182032prfsd182032prfs182032ps182032åoi

Historisk stemning og moderne mat

Velkommen til The Broker i Bogstadveien, til en restaurantopplevelse du neppe har sett maken til.

I et enestående lokale med særpreg, tradisjon og historie i veggene, møter vi daglig leder og kjøkkensjef Kjell Robin André Johansen.


– Det vi profitterer på er på en måte en litt brunere versjon av en brasserie, med hovedfokus på drikkevare fra eget brenneri. Matmessig har vi en del populære klassikere som egg og bacon - og selvfølgelig den berømte «Broker-burger’n» som du kan få både til lunsj og middag, forteller Johansen smilende.

Brasseriet The Broker er ett av Oslos eldste utesteder, med aner helt tilbake til 1896. I veggene sitter historie fra eldre geskjeft som bakeri, apotek og pelsoppdrett, og lokalet er ikke overraskende nok vernet av byantikvaren.

182032åoi

Fotograf: Odd Johan Nelvik


Eget brenneri
Men The Broker er så mye mer enn bare en brasserie med et historisk og gammelt lokale. De har noe som få andre spisesteder har, nemlig et helt eget brenneri; Det Norske Brenneri i Grimstad.

– Er du genuint interessert, får du smakt mye som ikke finns på det norske markedet via Det Norske Brenneri, forteller han.


Slår et slag for helhetsopplevelsen
Johansen, som også har jobbet i den fasjonable restauranten Stock i Barcode, har til tross for sin unge alder rukket veldig mye. Etter å ha gått i lære hos Grefsenkollen restaurant og jobbet travle sommersesonger på Aker Brygge, gikk veien videre til London og fine dining-restauranten med to Michelin-stjerner, Pied a Terre. To år etter, returnerte han til Norge og begynte på restaurant Fjord, der han etter hvert ble kjøkkensjef. Siden November 2017 har Johansen fungert som The Brokers svært engasjerte og erfarne kjøkkensjef og daglig leder fra 01. Januar 2018.

På helgene besøkes The Broker flittig av yngre folk, men gjennomsnittsgjesten er gjerne rundt 35 år – en del høyere enn andre utesteder, noe Johansen heller ser som en fordel.

– Det eldre klientellet er ofte mer innsatt i helhetsopplevelsen og kommer ikke bare for en pils, liksom. Men utfordringene er å få folk til å sitte her lengre. Det er mye inn og ut, og folk tar en øl og stikker ut igjen. Der vil vi jobbe mer med helhetskonseptet og ansette sterkere folk på gulvet som kan skape en kontakt med gjestene som kommer.

– Men ellers er det utrolig spredt. Vi har en del stamkunder, og ved lunsjtider er det litt mer business, med mye innslag av vestkantfruer som skal ha sin cafe latte og se i veggen, sier han og ler.


Bærekraftig og nært
Johansen er opptatt av bærekraftige og økologiske produkter, han velger varer etter sesong, og får sine råvarer fra lokale kvalitetsleverandører. Med stor tro på Norge, ser han lyst på fremtiden i restaurantbransjen.

– Personlig tror jeg at Oslos restaurantliv kommer til å ta av i de nærmeste årene. Vi har allerede et par stjernerestauranter som trekker mange turister, og det vekker matinteressen for nordiske råvarer hos folk. Her på The Broker prøver vi å bruke så mye bærekraftig og nært som mulig, spesielt når det kommer til mat og brennevin, for det finnes så ufattelig mange gode norske råvarer!


182032ps

Fotograf: Odd Johan Nelvik
Les mer...

2018-04-04 16:30

201027w2

Visuelle og audiovisuelle tjenester utført med perfeksjon

Artikkel FotoPhono AS, har lang erfaring med bildeproduksjon og Audiovisuelle løsninger, og sitter på kompetansen som kan ta akkurat din idé til nye høyder!
201016w10

Cecilias jobb er å gi deg et helhetlig perspektiv

Artikkel Cecilia Tønnessen; daglig leder og terapeut ved Estimé Hud & Helse, fremkaller en magisk selvfølelse med sin helhetlige ansiktsbehandling.

  Kontaktinformasjon

  IKEA_HANTVERK_Kavitha_inthefield_PH163745

  IKEA forener verden

  Møbelgiganten IKEA fins representert i 52 land og har til sammen 430 varehus på verdensbasis. Kommunikasjonsrådgiver Troels N. Mathisen, forteller at IKEA jobber iherdig med å utvikle løsninger som skal forenkle våre liv og gjøre hjemmene våre mer funksjonelle.

  51842405_2091095327636632_3517487299556278272_o

  Vi søker medieselgere!

  Har du en selger i magen og brenner for næringsliv og oppsøkende salg, kan det være deg vi leter etter!

  67532874

  Et plantebasert liv: For dyrene, miljøet og helsen

  Bransjemagasinet har gått i dybden på det vegetariske kostholdet og hvordan et plantebasert kosthold påvirker dyrene, vår helse og vårt klimaavtrykk her på jorda.

  Arkiv