trenogmat7trenogmat6trenogmat4trenogmat3trenogmat2trenogmat1

Slik kan du kombinere mat og trening på en helt ny måte

Tren og Mat har løsningen for deg med en aktiv livsstil, som ikke alltid har tid til å lage næringsrik og sunn mat selv. Med Tren og Mats spesialtilpassede måltider, er din kropp sikret et næringsinntak som passer akkurat din livsstil – enten man er en idrettsutøver på elitenivå, treningsentusiast, eller bare ønsker å spise sunn og god mat. – Våre måltider er for alle, understreker daglig leder Eugen Manea.

Den aktive og energiske matentusiasten Eugen Manea, er hjernen bak Tren og Mats unike ferdigmatkonsept, med sunne og velsmakende ferdige retter levert på døra. Da den tidligere maskiningeniøren ble tilbudt en sluttpakke i 2017, vokste ideen om Tren og Mat sakte, men sikkert frem.


– Jeg hadde trent i mange år, og syntes det var vanskelig å følge en strikt treningsrutine og samtidig sørge for å ha ferdig tilberedt mat til treningsrutinene. I mitt tilfelle; med familie, jobb og tre barn, så hadde jeg ikke alltid mulighet og tid til å tilberede maten jeg trengte for min aktive livsstil, forteller Eugen innledningsvis.Startet på et lite kjøkken
Proteinrik mat var dessuten mangelvare både på butikken og i jobbkantina, så Eugen opplevde å bruke mer tid enn han ønsket på å tilberede mat 3-5 ganger om dagen. Samtidig skulle han sørge for at måltidene var optimalt beregnet i forhold til kalorier og protein-, karbohydrat-, og fettinnhold. Sannsynligheten var stor for at det også var flere i samme situasjon som Eugen, så han og kona bestemte seg for å satse helhjertet på sin idé om sunne ferdigretter.


– Vi startet først på Klepp i Stavanger i 2017, der vi fant et lite kjøkken på 20 kvadratmeter. Jeg hadde peiling på å lage mat siden jeg var matentusiast og veldig glad i mat. Og i kombinasjon med treningen, passet det meg perfekt, konstaterer Eugen med et smil.


Tren og Mat startet en nettside, og etter hvert begynte bestillingene å tikke inn i en stadig større hastighet. Etter to år på det lille kjøkkenet på Klepp, måtte Tren og Mat se seg om etter et større lokale. De fant ut at de ville være nærmere kundene sine som befant seg i Osloregionen.


– Vi flyttet hit til Sundbyfoss i 2019, og leide et lokale som vi i 2021 endelig kunne kjøpe, forteller Eugen.


Gull verdt
Etter at Tren og Mat flyttet til Vestfold, videreutviklet de konseptet og fikk godkjennelse fra Mattilsynet til å selge ferdigmaten overalt i Norge og hele EØS.– For oss er det gull verdt å ha den godkjennelsen! Vi har ikke kapasitet til å sende utenfor Norge i dag, men vi har planer om å utvide i fremtiden, røper Eugen. Vi skal blant annet bygge et større fryselager, slik at vi kan lagre fire ganger mer enn vi kan nå, fortsetter han.


Tren og Mat lagrer mellom 10 000 til 12 000 matporsjoner til enhver tid, og de produserer 1 500 porsjoner hver eneste dag, som fryses ned umiddelbart for best mulig kvalitet. Menyen består av 60 ulike retter, der protein utgjør hovedingrediensen i samtlige retter, både som alternativ vegansk protein, glutenfritt og laktosefritt.


– Vi bruker mager protein som kyllingfilet, hvit fisk og karbonadedeig, og vi er opptatt av at det skal være gode norske ferske råvarer. Derfor handler vi kun fra store og pålitelige aktører som Nortura, Asko og Bama. Vi har jobbet lenge med å få den beste kvaliteten som er tilgjengelig på råvarene vi bruker, samtidig som råvarene også skal være rimelige siden vi ønsker å produsere mat som skal være gunstig for alle å kjøpe, understreker Eugen.Mat for alle
Konseptet til Tren og Mat er å komponere både sunne, praktiske og velsmakende matretter. Rettene følger en bestemt fordeling som er anbefalt av ernæringsfysiologer i forhold til treningsutøvere. Grunnregelen er at rettene skal bestå av 40 prosent proteiner, 40 prosent karbohydrater og 20 prosent fett. Samtidig har de også lavkarboretter og retter med et enda høyere proteininnhold, men Eugen er nøye med å poengtere at Tren og Mats matretter er for alle, ikke bare de som trener.


– De som trener bruker oss som et tilskudd til det de lager selv, men vi har ikke bare kunder som trener – vi har alle mulige folk, folk som vil komme seg i form, personer som vil gå ned i vekt, aktive mennesker som arbeidere, eldre personer, personer med intoleranser og de som er generelt opptatt av hva de spiser.Matrettene kan bestilles på Trenogmat.no, eller i appen, der kundene kan bestille raskt og enkelt. Rettene blir levert med Bring Ekspress, og kan derfor leveres til over 3000 postnummer i Norge. Enklere blir det ikke!


De flotte anmeldelsene på Trustpilot viser dessuten at den gode og næringsrike maten som blir laget fra bunnen av, blir satt stor pris på ute hos kundene.


– Vi vet at vi har fullstendig kontroll på kvaliteten fra varene kommer inn, til de blir sendt ut til kundene. Det er utrolig hyggelig at jobben og innsatsen vi har investert i bedriften, viser seg. Det er en veldig god følelse, avslutter den ydmyke matgründeren.

Les mer...

2023-03-01 14.30

beautyimport3

Haugesunds eldste firma har noe som få andre har

Artikkel Skjønnhetsgrossisten Beauty Import AS, har aner som går helt tilbake til 1863. De driver fortsatt på «gamlemåten», der personlig kundekontakt er grunnlaget for et godt og langsiktig samarbeid. – Den...
karmøybegravelsesbyrå1

Pårørende i fokus hos Karmøys eldste begravelsesbyrå

Artikkel Karmøy Begravelsesbyrå har helt siden oppstarten i 1966 hatt fokus på de pårørende og deres ønsker – for en verdig og vakker avskjed. – Byrået ble startet ut ifra et behov om å få hjelp til en verdig...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  Arkiv