elektro44elektro41elektro42elektro45elektro43elektro46

– Strøm er noe man skal ha stor respekt for

Elektrobedriften Elektro 4, får ofte spørsmål om hvilke elektriske arbeider man kan utføre selv. Svaret er entydig: Man skal ha stor respekt for strøm!

Elektro 4 ble startet for rundt 70 år siden, men endret navn og eierstruktur i 2000, da fire lokale bedrifter valgte å slå seg sammen. 


Elektrobedriften har den dag i dag fortsatt et lokalt eierskap, og er en 100 prosent lokal bedrift.


De har 140 ansatte totalt, og har Grenland, Telemark og Vestfold som nedslagsfelt – sistnevnte med egen avdeling. Elektro 4 eier nemlig Teddy Elektro i Sandefjord; et datterselskap med rundt 20 ansatte.


Foto: Casper M De Thurah (iamnordic)


Egne spesialiseringsavdelinger
Markedsansvarlig Andreas Vårdal Sterner, forklarer hva de ulike avdelingene til Elektro 4 spesialiserer seg på:


– Elektro 4, er på en måte flere små bedrifter i én bedrift. Vi har blant annet en avdeling som bare driver med leilighets- og boligprosjekter, og vi har en serviceavdeling med 20 ansatte som håndterer alt av mindre prosjekter hos «Hansen og Jensen» – i tillegg til bedrifter og offentlige som rett og slett trenger en elektriker, utdyper han.


Serviceavdelingen har opplevd en stor vekst den siste tiden, og elektrobedriften etterstreber å tilpasse arbeidskraften internt slik at medarbeiderne trives og yter best ute hos sluttkunden.


Foto: Casper M De Thurah (iamnordic)


– Noen er aller best på å være hos privatpersoner, og liker å være frem og tilbake og rundt omkring hos forskjellige mennesker, mens andre trives best i industrien; på lange, faste oppdrag, forteller Andreas.


– Vi er utrolig stolte av alle våre ansatte, smiler han.


Strengt og komplisert regelverk
Leder for serviceavdelingen, Christian Grauer Moen, forteller at Elektro 4 ofte får henvendelser fra privatpersoner som ønsker å utføre elektriske arbeider selv. Dette er noe de fraråder – på bakgrunn av regelverk og elsikkerhet:


– Håndverkere er kostbart, så det skjønner vi godt. Men vi må forholde oss til et svært strengt og komplisert regelverk, og må også stå ansvarlig for det vi gjør, sier Christian.


– Vi er ikke sjeldent på oppdrag hvor det har vært arbeider som ikke har vært heldige. Strøm er noe man skal ha stor respekt for, og det er ikke uten grunn det trengs mange års utdannelse for å kunne stå ansvarlig for elektriske arbeider, fortsetter han.


– I verste fall kan egne modifiseringer føre til brann, strømgjennomgang under arbeid, eller at man får strøm i seg ved et senere tidspunkt dersom noe i huset ikke er blitt utført riktig. Selv om man kanskje er nevenyttig og har en viss grunnkunnskap, er det utrolig mange endringer og forskrifter å forholde seg til, som vi installatører bruker store ressurser på å holde oss oppdatert på, påpeker han.


På bildet: Leder av serviceavdelingen, Christian Grauer Moen (til høyre), og saksbehandler Kai Thomassen. Servicekoordinator Tove Dalene var ikke tilstede da bildet ble tatt.


– Det er imidlertid en del man faktisk kan gjøre selv. Det kan man lese mer om på Elektro 4 sin hjemmeside, sier Christian.


Andreas og Christian opplever likevel at de aller fleste har stor respekt for at strøm er noe man egentlig bare skal holde seg langt unna om man ikke er utdannet innen faget.


Smarthus-løsninger og elbillading for ditt behov

Elektro 4 har også mye kompetanse innen programmering av smarthus-løsninger. De hjelper kundene med å avdekke behov og finne smarthus-løsninger som er best for hvert enkelt hushold.


De selger og monterer dessuten også elbil-ladere. Det har ifølge Andreas blitt en stadig større del av det daglige arbeidet, og er et satsingsområde de har mye kompetanse på. Her er det økende henvendelser fra både bedrifter, borettslag og private, som ønsker gode, fremtidsrettede og trygge ladeløsninger.


Foto: Casper M De Thurah (iamnordic)


– Vi får veldig mange spørsmål om ulike produkter som er ute og går, og vi har mye kompetanse på dette her på huset, smiler Andreas avslutningsvis.

Les mer...

2021-03-01 12.45

DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...
stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv