gronnstrom2gronnstrom9gronnstrom8gronnstrom7gronnstrom6gronnstrom3gronnstrom4gronnstrom5gronnstrom1

Lynraske solcelleinstallasjoner fra profesjonell elektroinstallatør på Nesbru

Grønn Strøm AS på Nesbru i Asker, er en ledende elektroinstallatør med fokus på høy kompetanse, god service og kort responstid.  – Nå ser vi at solceller virkelig tar av, sier daglig leder Anders Rekdal om det strømbesparende tiltaket som «alle» vil gjøre.

Hos Grønn Strøm er kompetansen blant de ansatte stor. Firmaet består av en håndplukket gjeng på 15 flinke elektrikere, der mange av dem dessuten har en bakgrunn innen prosjektledelse.


Grønn Strøm ble startet i 2018 av Anders Rekdal og Anders Skarstein som eier 50 prosent hver av firmaet. Anders Rekdal jobbet da som prosjektleder og montør i et firma som han gikk i lære hos.


– Jeg og Anders Skarstein, som i dag er fagansvarlig i Grønn Strøm, hang mye sammen på fritiden og hadde lyst til å finne på noe annet, så vi undersøkte hva som var i vinden akkurat nå. Det var sånn vi kom på at vi skulle starte Grønn Strøm. Siden den gang har vi bare gitt gass og jobbet sykt mye, forteller daglig leder Anders Rekdal innledningsvis.Grønne og nyskapende løsninger
Til å begynne med gikk det mye av smartstyringsinstallasjoner for det nystartede elektrofirmaet, der de hele tiden hadde fokus på å ligge et steg foran ved å tilegne seg ny kunnskap på området.


– Vi prøver alltid å henge oss på alt av nyskaping, og vi synes det er viktig å komme med ideer og feedback til de som utvikler systemene om hva vi savner, slik at det blir utviklet bedre produkter, fremholder Anders.


– Vi har alltid hatt et ønske om å kunne være en mer nyvinnende og bærekraftig installasjonsbedrift, fortsetter han. Det har hele tiden vært et mål å kunne hjelpe forbrukeren å få mulighet til et elektrisk anlegg som bruker mindre strøm uten at det skal gå utover komforten. Det er en utrolig rask utvikling innen bransjen, og det er derfor utrolig viktig å informere kunder og ansatte om hvilke muligheter som kan brukes – fremfor tradisjonelle elektriske anlegg. Såkalte «grønne løsninger» er Grønn Strøms store spesialitet, og i dag har de en overvekt av oppdrag innen solcelleinstallasjoner, montering av elbilladere, Enova-støtter for smartstyring i boliger og diverse smarthustjenester. Anders poengterer likevel at de tar på seg det aller meste – som en helhetlig elektroinstallatør.


– Vi har hele totale rehabiliteringer, og tar oss av alt fra energirådgivning og vanlige elkontroller for næring og boliger, til fullprosjektering. Vi kan sitte og tegne opp alt, og kommer med input i forhold til lysdesign – så vi har alt!


Sparer penger på solcelleanlegg
Grønn Strøm begynte å satse på solceller allerede i 2018, men den store suksessen lot vente på seg, og det er først i år som solcelleoppdragene har tatt en stadig større del av den totale oppdragsmengden.– Nå ser vi at solceller virkelig tar av, og siden vi prosjekterer alt selv, er vi kjappe på å rykke ut siden alle her har god peiling. Strømprisene vil nok ikke gå ned med det første, og da ser man fort den investeringen kundene våre gjør ved å montere solceller. Før gikk det kanskje ti år før man fikk igjen noe for solcelleanlegget sitt, men nå er det noen ganger nede i 5-8 år, forteller Anders.

Som en Miljøfyrtårnbedrift har Grønn Strøm kun elektriske biler i bilparken, og de har selvsagt solceller på taket. Selv har Anders installert solcelleanlegg på sitt eget hustak, og tjener iblant penger på å selge bort overskuddsstrømmen.


På solcelledelen jobber Grønn Strøm mye mot næring, og de opplever at kunder ringer fordi anlegget ikke virker som det skal – ofte på grunn av at installasjonen er utført av useriøse aktører. Anders understreker at de som en profesjonell aktør aldri setter bort oppdrag til underleverandører fordi det medfører stor risiko for at man mister kontrollen.– Vi er ofte ute og fikser anlegg som andre har gjort, siden firmaene er borte eller har gått konkurs, og da blir vi leid inn av en kunde for å feilsøke og rette opp feilen. Det er dessverre mange useriøse aktører på markedet. I dag er det mange bedrifter som ser at nå kan man tjene masse penger på å selge solcelleanlegg, og da bruker de kanskje en useriøs underleverandør. Det kan fort bli et kjempeproblem, advarer Anders.


Profesjonelle og ledende
Grønn Strøm er både en proff og effektiv installatør, som ikke bare kommer når de skal, men som også leverer avtalt produkt til avtalt tid. De gode skussmålene de får fra sine kunder, tror Anders vil bidra til at Grønn Strøm vil fortsette å gjøre det bra i fremtiden som en ledende elektroinstallatør i sitt segment.


– Vi skal fortsette å bygge kompetanse og være ledende på det fremover. Gjennom hele koronaperioden kurset vi våre ansatte. Vi klarte oss unna permitteringer, og ansatte faktisk flere medarbeidere i koronaperioden. Vi trengte heller ikke å søke om økonomisk støtte.


– Vi har også flere store ting som kommer nå, og det blir kjempegøy å se hvordan det blir! Men vi har ingen ambisjoner om å bli de største; vi skal bare ha det gøy på jobb og ha de beste folkene. Det er det viktigste, for hvis vi blir for store for fort, så får vi ikke bygget kompetansen riktig, fastslår Anders avslutningsvis.


Les mer...

2022-12-01 09.30

spapartsnorge2

Ny oppvarmingsmetode til spabad gir en energibesparing på opptil 70 prosent

Artikkel Spa Parts Norge er forhandler for en helt ny smart varmepumpe til boblebad, som gir en energibesparing på opptil 70 prosent. Den vil også halvere oppvarmingstiden. – Den er effektiv selv i ti minus, forteller...
2023Ford_TheNewAll-ElectricFordExplorer_Norway_03-LOW

– Da står man først i køen når den lanseres

Artikkel Var du én av de som likte Ford Mustang Mach-e med den lange rekkevidden, de tøffe linjene og de tekniske finessene? Da kommer du til å elske Fords nye helelektriske Explorer! – Selv om Mustangen var...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  Arkiv