181028dss181028pe181028pda181028181028pios181028å181028åo

Arkitektfirma med økonomiske elementløsninger

– Vi vil lære folk å leve med smarte løsninger. Casa Consult AS kombinerer nytenkende arkitektur med elementhus, og gjennomfører hele jobben til ferdig 3D-tegning klar for byggeprosjektet.

– Vi beveger oss mot en tid hvor vi i mindre grad jobber med tegninger på byggeplassen og jobber mer med datamodeller, sier ingeniør i firmaet, Stig Bjørnbakk.

Arkitekt- og ingeniørfirmaet Casa Consult AS i Bodø, forener arkitektur og ingeniørtjenester med økonomisk gjennomførbare prosjekter.

– Vi har boligbygg som primærprodukt, og legger vekt på byggbare løsninger med godt og moderne design, sier Bjørnbakk.

Ingeniøren forteller at de satser mot elementbygging, og siden oppstart i september i 2017 har de fått tre elementprodusenter og to utbyggere med på laget.


181028pios


– Tanken vår er å ta hele prosessen fra arkitekt og gjennom ingeniørfagene til ferdig BIM.


– Våre kunder vil oppnå en bedre totaløkonomi i prosjektene når vi kobler ingeniør og arkitekt også i små prosjekter.

Digitale modeller
Bygningsinformasjonsmodellering (BIM) er digitale modeller av et bygg og fungerer som samhandlingsmetoden mellom de forskjellige teknikerne i et byggeprosjekt.

– På planleggingssiden har vi brukt digitale modeller i mange år, mens på byggesiden og på byggeplass har man tatt dette ut som tegninger og brukt papir, sier Bjørnbakk.


181028pe


Han forteller at modellen vil bli tatt i bruk i byggebransjen, og ved bruk av et nettbrett eller arbeidsstasjoner kan informasjonen og tegningene bli oppdatert digitalt og presentert i 3D og delt mellom alle involverte i prosjektet.

– Byggeplassene er under endring for øyeblikket, og dette tror jeg er den rette måten å gjøre det på, sier han.

Ingeniør / Tekniker-stilling ledig
I samspill med utviklingen av BIM, er Casa Consult AS på jakt etter en eller to ingeniører / tekniker for å styrke laget.

– Skal vi lage BIM-modeller må vi ha noen som håndterer teknologien, og ser oss gjerne etter en nyutdannet ingeniør eller tekniker som er gode i den digitale verden, sier Bjørnbakk.

Casa Consult kan tilby et produserende fagmiljø og de rette forbindelsene for gode læremuligheter, forteller daglig leder.

– De yngste har en helt annen digital forståelse enn de som har holdt på en stund, så det ønsker vi å kombinere, sier han.

Leve med smarte løsninger
Casa Consult har ikke bare fokus på nybygg, men jobber også med rehabilitering på eldre bygg.

– Det er en utfordring å oppdatere gamle hus rent arkitektonisk, sier Bjørnbakk.


181028å


Sara Ezeta, arkitekten i firmaet, har hatt mange innspill på eksisterende hus og forteller at nøkkelen er å få god design som har nok av løsninger som folk syns er ålreit.

– Vi er i en overgang der folk kan lære seg å leve med smarte løsninger ved bruk av fleksibilitet i rommet, sier hun.

Arkitekten har selv tegnet sin egen hytte der hun på 42 kvadratmeter har åtte soveplasser og badekar inkludert.

– Vår måte å jobbe på handler om kombinasjonen av arkitektur og gjennomføring – en må klare å planlegge prosessen etter at arkitekten er ferdig, sier Bjørnbakk.  

Ny by - ny flyplass – nye muligheter
Ny by - ny flyplass-prosjektet er Bodøs største utviklingsprosjekt der den nye flyplassen skal etableres med ny plassering, og den gamle flyplassen åpner for ny byutvikling.


– Den gamle flyplassen frigjør ganske mye areal og veldig mye av det er satt opp til boligformål, sier Ezeta.


181028åo


– Vi er jo selvfølgelig interessert, og vi håper at dette blir brutt ned i håndterbare prosjektstørrelser for byens byggmestre som ønsker å bygge her og for oss som en mindre aktør på arkitektsiden, sier Bjørnbakk.

Salgbart område
Casa Consult tar oppdrag og har samarbeid i hele landet, og både ingeniøren og arkitekten sier at spesielt Nord-Norge er spennende å jobbe med.

– Skal man få til noe boligbygging i Nordland må man ha vekst i byene, noe som skjer i Bodø men ikke så mye i de andre byene, sier ingeniøren.

Han forteller at utfordringen er å komme i posisjon med fritidsbyggingen i området, og at det har mye potensiale.

– Vi har en kyst og et vinterklima som er salgbart og et sommerklima der det på gode dager er ingenting som matcher Nord-Norge, sier han.

– Og dem blir det flere og flere av, legger Ezeta smilende til.Les mer...

2018-01-19 12:00

201016w10

Cecilias jobb er å gi deg et helhetlig perspektiv

Artikkel Cecilia Tønnessen; daglig leder og terapeut ved Estimé Hud & Helse, fremkaller en magisk selvfølelse med sin helhetlige ansiktsbehandling.
201029w5

Fenomenal mottakelse for Gumpens Auto Grenland

Artikkel På åpningsdagen fikk Gumpens Auto Grenland besøk av over dobbelt så mange gjester som de hadde regnet med. Siden oppstarten i november 2018, har de 106 ansatte ved det svære anlegget i Melkevegen 10 i...

  Kontaktinformasjon

  67532874

  Et plantebasert liv: For dyrene, miljøet og helsen

  Bransjemagasinet har gått i dybden på det vegetariske kostholdet og hvordan et plantebasert kosthold påvirker dyrene, vår helse og vårt klimaavtrykk her på jorda.

  IKEA_HANTVERK_Kavitha_inthefield_PH163745

  IKEA forener verden

  Møbelgiganten IKEA fins representert i 52 land og har til sammen 430 varehus på verdensbasis. Kommunikasjonsrådgiver Troels N. Mathisen, forteller at IKEA jobber iherdig med å utvikle løsninger som skal forenkle våre liv og gjøre hjemmene våre mer funksjonelle.

  51842405_2091095327636632_3517487299556278272_o

  Vi søker medieselgere!

  Har du en selger i magen og brenner for næringsliv og oppsøkende salg, kan det være deg vi leter etter!

  Arkiv