182032prfsd182032prfs182032ps182032åoi

Historisk stemning og moderne mat

Velkommen til The Broker i Bogstadveien, til en restaurantopplevelse du neppe har sett maken til.

I et enestående lokale med særpreg, tradisjon og historie i veggene, møter vi daglig leder og kjøkkensjef Kjell Robin André Johansen.


– Det vi profitterer på er på en måte en litt brunere versjon av en brasserie, med hovedfokus på drikkevare fra eget brenneri. Matmessig har vi en del populære klassikere som egg og bacon - og selvfølgelig den berømte «Broker-burger’n» som du kan få både til lunsj og middag, forteller Johansen smilende.

Brasseriet The Broker er ett av Oslos eldste utesteder, med aner helt tilbake til 1896. I veggene sitter historie fra eldre geskjeft som bakeri, apotek og pelsoppdrett, og lokalet er ikke overraskende nok vernet av byantikvaren.

182032åoi

Fotograf: Odd Johan Nelvik


Eget brenneri
Men The Broker er så mye mer enn bare en brasserie med et historisk og gammelt lokale. De har noe som få andre spisesteder har, nemlig et helt eget brenneri; Det Norske Brenneri i Grimstad.

– Er du genuint interessert, får du smakt mye som ikke finns på det norske markedet via Det Norske Brenneri, forteller han.


Slår et slag for helhetsopplevelsen
Johansen, som også har jobbet i den fasjonable restauranten Stock i Barcode, har til tross for sin unge alder rukket veldig mye. Etter å ha gått i lære hos Grefsenkollen restaurant og jobbet travle sommersesonger på Aker Brygge, gikk veien videre til London og fine dining-restauranten med to Michelin-stjerner, Pied a Terre. To år etter, returnerte han til Norge og begynte på restaurant Fjord, der han etter hvert ble kjøkkensjef. Siden November 2017 har Johansen fungert som The Brokers svært engasjerte og erfarne kjøkkensjef og daglig leder fra 01. Januar 2018.

På helgene besøkes The Broker flittig av yngre folk, men gjennomsnittsgjesten er gjerne rundt 35 år – en del høyere enn andre utesteder, noe Johansen heller ser som en fordel.

– Det eldre klientellet er ofte mer innsatt i helhetsopplevelsen og kommer ikke bare for en pils, liksom. Men utfordringene er å få folk til å sitte her lengre. Det er mye inn og ut, og folk tar en øl og stikker ut igjen. Der vil vi jobbe mer med helhetskonseptet og ansette sterkere folk på gulvet som kan skape en kontakt med gjestene som kommer.

– Men ellers er det utrolig spredt. Vi har en del stamkunder, og ved lunsjtider er det litt mer business, med mye innslag av vestkantfruer som skal ha sin cafe latte og se i veggen, sier han og ler.


Bærekraftig og nært
Johansen er opptatt av bærekraftige og økologiske produkter, han velger varer etter sesong, og får sine råvarer fra lokale kvalitetsleverandører. Med stor tro på Norge, ser han lyst på fremtiden i restaurantbransjen.

– Personlig tror jeg at Oslos restaurantliv kommer til å ta av i de nærmeste årene. Vi har allerede et par stjernerestauranter som trekker mange turister, og det vekker matinteressen for nordiske råvarer hos folk. Her på The Broker prøver vi å bruke så mye bærekraftig og nært som mulig, spesielt når det kommer til mat og brennevin, for det finnes så ufattelig mange gode norske råvarer!


182032ps

Fotograf: Odd Johan Nelvik




Les mer...

2018-04-04 16.30

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.

    Kontaktinformasjon

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv