trenogmat7trenogmat6trenogmat4trenogmat3trenogmat2trenogmat1

Slik kan du kombinere mat og trening på en helt ny måte

Tren og Mat har løsningen for deg med en aktiv livsstil, som ikke alltid har tid til å lage næringsrik og sunn mat selv. Med Tren og Mats spesialtilpassede måltider, er din kropp sikret et næringsinntak som passer akkurat din livsstil – enten man er en idrettsutøver på elitenivå, treningsentusiast, eller bare ønsker å spise sunn og god mat. – Våre måltider er for alle, understreker daglig leder Eugen Manea.

Den aktive og energiske matentusiasten Eugen Manea, er hjernen bak Tren og Mats unike ferdigmatkonsept, med sunne og velsmakende ferdige retter levert på døra. Da den tidligere maskiningeniøren ble tilbudt en sluttpakke i 2017, vokste ideen om Tren og Mat sakte, men sikkert frem.


– Jeg hadde trent i mange år, og syntes det var vanskelig å følge en strikt treningsrutine og samtidig sørge for å ha ferdig tilberedt mat til treningsrutinene. I mitt tilfelle; med familie, jobb og tre barn, så hadde jeg ikke alltid mulighet og tid til å tilberede maten jeg trengte for min aktive livsstil, forteller Eugen innledningsvis.Startet på et lite kjøkken
Proteinrik mat var dessuten mangelvare både på butikken og i jobbkantina, så Eugen opplevde å bruke mer tid enn han ønsket på å tilberede mat 3-5 ganger om dagen. Samtidig skulle han sørge for at måltidene var optimalt beregnet i forhold til kalorier og protein-, karbohydrat-, og fettinnhold. Sannsynligheten var stor for at det også var flere i samme situasjon som Eugen, så han og kona bestemte seg for å satse helhjertet på sin idé om sunne ferdigretter.


– Vi startet først på Klepp i Stavanger i 2017, der vi fant et lite kjøkken på 20 kvadratmeter. Jeg hadde peiling på å lage mat siden jeg var matentusiast og veldig glad i mat. Og i kombinasjon med treningen, passet det meg perfekt, konstaterer Eugen med et smil.


Tren og Mat startet en nettside, og etter hvert begynte bestillingene å tikke inn i en stadig større hastighet. Etter to år på det lille kjøkkenet på Klepp, måtte Tren og Mat se seg om etter et større lokale. De fant ut at de ville være nærmere kundene sine som befant seg i Osloregionen.


– Vi flyttet hit til Sundbyfoss i 2019, og leide et lokale som vi i 2021 endelig kunne kjøpe, forteller Eugen.


Gull verdt
Etter at Tren og Mat flyttet til Vestfold, videreutviklet de konseptet og fikk godkjennelse fra Mattilsynet til å selge ferdigmaten overalt i Norge og hele EØS.– For oss er det gull verdt å ha den godkjennelsen! Vi har ikke kapasitet til å sende utenfor Norge i dag, men vi har planer om å utvide i fremtiden, røper Eugen. Vi skal blant annet bygge et større fryselager, slik at vi kan lagre fire ganger mer enn vi kan nå, fortsetter han.


Tren og Mat lagrer mellom 10 000 til 12 000 matporsjoner til enhver tid, og de produserer 1 500 porsjoner hver eneste dag, som fryses ned umiddelbart for best mulig kvalitet. Menyen består av 60 ulike retter, der protein utgjør hovedingrediensen i samtlige retter, både som alternativ vegansk protein, glutenfritt og laktosefritt.


– Vi bruker mager protein som kyllingfilet, hvit fisk og karbonadedeig, og vi er opptatt av at det skal være gode norske ferske råvarer. Derfor handler vi kun fra store og pålitelige aktører som Nortura, Asko og Bama. Vi har jobbet lenge med å få den beste kvaliteten som er tilgjengelig på råvarene vi bruker, samtidig som råvarene også skal være rimelige siden vi ønsker å produsere mat som skal være gunstig for alle å kjøpe, understreker Eugen.Mat for alle
Konseptet til Tren og Mat er å komponere både sunne, praktiske og velsmakende matretter. Rettene følger en bestemt fordeling som er anbefalt av ernæringsfysiologer i forhold til treningsutøvere. Grunnregelen er at rettene skal bestå av 40 prosent proteiner, 40 prosent karbohydrater og 20 prosent fett. Samtidig har de også lavkarboretter og retter med et enda høyere proteininnhold, men Eugen er nøye med å poengtere at Tren og Mats matretter er for alle, ikke bare de som trener.


– De som trener bruker oss som et tilskudd til det de lager selv, men vi har ikke bare kunder som trener – vi har alle mulige folk, folk som vil komme seg i form, personer som vil gå ned i vekt, aktive mennesker som arbeidere, eldre personer, personer med intoleranser og de som er generelt opptatt av hva de spiser.Matrettene kan bestilles på Trenogmat.no, eller i appen, der kundene kan bestille raskt og enkelt. Rettene blir levert med Bring Ekspress, og kan derfor leveres til over 3000 postnummer i Norge. Enklere blir det ikke!


De flotte anmeldelsene på Trustpilot viser dessuten at den gode og næringsrike maten som blir laget fra bunnen av, blir satt stor pris på ute hos kundene.


– Vi vet at vi har fullstendig kontroll på kvaliteten fra varene kommer inn, til de blir sendt ut til kundene. Det er utrolig hyggelig at jobben og innsatsen vi har investert i bedriften, viser seg. Det er en veldig god følelse, avslutter den ydmyke matgründeren.

Les mer...

2023-03-01 14.30

prosesspilotene1

Stor CRM-aktør skaper gevinst for bedrifter med helhetlige og digitale systemer

Artikkel ProsessPilotene AS, har fokusert på skreddersydde CRM-system som skaper en gevinst for bedrifter. – Plattformen vår passer til alle, konstaterer salgs- og markedssjef Tor Kristoffersen.
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  Arkiv