194016w4194016w7194016w6194016w5194016w3194016w2194016w1

Få maksimalt ut av boligen din

Farnese Eiendomsforvandling sitter på knepene som gjør det mulig å bo i en luksuriøs hotellsuite hver eneste dag.

Du bør merke deg navnet Kjartan Farnes. Gjennom sitt eget selskap; Farnese Eiendomsforvandling, lærer han bort uvurderlige knep og utrolige tips til hvordan du kan forvandle hjemmet ditt fra et rotete «casa kaos» til et velplanlagt drømmehus. En kunnskap han selv har brukt 17 år på å tilegne seg, men som han bruker rundt fire timer på å formidle gjennom sine kreative workshops. 


Maksimal utnyttelse
Farnes holder tempoet oppe mens han guider oss gjennom sitt eget drømmehus. Praten går livlig mens vi går fra rom til rom. Detaljene er mange og løsningene enda flere. Han viser, peker og forklarer, og det blir plutselig veldig tydelig hvordan hver eneste lille finurlige detalj har sin egne viktige funksjon. Som brikker i et puslespill.


Showhuset her i Tønsberg gjenspeiler nemlig til punkt og prikke hvordan Farnes tenker i forhold til maksimal utnyttelse av boarealet. Han tar oss tilbake til hvordan det hele begynte.


– Det begynte med at jeg kjøpte en leilighet på 13 kvadratmeter for å komme inn på boligmarkedet. Og for å bo på 13 kvadratmeter og kunne ha et liv ved siden av, så må du gjøre det veldig, veldig praktisk, sier Farnes med et glis.


– Så kjøpte jeg noe større og litt mer praktisk, og da jeg solgte det igjen så jeg at her kan jeg både være kreativ, samtidig som jeg tjente penger på å flytte. Og folk likte jo det jeg gjorde!Kreative Kjartan
I 2014 bestemte han seg for å starte som konsulent, og startet opp Farnese Eiendomsforvandling - oppkalt etter seg selv og en favorittvin ved navn Farnese.


Farnes betegner seg selv som en kreativ sjel med en voldsom entusiasme til å skape noe unikt. Han kan være behjelpelig med konsultasjon i forkant av visning og salg, og ikke minst skape drømmehjemmet med stor D.


– Jeg syns at gjennomsnittsboligen er veldig traust og kjedelig, og alle lager det helt likt! Jeg liker å kunne skape noe med atmosfære. Ellers er jeg veldig opptatt av å skape en wow-faktor, for eksempel med et dobbelt vinskap eller en bokhylle som er 26 meter lang, som starter i kjelleren og ender som rekkverk på loftet, smiler han.


Flyttet 11 ganger på 17 år
Showroom-boligen viser mye av det som Farnes poengterer er ekstra viktig i et hjem. For eksempel gjennomgående lys, unike naturmaterialer, integrerte løsninger og praktiske «life hacks» som kokende vann i kjøkkenkrana.


– Erfaringen min rundt disse løsningene og hvordan man kan plassere ting, kom etter å ha flyttet 11 ganger på 17 år, avslører den løsningsorienterte østlendingen.


Med sitt strøkne showhus, håper Farnes samtidig at Tønsbergs innbyggere innser at man ikke nødvendigvis trenger å bo i Oslo for å kunne ha et litt mer spennende og hipt hjem – uten at det skal koste skjorta.Økonomisk lønnsomt for kunden
Farnes er i tillegg forhandler for interiøret og innredningen du ser i boligen. Han kan selge ting mye billigere enn andre da han holder driftskostnadene til selskapet sitt nede. Farnes har ansatt to møbelsnekkere og én håndverker, men stort sett er det bare han selv som reiser rundt på oppdrag i Oslo- og Vestfoldsområdet. Han kaller det helst en livsstil – absolutt ikke en jobb.


– Visjonen min er at jeg skal ha det gøy på jobb og få folk til å føle at det ikke koster noe å bruke meg!


Kunnskapen han selv har brukt 17 år på å tilegne seg, bruker han fire timer ute hos kunden på å formidle. Ifølge Farnes er det mange penger å spare på å la ham tipse om hvor kunden får kjøpt de rette tingene på de rette stedene. Han bistår med planskisse, og hjelper kunden med materialskisse. Målet hans er at det alltid skal være økonomisk lønnsomt å leie inn hjelp.


– I løpet av fire timer får jeg en veldig god oversikt, og i de fleste tilfellene løser vi hele problemet på fire timer. Det har vi gjort så mange ganger, fastslår han.


– Uten at det skal virke flåsete, så hender det at jeg føler meg litt som en kunstner eller rockestjerne. Det er stort når jeg møter på tidligere kunder utenfor jobbsammenheng og de introduserer meg for deres venner som «Kjartan, han som forvandla hjemmet vårt», og de ser på meg med store øyne. Selv føler jeg meg som en helt enkel mann fra Tønsberg, avslutter han med et forsiktig smil.  

Les mer...

2019-10-03 10.30

float1

Trendy utendørsaktivitet kombinerer velvære med det sosiale

Artikkel FLOAT sauna AS tilbyr en velværeopplevelse utenom det vanlige. Både turister og innbyggere valfarter til den populære utendørsbadstuen som ligger ved gjestebrygga på Granholmen i Sandefjord. – Det er en...
sympa2

Helhetlig HR-system forenkler hverdagen til HR-avdelingen

Artikkel Med en samlet oversikt over sine ansatte, får både bedriftsledelse og HR en helt ny arbeidshverdag med det digitale HR-systemet til Sympa. – Det hjelper hele bedriften til å ta avgjørelser basert på...

  Kontaktinformasjon

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  Arkiv