rendunk1

Spyler rent der det trengs mest

Oslo-firmaet Ren Dunk AS, spyler rent og desinfiserer dunker, nedgravde avfallsbeholdere og avfallsrom på oppdrag fra kommuner og borettslag. De lover god lukt og et helt rent resultat når de er ferdige med jobben!

Joachim Martinsen jobbet som glassmester, da han av en ren tilfeldighet fikk høre om noen spesielle maskiner for noen år siden. Idéen om å spyle dunker og avfallsbeholdere rene ved hjelp av omtrent samme teknikk som søppelbiler, syntes han virket både spennende og smart.


Joachims kompis, Petter Arntsen, som snart skulle komme til å starte Ren Dunk sammen med ham, så også et stort behov for slike maskiner. Joachim fant, etter et Google-søk, ut at maskinene kom fra England, og ikke lenge etter bar det over til England for de to kompanjongene for å undersøke mer.


Fikk rettighetene

 – Vi fikk rettighetene til disse maskinene i Norge, og så hoppet vi på det og startet Ren Dunk i 2017. Vi dro tilbake til Norge og kjøpte oss en pickup, og så reiste vi tilbake til England der vi fikk kurs og opplæring i hvordan man bruker maskinene – og så var det tilbake til Norge igjen, forteller Joachim.Her i Norge var det derimot ikke så mange som hadde hørt om det eller var klar over behovet, og det tok omtrent to år før de fikk fotfeste i rengjøringsbransjen med sitt produkt.


– Det lukter ikke godt rundt omkring! Det er jo mest vanlig at vaktmesterne spyler dunkene rene med høytrykksspyler og spyler all dritten utover. Det er det som er så fint med det systemet vi har, for vi heiser opp dunkene på samme måte som en søppelbil, og så blir de spylt innvendig. Maskinen vi bruker, har et filtreringssystem som filtrerer ut all møkka, og vi resirkulerer vannet hele dagen. Det meste vi har vasket er 250 dunker på 240 liter vann, så det er ganske miljøvennlig sånn sett, forklarer Joachim entusiastisk.


Etter hvert valgte de også å møte etterspørselen på rengjøring av nedgravde avfallsbeholdere. Rengjøringsmidlene de benytter seg av, er biologisk basert, og de er svært nøye med å ikke bruke noen kjemikalier for en miljøvennlig prosess fra a til å.


– Vi bruker bare en oljeutskiller som passer på at vannet er filtrert slik at vi ikke får dette vannet i avløpene, fastslår Joachim.


Ønsker å utvide 

Barndomsvennen Christian ble etter hvert med på lasset da Joachim og Petter trengte arbeidskraft på kontoret. I dag er de fire ansatte, og flere stillinger skal tilsettes i tiden som kommer.


– Vi ønsker å utvide så mye som mulig, og det ser ut som at det går rette veien. Vi prøver nå å utvide slik at vi kommer i gang i Bergen, Trondheim og Stavanger, der vi samarbeider med vaktmesterfirmaer. Da leier de enten en maskin av oss eller kjøper en egen.


Ren Dunk har opplevd en kraftig økning i antall henvendelser og oppdrag nå under korona-pandemien, og de merker at bevisstheten rundt rene og desinfiserte avfallsdunker er økende. I hovedsak henvender de seg til vaktmestere og borettslag, men privatpersoner kan selvfølgelig også benytte seg av deres tjenester.


– Vi selger avtaler der vi kommer stort sett fire ganger i året på dunker, og én til to ganger i året på de nedgravde dunkene. Der har vi service og vedlikeholdog tar en full sjekk. Det må folk ha for å beholde garantien sin.  


I tillegg til å være med på anbud, har de flere faste oppdrag for Asker og Bærums kommuner, der de blant annet spyler og desinfiserer nedgravde beholdere utenfor togstasjoner og kjøpesenter. 


Fjerner lukt på en effektiv måte
– Vi bruker noe som heter «Ren trygghet», som er elektrokjemisk vann med hydroklorsyre. Det er egentlig bare vann og salt som vi kjører gjennom en elektrolysemaskin og som produserer hydroklorsyre. Det som er fint med det, er at det er helt biologisk. Det er et aktivt stoff som bruker opp seg selv, og så er det bare vann og salt som blir igjen. Det er ingen kjemikalier, sier han og fortsetter: 


– Det er veldig bra til å fjerne lukt også, det var egentlig derfor vi begynte med detDet var ofte vi vasket en dunk som ble helt strøken, men så satt lukten i plasten. Da kunne vi bare spraye med dette, og så ble lukta borte! 


Selv om Ren Dunk er et Oslo-basert firma, tar de jobber fra Fredrikstad og ned til Risør. De er også veldig ofte på oppdrag i Drammen og omegn.  


– Vi vasker også søppelrom. Det er mange som har det et par ganger i året. Da bruker vi en overflate-rens med høytrykk, som gjør at det blir helt rent etterpå - og ingen vannsøl, sier Joachim med et smil, og lover at stanken på søppelrommet blir erstattet med godlukt når de er ferdige. 
 

Les mer...

2021-06-01 15.30

hoydeteknikk5

Sparer entreprenører for tid og penger: Store fordeler med utleie av spesialutstyr

Artikkel Kompetansebedriften Høyde Teknikk AS, stiller opp med spesialutstyr for jernbane -og tunnelprosjekter, og satser også stort på håndverkere og mindre entreprenører med utleie av verktøy og utstyr gjennom...
petpowerhouse8

Vigor & Sage får mange gode tilbakemeldinger for sine helsemessige egenskaper

Artikkel Hunde- og kattefôret fra Vigor & Sage, har en rekke helsemessige fordeler som blant annet gir bedre tannhelse og minsker allergier hos hunder og katter. – Fôret er lett fordøyelig, slik at hundene og...
Til nettsiden

Kontaktinformasjon

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

Arkiv