194016w4194016w7194016w6194016w5194016w3194016w2194016w1

Få maksimalt ut av boligen din

Farnese Eiendomsforvandling sitter på knepene som gjør det mulig å bo i en luksuriøs hotellsuite hver eneste dag.

Du bør merke deg navnet Kjartan Farnes. Gjennom sitt eget selskap; Farnese Eiendomsforvandling, lærer han bort uvurderlige knep og utrolige tips til hvordan du kan forvandle hjemmet ditt fra et rotete «casa kaos» til et velplanlagt drømmehus. En kunnskap han selv har brukt 17 år på å tilegne seg, men som han bruker rundt fire timer på å formidle gjennom sine kreative workshops. 


Maksimal utnyttelse
Farnes holder tempoet oppe mens han guider oss gjennom sitt eget drømmehus. Praten går livlig mens vi går fra rom til rom. Detaljene er mange og løsningene enda flere. Han viser, peker og forklarer, og det blir plutselig veldig tydelig hvordan hver eneste lille finurlige detalj har sin egne viktige funksjon. Som brikker i et puslespill.


Showhuset her i Tønsberg gjenspeiler nemlig til punkt og prikke hvordan Farnes tenker i forhold til maksimal utnyttelse av boarealet. Han tar oss tilbake til hvordan det hele begynte.


– Det begynte med at jeg kjøpte en leilighet på 13 kvadratmeter for å komme inn på boligmarkedet. Og for å bo på 13 kvadratmeter og kunne ha et liv ved siden av, så må du gjøre det veldig, veldig praktisk, sier Farnes med et glis.


– Så kjøpte jeg noe større og litt mer praktisk, og da jeg solgte det igjen så jeg at her kan jeg både være kreativ, samtidig som jeg tjente penger på å flytte. Og folk likte jo det jeg gjorde!Kreative Kjartan
I 2014 bestemte han seg for å starte som konsulent, og startet opp Farnese Eiendomsforvandling - oppkalt etter seg selv og en favorittvin ved navn Farnese.


Farnes betegner seg selv som en kreativ sjel med en voldsom entusiasme til å skape noe unikt. Han kan være behjelpelig med konsultasjon i forkant av visning og salg, og ikke minst skape drømmehjemmet med stor D.


– Jeg syns at gjennomsnittsboligen er veldig traust og kjedelig, og alle lager det helt likt! Jeg liker å kunne skape noe med atmosfære. Ellers er jeg veldig opptatt av å skape en wow-faktor, for eksempel med et dobbelt vinskap eller en bokhylle som er 26 meter lang, som starter i kjelleren og ender som rekkverk på loftet, smiler han.


Flyttet 11 ganger på 17 år
Showroom-boligen viser mye av det som Farnes poengterer er ekstra viktig i et hjem. For eksempel gjennomgående lys, unike naturmaterialer, integrerte løsninger og praktiske «life hacks» som kokende vann i kjøkkenkrana.


– Erfaringen min rundt disse løsningene og hvordan man kan plassere ting, kom etter å ha flyttet 11 ganger på 17 år, avslører den løsningsorienterte østlendingen.


Med sitt strøkne showhus, håper Farnes samtidig at Tønsbergs innbyggere innser at man ikke nødvendigvis trenger å bo i Oslo for å kunne ha et litt mer spennende og hipt hjem – uten at det skal koste skjorta.Økonomisk lønnsomt for kunden
Farnes er i tillegg forhandler for interiøret og innredningen du ser i boligen. Han kan selge ting mye billigere enn andre da han holder driftskostnadene til selskapet sitt nede. Farnes har ansatt to møbelsnekkere og én håndverker, men stort sett er det bare han selv som reiser rundt på oppdrag i Oslo- og Vestfoldsområdet. Han kaller det helst en livsstil – absolutt ikke en jobb.


– Visjonen min er at jeg skal ha det gøy på jobb og få folk til å føle at det ikke koster noe å bruke meg!


Kunnskapen han selv har brukt 17 år på å tilegne seg, bruker han fire timer ute hos kunden på å formidle. Ifølge Farnes er det mange penger å spare på å la ham tipse om hvor kunden får kjøpt de rette tingene på de rette stedene. Han bistår med planskisse, og hjelper kunden med materialskisse. Målet hans er at det alltid skal være økonomisk lønnsomt å leie inn hjelp.


– I løpet av fire timer får jeg en veldig god oversikt, og i de fleste tilfellene løser vi hele problemet på fire timer. Det har vi gjort så mange ganger, fastslår han.


– Uten at det skal virke flåsete, så hender det at jeg føler meg litt som en kunstner eller rockestjerne. Det er stort når jeg møter på tidligere kunder utenfor jobbsammenheng og de introduserer meg for deres venner som «Kjartan, han som forvandla hjemmet vårt», og de ser på meg med store øyne. Selv føler jeg meg som en helt enkel mann fra Tønsberg, avslutter han med et forsiktig smil.  

Les mer...

2019-10-03 10.30

p7prosjekt8

Ettertraktet totalleverandør innen næring, samferdsel og offentlige bygg tilbyr tjenester i alle prosjektfaser

Artikkel Som en pålitelig og ettertraktet leverandør av tjenester som prosjektutvikling, prosjekt- prosjekterings- og byggeledelse, briljerer P7 Prosjekt AS med sin overlegne kompetanse. – Vi har lykkes godt,...
premani2

3D-visualisering skaper en lettere hverdag for boligutbyggere

Artikkel Med slagordet «effektivitet skaper kreativitet», skaper den kreative duoen i Premani AS en komplett visualisering i 3D. Den forenkler salgsprosessen for en utbygger – enten målet er å søke om byggetillatelse,...

  Kontaktinformasjon

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  Arkiv