204016w3204016w5204016w8204016w7204016w6204016w2204016w4

Ferdig sammensatt kvalitetskjøkken imponerer

Keo er den nye utfordreren på kjøkkenet. En utfordrer som virkelig imponerer. – Det har blitt veldig godt mottatt, forteller Kjell E. Olsen, daglig leder og eier av Keo Drammen.

Det er spennende og veldig inspirerende å høre Kjell E. Olsen fortelle om sin mangeårige bakgrunn i kjøkken-, byggevare- og VVS-bransjen. Han har vært vitne til bransjer i endring og ustoppelig forandring oppgjennom årene. Men det er spesielt kjøkkenbransjen som har fulgt Kjells karriere som en rød tråd gjennom flere årtier.


Begynnelsen på kjøkkenkarrieren startet med den lokale Drammens-butikken Sanitas. Kjell, som gjerne ville drive noe i lokalområdet, takket ja til oppdraget uten å tvile. Men da «jappekrisa» herjet for fullt i 1989, ble Sanitas dessverre nødt til å legge ned virksomheten.


Fikk engelsk merke til Norge
Men en dag gjorde Kjell en ny oppdagelse, og nye dører åpnet seg.


– Da jeg var i Sverige, så jeg et veldig fint kjøkkenmerke som het Crown. Jeg tenkte med en gang at: Søren, dette var fint! Så jeg sendte en forespørsel til dem om å få til et møte der de holder til; i Kent i England, for jeg ville ha merket inn i Norge.


– Jeg ble hentet i limousine ved flyplassen og møtte sjefen i Crown – en helt fantastisk fyr! Han syntes jeg var gæren som ville selge et engelsk kjøkken i Skandinavia og Norge, for det er et vanskelig marked, forteller Kjell muntert.



Den 1. april 2000 etablerte Kjell, Crown Imperial i Norge. Kjell, som var 47 år den gang, innså at han ikke kom til å bli yngre med årene, og valgte derfor å ansette sine to nevøer. En av dem hadde bakgrunn som økonom, og den andre var sivilingeniør. I 2018 solgte han bedriften til nevøene pluss én til.


Trengte et volumprodukt
Kjell merket etter en tid at markedet var i ferd med å forandre seg. Han tviholdt likevel på butikken, og ikke minst merkevaren Crown.


– Crown er et veldig bra produkt, med et prissjikt som ligger på medium pluss. Det finnes ikke på volummarkedet, og for å være med i markedet i dag trengte vi et volumprodukt, forteller Kjell, som fikk kjennskap til Nobilia-fabrikken i Tyskland.


De er en av verdens største produsenter av kjøkken, med en produksjon på 3700 kjøkken per dag. Nobilia eksporterer til cirka 90 land og de ønsket å komme inn på det norske markedet. Dette passet Kjell ypperlig og etter en kort forhandlingstid ble merkenavnet KEO født.


KEO startet forsiktig, men det skulle fort vise seg at nordmenn ville ta imot det tyske kjøkkenmerket.


– Det har blitt veldig godt mottatt. Det kommer ferdig sammensatt – ingenting er flatpakka! Det er en meget bra kvalitet til prisen, fastslår Kjell med et stort smil.



Imponerende kvalitet
– Jeg har lang erfaring fra kjøkken, og har vært på besøk hos mange fabrikker. Jeg har besøkt fabrikken til Nobilia, og de har et veldig bra testsystem; de tester fronter for fuktighet, absolutt alle hengsler, og at skuffene skal tåle fra 50 til 80 kilo. Mange andre setter en grense på 15 til 50 kilo!


Keo er et rimelig merke i forhold til den høye kvaliteten. Prisen holdes nede hovedsakelig ved innkjøp av store volum. I dag står kjøkken fra Keo for 75 prosent av salget hos Keo Drammen. 


Kjøkkenforretninger som er interessert i å bli Keo-forhandler, oppfordres til å følge et felles opplegg, men står ellers fritt til å styre seg selv og importere direkte fra fabrikken.


En trendbevisst nasjon
– Norske forbrukere legger mye penger i innredninger og de er veldig bevisst på trender og forskjellige retninger i markedet. Nå merker vi at grått må vike for mere duse farger som grønt, blått og forskjellige trevarianter. Valnøtt er også på full fart inn på markedet igjen, forteller Kjell.



Kjell gleder seg over at så godt som alle blir storfornøyde med sitt kjøp fra Keo Drammen. De scorer høyt på service og kunnskap, og det menneskelige går som en rød tråd gjennom alt fra montering til salg og transport.


– De som kommer og kjøper et Keo- eller Crown-kjøkken, skal ha lyst til å fortelle til naboen at: fy fader for en service, og så fint kjøkken jeg fikk!

Les mer...

2020-10-01 12.45

importpris2

Raskt, rimelig og miljøvennlig: Her får du kjøpt nye deler til elsykkelen din

Artikkel Nettbutikken Importpris.no er store på elsykler og går imot bruk-og-kast-mentaliteten i bransjen ved å oppfordre til å kjøpe nye deler fremfor et nytt produkt. – Man skal slippe å kaste sykkelen og kjøpe...
dorogvindusandefjord11

Store på lagerførte dører og vinduer

Artikkel Dør & Vindu Sandefjord, har et stort lager med de fleste typer vinduer og dører, som du kan ta med deg allerede samme dag. – Vi har alle vinduer du kan få tak i – fra kjeller til loft, fastslår daglig...

    Kontaktinformasjon

    Picture1

    Hvilke typer stomi finnes? Få gode råd om stomiutstyr her!

    I Norge lever mange med stomi. Les om de 3 vanligste typene stomi: colostomi, ileostomi og urostomi.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    sport24

    Faktorer å tenke på ved valg av treningsklær

    Liker du å trene, men hater klærne du må ha på deg? Vel, du er ikke alene. Mange mennesker føler det slik. Derfor prøver sportsklærfirmaer alltid å komme opp med nye og innovative måter å gjøre klærne deres mer komfortable på.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv