vestfoldbetong2vestfoldbetong1vestfoldbetong3vestfoldbetong7vestfoldbetong6vestfoldbetong5vestfoldbetong4

Betongaktør i Vestfold vil gjøre anleggsbransjen grønnere

Vestfold Betong ble etablert i 2014 og er blitt en betydelig leverandør av betong i Vestfold og omegn. Nå satser den ekspansive betongaktøren stort på miljøet – med en grønnere maskinpark og betongklosser av returbetong.

Vestfold Betong AS ble etablert for snart ti år siden, og var et felles initiativ fra NOBI og Hokksund Betong som eide selskapet 50/50. I 2020 ble sementleverandøren SCHWENK Norge AS enig med NOBI om å kjøpe deres eierandel, og i dag eies Vestfold Betong av SCHWENK Norge AS og Morten Lie Holding AS.


– I august 2016 tok jeg over som daglig leder, og på den tiden hadde vi ikke et så stort markedsgrep; det var en kombinasjon av kjøring og levering av betong, i tillegg til mine oppgaver som daglig leder, forklarer daglig leder Hans-Georg Skjelbred.Stor ekspansjon
Etter at Hans-Georg tok over roret som daglig leder, har Vestfold-bedriften fortsatt å bygge bedriften stein på stein – med en trygg og god vekst. I dag er de 12 ansatte.


– Da jeg startet var vi bare 4 ansatte, og det har vært veldig moro å være med på denne reisen! Det er så klart kapitalkrevende å starte en slik industri, men vi har heldigvis tålmodige eiere som er gode støttespillere å ha med på laget, smiler Hans-Georg.Gjennom søsterselskapet Hokksund Betong AS, har Vestfold Betong også betongfabrikker i Drammen og Hokksund. Nå befinner Vestfold Betong seg i en ekspansjonsfase, og skal blant annet bygge en helt ny fabrikk lengre sør for å kunne dekke et enda større område.


– Vår fabrikk kan produsere alle klasser innenfor lavkarbonbetong, og vi leverer alle betongtyper til proff- og privatmarkedet. For å komme nærmere områdene der vi i dag ikke har produksjon, ønsker vi å modernisere og bygge for fremtiden, og vi har intensjonen at den nye fabrikken skal stå i minst 50 år. Vi vil vokse; det er planen fremover, fastslår Hans-Georg.Sementen de bruker til betongproduksjon kommer fra SCHWENK, og er en miljøsement med et lavt Co2-avtrykk. Ved å ta vare på ressurser og bruke materialer som blir til overs, og ellers ville blitt kastet, ønsker Vestfold Betong å ligge i forkant på miljø, noe som blir stadig viktigere i dag.


– Vi klarer å levere god betong, som er mer miljøvennlig enn våre konkurrenter, og det synes jeg er veldig spennende å være med på, poengterer Hans-Georg, som brenner for en grønnere utvikling i anleggsbransjen.


Utviklet et nytt produkt
Vestfold Betong produserer blant annet betongklosser i ulike størrelser, som egner seg til mange forskjellige bruksområder. Klossene er enkle å demontere og kan flyttes ved behov. I tillegg er det et svært miljøvennlig produkt på mange måter.– Vi har et veldig stort fokus på gjenbruk, og vi ønsket å bruke restbetongen til et nytt produkt. Derfor begynte vi med støping av betongklosser. Vi har nå kunder som bestiller over 500 klosser, og det synes vi er utrolig gøy, konstaterer Hans-Georg. Etter at vi begynte med betongklosser har vi løftet miljøbiten og inspirert andre til å gjøre det samme – deriblant Hokksund Betong, forteller han videre.


Som en ledende aktør innen bærekraft i anleggsbransjen, opplever Vestfold Betong en økt etterspørsel etter de miljøvennlige betongklossene – og til neste år skal de inn i et nytt pukkverk som vil gjøre dem enda «grønnere».


– Ved det pukkverket blir over 90 prosent av steinen de tar ut kastet, fordi de skal ha de aller fineste blokkene. Det skal vi lage betong av, og vi synes det er fint å gjenbruke materialer som ellers ville blitt deponert. Det er ikke verst når man både klarer å drive butikk og være grønn!, fleiper Hans-Georg.


Rustet til å levere store mengder
Som en viktig del av arbeidet mot en grønnere profil, har Vestfold Betong via Hokksund Betong tilgang til elektriske biler slik at de kan levere helt utslippsfritt til byggeplassen.Hans-Georg understreker at de jobber hardt for å ha en god relasjon til kunden, og de legger stor vekt på å alltid komme til avtalt tid. Som en mellomstor bedrift har de også mulighet til å lage ting på bestilling, og veien fra byggeplassen til den imøtekommende daglige lederen er aldri lang.


– Med et fokus på både privat- og proffmarkedet, er vi rustet til å levere store mengder – og enda mer skal det bli fremover, konstaterer Hans-Georg Skjelbred avslutningsvis.


Les mer...

2023-11-01 08.30

everlite1

Satser stort på det norske markedet med nyutviklede overlys og skreddersydde røykluker

Artikkel Med egne produksjonslokaler og mer enn 50 års erfaring, leverer Everlite skreddersydde løsninger innen overlys, røykluker og rekkverk. Kundegruppen omfatter alt fra entreprenører og arkitekter til varehus...
kjøkkensenteretjessheim3

Kjøkkenforhandler tegner kjøkken som overrasker kunden

Artikkel Kjøkkensenteret Jessheim selger kjøkken fra Drømmekjøkkenet og Huseby kjøkken, og treffer ofte blink når de tegner og presenterer kjøkkenløsninger for sine kunder. – Ofte tegner vi noe som kunden ikke...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  Arkiv