byggoghage5byggoghage1byggoghage2byggoghage6byggoghage4byggoghage3

Denne byggevare-forretningen lokker med en helt unik tjeneste

Bygg og Hage i Larvik, er en unik og litt annerledes byggevare-forretning. Hit valfarter kunder langveisfra for å få kjøpt billig trelast og nyte en særdeles hyggelig kundebehandling. Nå kan byggevareforretningen dessuten lokke med en helt ny tjeneste.

Larviksbedriften Bygg og Hage AS, eies og drives av barndomskameratene Roger Døvle og Fred Gudmundsen, som begge to hadde kunnskaper og lang erfaring innen byggematerialer. Roger jobbet for en stor trelastprodusent, mens Fred på sin side, solgte stein og granitt på hobbybasis. De forskjellige materialkunnskapene de to hadde, var den perfekte oppskriften for en byggevarehandel med spesialkompetanse på stein og tre.  


 Fred hadde jevnlig hintet over noen år om vi ikke skulle starte sammen, men jeg hadde det egentlig fint der jeg var, sier Roger med et smil.  


Roger ble etter hvert overbevist av kameraten, og den 1. januar 2017 åpnet de dørene til Bygg og Hage AS her i Larvik.  


 I dag er vi en mer eller mindre fullverdig byggevareforretning. Vi er store på stein og granitt, der vi leverer en del til anleggsgartnere, forteller Roger.  



Lave priser
På trelast, har Fred og Roger valgt å kjøre sitt eget løp. De tar inn store partier og volum med trelast av andresortering, og kan derfor senke prisen betraktelig. Det er kun lekter de har førstesortering av, mens alt det andre hovedsakelig er andresortering. 


 Det er mye penger ut – og forhåpentligvis like mye inn, sier han med glimt i øyet.  


 Vi har mye lavere priser enn billigvare-forretningene, og andresorteringen holder en helt grei kvalitet. I enkelte tilfeller har vi hatt kunder helt fra Trondheim og like langt unna som reiser med bil og henger for å kjøpe panel hos oss fordi det er billig! 


Majoriteten av Bygg og Hages kunder kommer likevel fra Vestfold, Grenland og den nærmeste delen av Telemark. Ifølge Roger er majoriteten av kundene deres enten anleggsgartnere eller private, og byggmestere som driver med renovering og har stor nytte av andresorterings-utvalget som Bygg og Hage kan tilby. 



Butikken til Bygg og Hage er både velsortert og innholdsrik, og har det meste en proff- og privatkunde kan tenke seg å trenge til oppussingsarbeider; maling, verktøy, hageutstyr og utepeiser, for å nevne noe.  


Eget høvleri
Roger kan fortelle at de har utvidet butikken og lokalet litt etter litt i løpet av de fire årene de har vært i drift, og at de nå nylig også har utvidet tjenestene sine med et eget høvleri ved siden av butikken.  


 Der høvler vi tømmerpanel og spesialprofiler for kunder, og det har vi begynt å få inn litt ordrer på. Hvis det er noe spesial-listverk eller panel som ikke er å få tak i lengre, så høvler vi det. Vi har høvlet tømmerpanel som ser ut som tømmer, som et par kunder har spurt etter, og en del listverk, forteller Roger.  


De er én av få som tilbyr en slik tjeneste i tilknytning til byggevareforretningen. 



 Det er veldig bra for byggmestere som har påtatt seg et renoveringsoppdrag på et bygg som for eksempel er fredet og der det er veldig strenge krav til at ting skal se ut som det opprinnelig gjorde. Det er ikke alle leverandører som kan levere det, men det kan vi lage på bestilling, fastslår Roger. 


Alt på én plass
Snart skal de også sette opp et malingsanlegg her på huset, som innebærer at de kan levere panel- og listverk ferdig fabrikkmalt i alle slags farger.  


Pasjonen Roger og Fred har for det de driver med, har fått flere nysgjerrige kunder til å ta turen innom. Her er det en hyggelig atmosfære med joviale medarbeidere som sørger for at kundene har en god opplevelse.  


 Det går med jungeltelegrafen, og så må vi jo være hyggelige! Alex og Stig, som jobber her i butikken, har fått beskjed om at «et smil kommer du langt med». Det handler om å være hyggelig mot kundene og hjelpe på best mulig måte. Og tar det fem minutter lenger, så tar det fem minutter lenger – men da er kunden fornøyd. Det er nok en grunn til at kundene kommer tilbake gang på gang, sier Roger med et varmt smil.  



Fred og Roger drømmer om å utvide med flere butikker og videreføre suksesskonseptet til andre deler av Norge.


– En må alltid ha drømmer og ambisjoner, hvis ikke går man fort lei, tror jeg. Vi må se om det lar seg realisere når tiden er inne, avslutter Roger.  

Les mer...

2021-06-01 16.45

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    Arkiv