert. Vi er tre tømrere, én byggmester og et par blikkenslagere, og begge sønnene mine har 25 prosent hver av aksjene og er med på å styre selskapet, forteller han videre.   


Per i dag jobber Gran Consult hovedsakelig med stålbygg, hvor de er en erfaren aktør innen oppføring av alle mulige stålbygg. Ifølge Ronny kan de montere et tusen kvadratmeter stort bygg på intet mindre enn seks uker – noe hverken snekkere eller andre håndverkere er i nærheten av å matche. 


– Kostnaden er omtrent lik, men byggetiden er mye kortere på stål kontra treverk. Siden håndverkere koster penger, så er det derfor mye å spare på å velge stål, konstaterer Ronny, som utdyper at de er konkurransedyktige på bygg ned til 150 kvadratmeter. 


Fra fjøs til kulturhus
Oppdragene på stålbygg varierer, og inkluderer alt fra gårdbrukere som trenger både uisolerte og isolerte bygg til fjøsdrift, verksted eller skjul, til større næringsbygg og til og med kulturhus.  


– Vi monterer også stålbygg for AN Bygg på Maura, og alt de selger setter vi opp. Vi har blant annet satt opp kulturhuset i Nannestad i samarbeid med AN Bygg, som egentlig er et stålbygg som er kledd med treverk og skifer på taket, forteller Ronny.   


Per i dag har Gran Consult tre stålbygg under oppføring, men nedgangen i bransjen har heldigvis ikke nådd firmaet helt enda. Ronny merker at ordreinngangen går litt trått, spesielt på de store jobbene – en naturlig konsekvens av at det er stille og rolig også hos deres underleverandører.   – Etter henvendelse har vi innredet minilager for kunde, blant annet på Sand og i Lillehammer. Det er boder på rundt åtte til ti kvadratmeter, bestående av blikkvegger- og dører. Vi tar gjerne slike mindre oppdrag innimellom, og vi kan bevege oss ganske langt geografisk; vi reiser til Oppland, Hedmark, Viken og Oslo, sier Ronny. 


Store nok 
Sønnen Kenneth, er faglig leder og byggmester i Gran Consult, mens sønnen Morten, som har jobbet her i over ti år, er ansvarlig for det meste i bedriften og tar mest sannsynlig over som daglig leder fra neste år. 


– Jeg tror jeg og Kenneth har samme fremtidsplaner, og det er å få han ut, sier Morten og titter spøkefullt på faren.  


– Vi ønsker å bli førstevalget i markedet slik at kunder kan ringe oss når de trenger hjelp, utdyper Morten om byggefirmaets fremtidsplaner.   


Familien Gran ser tross alt lyst på tilværelsen da de befinner seg på «riktig» side av markedet. Bedrifter har ofte en helt annen investeringshorisont enn privatkunder, siden det ofte kan være en god investering å sette opp et nytt produksjonsbygg for å øke omsetningen på sikt.  


Kenneth presiserer at Gran Consult til tross for sin størrelse, er mer enn store nok til å ta på seg de mer komplekse oppdragene.  


– Det har vi vist at vi kan. Vi er ikke så store i størrelse, men vi er små nok til å være personlige, samtidig som vi er store nok til å ta store og komplekse oppdrag, fastslår Kenneth Gran med et smil.  

Les mer...

2024-02-01 10.30

optice5

Vedlikeholdende ventilasjonsrens minsker brannfaren på kjøkkenet

Artikkel Optice AS utfører ventilasjonsrens over hele Norge, med fokus på kommunale bygg, hoteller og restaurantkjøkken samt borettslag/sameier. – Mange branner i storbyene har startet på kjøkkenet, forteller...
reliable3

Rask levering av trygge sprinklersystem fra anerkjent leverandør

Artikkel Fra New York til Norge: Reliables sprinklerprodukter har banet vei for en tryggere tilværelse for nordmenn siden 1973.
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  Arkiv