173018173018,,173018.173018.,.,173018...

Derfor bør menn danse!

Hos Bergen Vest Danseklubb er de lidenskapelig opptatt av at dans er for alle: for barn og voksne uansett alder, for funksjonsfriske og utviklingshemmede, for menn og kvinner. Utfordringen er å få flere gutter og menn til å oppdage dans, forteller leder Arve Tonning.

Selv begynte han med swing som 26-åring, og startet opp danseklubben i januar 2006. Det fantes ingen dansetilbud i Bergen vest bydel den gang. Tonning begynte med to kurskvelder i uka, og siden har det bare ballet på seg.


173018.


Bergen Vest Danseklubb er en av få danseklubber i byen. I motsetning til private danseskoler, hvor inntektene går til de som driver, går alle inntektene i en danseklubb tilbake til danserne. Tanken er at det skal være et rimelig tilbud for alle.

Klubben har et bredt tilbud med noe for enhver smak. Eller hva sier du om kurs i barnedans, hiphop, breakdance, dans for utviklingshemmede, line dance, zumba, pilates og swing. I tillegg har de instruktører i sportsdans. Lokalene fordeler seg over to saler på til sammen 180 kvm. Disse leies i tillegg ut til dansebursdager med instruktør, samt til konfirmasjoner og barnedåper.


- Kursene for utviklingshemmede er et samarbeid med Fyllingsdalen og Laksevåg kulturkontor og Norges danseforbund, og startet opp i oktober 2007. De danser swing, vals, samba, ring- og rekkedanser. Hver høst er deltakerne med på Dansekampen i regi av Bergen kommune. Da møtes grupper fra fire forskjellige bydeler i byen til konkurranse. 


Fordelene med å velge Bergen Vest Danseklubb? De er en lokal idrettsklubb som drives på dugnad. Prismessig ligger de på nesten halvparten sammenliknet med danseskoler i området, og de har veldig dyktige instruktører. Hører dere, menn i Hordaland?


- Vi har ikke funnet noen fasit på hvordan vi skal få med mannfolkene enda. Jeg tror problemet ligger oppi hodene på menn, og at de tenker “hva vil kameratene mine si?” Mange menn har rytme, men det å danse er ikke det mest populære man kan gjøre. Men dans er veldig god trening, og du kan drive med det til du nesten ligger i graven!


- Per dags dato har jeg ikke møtt én dame som synes det er kjedelig å danse med menn, men kvinnene har ofte vanskeligheter med å få med seg mennene ut på dansegulvet. Alle sier at det er så gøy å danse med noen som kan danse og som kan førederfor forstår jeg ikke hvorfor ikke flere menn lærer seg det.

Planen fremover er å utvide kurstilbudet med ulike dansegrener som jazzdans, Bollywood-dans og line dance for barn.

 

- Dans er for alle! Folk i alle aldre danser hos oss. Den yngste er fire år, og den eldste er over 70, avslutter entusiastiske Arve Tonning.


173018...

Les mer...

2017-06-30 15.15

dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel
e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...

    Kontaktinformasjon

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    Arkiv