elektro44elektro41elektro42elektro45elektro43elektro46

– Strøm er noe man skal ha stor respekt for

Elektrobedriften Elektro 4, får ofte spørsmål om hvilke elektriske arbeider man kan utføre selv. Svaret er entydig: Man skal ha stor respekt for strøm!

Elektro 4 ble startet for rundt 70 år siden, men endret navn og eierstruktur i 2000, da fire lokale bedrifter valgte å slå seg sammen. 


Elektrobedriften har den dag i dag fortsatt et lokalt eierskap, og er en 100 prosent lokal bedrift.


De har 140 ansatte totalt, og har Grenland, Telemark og Vestfold som nedslagsfelt – sistnevnte med egen avdeling. Elektro 4 eier nemlig Teddy Elektro i Sandefjord; et datterselskap med rundt 20 ansatte.


Foto: Casper M De Thurah (iamnordic)


Egne spesialiseringsavdelinger
Markedsansvarlig Andreas Vårdal Sterner, forklarer hva de ulike avdelingene til Elektro 4 spesialiserer seg på:


– Elektro 4, er på en måte flere små bedrifter i én bedrift. Vi har blant annet en avdeling som bare driver med leilighets- og boligprosjekter, og vi har en serviceavdeling med 20 ansatte som håndterer alt av mindre prosjekter hos «Hansen og Jensen» – i tillegg til bedrifter og offentlige som rett og slett trenger en elektriker, utdyper han.


Serviceavdelingen har opplevd en stor vekst den siste tiden, og elektrobedriften etterstreber å tilpasse arbeidskraften internt slik at medarbeiderne trives og yter best ute hos sluttkunden.


Foto: Casper M De Thurah (iamnordic)


– Noen er aller best på å være hos privatpersoner, og liker å være frem og tilbake og rundt omkring hos forskjellige mennesker, mens andre trives best i industrien; på lange, faste oppdrag, forteller Andreas.


– Vi er utrolig stolte av alle våre ansatte, smiler han.


Strengt og komplisert regelverk
Leder for serviceavdelingen, Christian Grauer Moen, forteller at Elektro 4 ofte får henvendelser fra privatpersoner som ønsker å utføre elektriske arbeider selv. Dette er noe de fraråder – på bakgrunn av regelverk og elsikkerhet:


– Håndverkere er kostbart, så det skjønner vi godt. Men vi må forholde oss til et svært strengt og komplisert regelverk, og må også stå ansvarlig for det vi gjør, sier Christian.


– Vi er ikke sjeldent på oppdrag hvor det har vært arbeider som ikke har vært heldige. Strøm er noe man skal ha stor respekt for, og det er ikke uten grunn det trengs mange års utdannelse for å kunne stå ansvarlig for elektriske arbeider, fortsetter han.


– I verste fall kan egne modifiseringer føre til brann, strømgjennomgang under arbeid, eller at man får strøm i seg ved et senere tidspunkt dersom noe i huset ikke er blitt utført riktig. Selv om man kanskje er nevenyttig og har en viss grunnkunnskap, er det utrolig mange endringer og forskrifter å forholde seg til, som vi installatører bruker store ressurser på å holde oss oppdatert på, påpeker han.


På bildet: Leder av serviceavdelingen, Christian Grauer Moen (til høyre), og saksbehandler Kai Thomassen. Servicekoordinator Tove Dalene var ikke tilstede da bildet ble tatt.


– Det er imidlertid en del man faktisk kan gjøre selv. Det kan man lese mer om på Elektro 4 sin hjemmeside, sier Christian.


Andreas og Christian opplever likevel at de aller fleste har stor respekt for at strøm er noe man egentlig bare skal holde seg langt unna om man ikke er utdannet innen faget.


Smarthus-løsninger og elbillading for ditt behov

Elektro 4 har også mye kompetanse innen programmering av smarthus-løsninger. De hjelper kundene med å avdekke behov og finne smarthus-løsninger som er best for hvert enkelt hushold.


De selger og monterer dessuten også elbil-ladere. Det har ifølge Andreas blitt en stadig større del av det daglige arbeidet, og er et satsingsområde de har mye kompetanse på. Her er det økende henvendelser fra både bedrifter, borettslag og private, som ønsker gode, fremtidsrettede og trygge ladeløsninger.


Foto: Casper M De Thurah (iamnordic)


– Vi får veldig mange spørsmål om ulike produkter som er ute og går, og vi har mye kompetanse på dette her på huset, smiler Andreas avslutningsvis.

Les mer...

2021-03-01 12.45

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv