newtracksny6newtracksny1newtracksny2newtracksny3newtracksny4newtracksny5newtracksny7.jpeg

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.

Julius Espedal, er sivilingeniør med lang erfaring innen produktutvikling. Han jobbet i ti år ved Norges tekniske høgskole, før han i 2001 startet produksjonsselskapet Frontec AS, som jobbet med produksjon i Malaysia, Taiwan og Kina. I 2008 ble Frontec solgt til Bredengen AS, og Espedal startet deretter et nytt firma som drev med bølgekraftverk. I 2015 ble NewTracks AS en realitet. 

– Grunntanken med NewTracks var å hjelpe bedrifter og personer med å realisere gründerdrømmen, og i 2015 tok jeg kontakt med noen av mine gamle kunder, og bygget opp firmaet litt etter litt. Etter hvert reiste jeg over til Kina – både fordi jeg syntes det var et spennende reisemål, og for å finne produsenter, forteller Julius Espedal, CEO i NewTracks AS.  

Etablerte kontor i Kina 
I 2018 ansatte han en ingeniør som skulle jobbe fra Shenzhen i Kina; et velkjent distrikt innen produksjon av teknologi. Snart ballet det på seg med eget kontor i Shenzhen og etablering av NewTracks China Co. Ltd med ansettelse av flere kinesiske ingeniører. 

– Shenzhen-området er  spennende, og det er et område med utrolig mye industri og teknologi! Det kryr av høyteknologiske leverandører der, som produserer alt fra spesialprodukter til småkomponenter – til og med iPhone er produsert i Shenzhen. Derfor tenkte jeg at jeg ville tilby dette for alle som har en produktidé, utdyper Julius.  

Selv om pandemien satte kjepper i hjulene for produksjon og distribusjon av produkter fra Kina, fikk NewTracks et stort oppsving, og doblet omsetningen sin i 2021. 2021, 2022 og 2023, mottok de Gaselleprisen, og siden den gang har Julius og hans kinesiske team hjulpet alt fra gründere til store, etablerte firmaer med å oppfylle sin produktidé 


– Vi kan levere både bedre kvalitet òg bedre pris – og da blir det jo fort Gasellepris, sier Julius med glimt i øyet. Vi realiserer produkter fra idé til serieproduksjon. Noen har allerede en ferdig tegning og vil ha hjelp til å produsere det til en lavere pris, og det kan vi hjelpe dem med. I Kina jobber vi med fabrikker som har veldig høy presisjon og finish, og som leverer til selskaper med veldig høye krav til presisjon, forteller Julius Espedal videre. 

Stiller høye krav 
Enten idéen bak produktet er laget av en ukjent gründer som venter på å bli oppdaget, eller et firma med flere hundre ansatte, stilles det like høye krav til produksjonen. Det skal være strøkne og bra produkter, som er produsert ved fabrikker som har alt på stell.  


– For meg er det viktig at kvaliteten er på topp, og derfor ville jeg ha egne ansatte som kvalitetssikrer alle forsendelser i Kina. Jalor Yang, er ansatt som Quality Manager ved Shenzhen-kontoret, og er sertifisert for å drive med revisjon av fabrikker. Han undersøker arbeidsmiljøet til de ansatte ved fabrikkene for å sikre at de ikke har mindreårige arbeidere og slike ting, presiserer Julius.  

Julius Espedal brenner også for at produktene som produseres skal leveres i en fin, profesjonell emballasje og strøken forpakning – selvsagt med logo og «hele pakka».  

– Jeg er veldig opptatt av at når en kunde er i en gründerfase og vil lage en prototype for å teste ut produktet på markedet eller presentere det for en investor, så skal de få presentere det i en strøken forpakning, understreker Julius, som utdyper at det er fullt mulig å kun bestille et par-tre eksemplarer. 

God kvalitet laget i Kina  
Julius, som har en mangeårig erfaring innen produktutvikling og elsker å utvikle produkter, kan også være behjelpelig med produktutvikling dersom en kunde vil ha hjelp til å gjøre et produkt bedre, billigere eller mer miljøvennlig.  

– Jeg utviklet blant annet et produkt sammen med en gründer som hadde en produktidé som skulle være innebygd i touchscreenteknologien til TeslaOg da Goldfish Boat ønsket en spesiallader med magnet til båtene sine, så lagde vi det og leverte laderen ferdig med logo og emballasje, forteller Julius om noen av sine referansekunder.  

I tillegg har Julius designet og produsert bagasjelapp-printeren FLYTAG til Flytoget; et spennende og krevende prosjekt som den dyktige sivilingeniøren er stolt over.  


– Vi får masse forespørsler om vi kan lage det ene og det andre – og selvfølgelig kan vi det, fastslår Julius med et stort smil. Vi har et slagord som heter; «bare kule kunder», som vi bruker som hashtag på alt vi legger ut. Det betyr at vi ønsker å ha et godt samarbeid med våre kunder, og det er noe jeg ønsker å formidle.  

Avslutningsvis ønsker Julius å avkrefte myten om at alt som er laget i Kina er av dårlig kvalitet. Det er NewTracks nemlig et levende bevis på.   


– Vi har merket alt vi leverer med et «Quality Made in China»-stempel, slik at alle skal vite at Kina kan levere svært god kvalitetavslutter Julius Espedal

Les mer...

2024-02-20 11.30

Frontline1

Enestående kundesupport fra programleverandør med ekspertise på Adobe

Artikkel Frontline er programvareleverandøren som distribuerer Adobes softwareprodukter til forhandlere. Med en personlig kundesupport som sikrer forhandlerne et godt produkt mot sine sluttkunder, har Frontline...
flytentreprenor2

Store vekstambisjoner for fremoverlent entreprenørselskap

Artikkel Flyt Entreprenør er totalentreprenøren som vektlegger trivsel og kompetanseutvikling blant sine ansatte. Med en sterk bedriftskultur, er entreprenøren godt rustet for videre vekst med sine to avdelinger...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  Arkiv