nidarosglass11nidarosglass8nidarosglass7nidarosglass1nidarosglass2nidarosglass3nidarosglass4nidarosglass5nidarosglass6nidarosglass9nidarosglass10nidarosglass12

Mesterlige glassmontasjer fra Norges raskest voksende glassmesterbedrift

Trondheimbedriften Nidaros Glass og Montasje AS, ble startet av glassmesteren Ketil Bjørnbeth i 2020. I løpet av tre år har glassmesterbedriften vokst seg større og større, og er i dag Norges raskest voksende glassmesterbedrift.

Glassmesteren Ketil Bjørnbeth hadde jobbet med glass og aluminium i over 20 år, og hadde lenge hatt lyst til å starte et eget firma. Men på grunn av tre tette barn og husbygging, ble det ofte med tanken – helt frem til 2020. Da bestemte han for å si opp jobben i Riis Glass og satse for fullt på Nidaros Glass og Montasje AS, som ble en realitet i september 2020.


– Selv om jeg startet midt under Koronapandemien, eksploderte det med tanke på oppdrag! Folk var jo mye hjemme under Korona og ville pusse opp og få seg glassrekkverk, forteller Ketil, som på den tiden hadde leid inn en glassmester som reiste rundt og utførte oppdrag.



Vokser raskt
I 2021 innså Ketil at oppdragsmengden ble altfor stor for de to glassmesterne, og kunne ansette flere takket være den store pågangen. I dag teller firmaet ni ansatte, og det er ikke helt uten grunn at Nidaros Glass og Montasje har fått tittelen «Norges raskest voksende glassmesterbedrift».


– Siden 2021 har vi utført oppdrag for eiendomsselskaper og større prosjekt, i tillegg til privatpersoner. Og i fjor fikk vi faktisk en rammeavtale med Equinor! Det var utrolig artig at vi som var så små kunne utkonkurrere alle de store i Trondheim, smiler en tydelig stolt Ketil.


Nidaros Glass og Montasje utfører alt innen glass, med unntak av bilglass. De gjør alt fra interiørglassoppdrag til bygningsglass og glasservice, men kan også utføre de mindre glassreparasjonsjobbene.



– Noen ganger får vi små forespørsler som for eksempel å bytte en glasshylle, og vi sier som regel ikke nei til noe, men har vi for mye å gjøre henviser vi disse kundene videre til en aktør som er dyktige på de mindre glasservice-oppdragene, utdyper han.


Nytt satsingsområde
Siden oppstarten har Nidaros Glass og Montasje blitt en racer på store glassfasader, og har et bredt repertoar som blant annet inkluderer inngangspartier, butikker, skyvedørsautomatikk, glasstak, og rekkverk. De utfører ellers alt innenfor bygningsglass og aluminium.


– Nå prøver vi også å komme oss inn på solskjerming, spesielt utvendige screens. Den beste investeringen man gjør i forhold til varme i et hus, er utvendig solskjerming, og vi mener det finnes et stort marked der, poengterer Ketil.


Nidaros Glass og Montasje er servicepartner til Nordan, der de dekker området Trondheim og nordover, men generelt sett er det hele Trøndelag som er nedslagsfeltet.



For å møte den store etterspørselen etter glassmestertjenester, og ikke minst etterspørselen etter utlærte glassmestere i bransjen, jobber Ketil nå med å få inn en etterlengtet lærling.


– Vi har én tømrer med mesterbrev, og fire ansatte med fagbrev i glassfaget. Det er utrolig flinke folk, og alle har holdt på med faget i lengre tid. Jeg tror det blir veldig positivt å få inn en ung lærling som kommer inn med blanke ark, for jeg tror de kan lære mye av hverandre, utdyper Ketil, som snart håper å bli en godkjent lærebedrift.


Nøkkelen til suksess
Ketil mener at nøkkelen til den store fremgangen er at de i løpet av sine tre driftsår har hatt veldig få reklamasjoner, og at de har tenkt litt utenfor boksen. Ketil har blant annet effektivisert driften ved å la kundene selv kjøpe varene direkte fra leverandøren, mens Nidaros Glass og Montasje står for monteringen.



– Vi har testet det ut flere ganger, og det har fungert veldig bra! For oss er det en stor trygghet i forhold til likviditeten på et prosjekt, understreker han.


Ved å være dønn ærlige med sine kunder, levere gode produkter til en bra pris og være transparente når det gjelder priser og leveringstider, har oppdragene og prosjektene nærmest gått i ett via jungeltelegrafen. Ketil er også utrolig stolt av den trivelige gjengen i Nidaros Glass og Montasje, som alltid utfører oppdragene med et stort smil.



– Jeg får ukentlige tilbakemeldinger fra kunder som er strålende fornøyde med besøket av oss, og jeg har også gleden av å ha en helt fenomenal regnskapsfører med på laget. Jeg hadde aldri kommet dit jeg er i dag om det ikke hadde vært for dem, avslutter den sympatiske daglige lederen.

Les mer...

2023-09-01 13.00

sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv