hallmaker3hallmaker1hallmaker2hallmaker4hallmaker5hallmaker6

Totalentreprenør innen stålbygg imponerer med helhetlige kvalitetsløsninger

Med en markedsstrategi som omfatter råbygg og totalentrepriser, bygger Hallmaker solide stålbygg i samarbeid med faste, trygge underentreprenører.

Hallmaker AS har eksistert i mange år. Det hele startet med familien Torgersen for cirka 100 år siden, med sadelmakeri på Ullevål stadion. Etter hvert ble lastebilkapeller og presenninger en del av hverdagen da man flyttet ut til Skui, og man startet også med produksjon av stål og duker til plasthaller, ved egen fabrikk på Krøderen.


En del av Zurhaar-konsernet
Salgssjef Jan Wagenius ble kjent med familien Torgersen i 1994, og begynte i selskapet da det fortsatt var eid av fjerde generasjon Torgersen.


– Det var en stor arbeidsplass på Krøderen den gangen, mimrer Jan. Etter hvert utviklet selskapet seg etter at de utviklet en isolert duk – og dette gjorde at man kunne investere i andre selskaper, forteller Jan videre.


Trine Dragnes kom inn som daglig leder i 2020, i tillegg til to nye eiere som kjøpte ut familien Torgersen.– I dag er vi en del av Zurhaar-konsernet som eies av familiene Haldorsen og Zurhaar-Birkeland, representert ved Finn Atle Haldorsen og Rune Birkeland. De ervervet også OB Wiik i 2022, så nå er vi blitt et ganske stort selskap, forklarer Trine.


Hallmaker er derimot det eneste selskapet i konsernet som driver med stålbygg og totalentrepriser, og fremstår derfor som et litt annerledes selskap i Zurhaar-konsernet. Med mange års erfaring på stålbygg, er Hallmaker blitt svært gode på totalentrepriser på stålbygg, og med gode samarbeidspartnere i Zurhaar, kan Hallmaker levere komplette industribygg for kunder som ønsker et stålbygg.


– Vi har blant annet et søsterselskap som kan hjelper oss med å montere stålkonstruksjon, sandwichpaneler og tak. Vi har også et annet søsterselskap som kan leverer og støper betong, de sørger for at vi kommer til ferdig støpte fundamenter og betonggulv når vi skal sette opp stålkonstruksjonene våre, forteller Trine.


Fra Nord til Sør
Jan utdyper at Hallmaker som totalentreprenør ønsker å bruke lokale bedrifter som underleverandører der man kan, dette gjelder bla for innredningsarbeider og tekniske fag. På denne måten har de opparbeidet seg et stort nettverk av underleverandører over hele Norge, noe som er svært praktisk da Hallmaker opererer over hele landet.Nylig skrev Hallmaker faktisk sin femte kontrakt på Svalbard, der det skal settes opp et nytt bygg på kaia i Longyearbyen.


– Dit kommer det flere tusen turister om sommeren, og tenk at det første de da vil se, er et flott bygg fra Hallmaker, sier Jan spøkefullt.


Hallmaker har mange pågående prosjekter rundt om i landet. I Oslo har man akkurat overlevert et høy teknologisk produksjon, lager og kontorbygg og i Tromsø bygger man nå en cargoterminal for Widerøe. På Mørkved utenfor Bodø er Hallmaker godt i gang med sin leveranse av flere stålbygg for Tesla, Obs Bygg, Kiwi og Europris.– Så i Nord har vi mange kunder; vi bygger hele veien nedover Norge, konstaterer Jan og smiler.


Hallmakers markedsstrategi er å levere råbygg over hele Norge, mens totalentrepriser som inkluderer fullt ansvar for alle fag, hovedsakelig utføres på Østlandet.


– Men så har vi også noen tilbakevendende kunder som gjerne vil at vi skal være med dem rundt i Norge og sette opp bygg, og et eksempel på det er Widerøe. Vi tar godt vare på kunder som kommer tilbake igjen, og får ofte lange og gode forhold med disse kundene, påpeker Trine.


Hallmakers overordnede ønske er å levere kvalitet. De legger mye stolthet i bygget de leverer, og øverst på ønskelista står kundetilfredshet.


– Vi ønsker at kunden skal få det de ønsker seg. Derfor er salgsteamet ofte involvert i en tidlig fase, hvor vi avdekker kundens behov, ønsker og budsjett. Deretter er vi med og tegner gjennom hele idéfasen, og når vi bygger blir det akkurat slik kunden har sett det for seg, sier Trine.Miljø og bærekraft på agendaen
For de kundene som sitter med en tomt og trenger idéer til et bygg, kan Hallmaker i samarbeid med arkitekter som forstår hvordan Hallmaker og sluttkunden tenker, levere tegninger og fotomontasje som viser med en utrolig nøyaktighet hvordan sluttresultatet blir.

Hallmaker kan også levere grønne løsninger for kunder som etterspør dette.


– Vi tilbyr for eksempel «grønt» stål, men da handler det ofte om kostnader da det er et dyrere valg for kunden enn vanlig stål, poengterer Trine, som heier på bedrifter som velger «grønt» stål selv om det koster mer.


Innen miljø jobber Hallmaker forebyggende, og har blant annet strenge krav til sortering på byggeplassen. I løpet av 2023 blir Hallmaker en Miljøfyrtårnbedrift, noe som gjenspeiler selskapets og organisasjonens store fokus på bærekraft og miljø i alt de foretar seg.


– Vi ser at solcellepaneler er veldig i vinden, svært mange kunder ønsker at vi tilrettelegger og planlegger for solceller. Vi har også akkurat levert ett bygg med sedumtak i Oslo, dette er en flott løsning som kan bidra til å håndtere overvannet – i tillegg til at det er et grønt tilskudd i et ofte grått og trist industriområde, legger Trine til.


Selv om både Trine Dragnes og Jan Wagenius medgir at det er tøffe tider i bygg- og anleggsbransjen anno 2023-2024, ser det kommende året heldigvis helt greit ut, og med en god inngang på 2024 er det bare å brette opp ermene og stå på for den hyggelige gjengen i Hallmaker.


– Vi behandler kundene våre på best mulig måte, og vi står på alle sammen her for å få kontrakter. Heldigvis ser fremtiden lys ut, og vi har allerede mange spennende prosjekter i begynnelsen av 2024, avslutter Jan.


Les mer...

2024-01-15 14.00

aritma3

Fra Telepay til ISO 20022: Dette er løsningen for en sømløs overgang

Artikkel Aritma AS er en betydelig aktør innen finansiell infrastruktur. Aritma tar seg av datakonverteringen og gjør betalingsprosessen mer forutsigbar og smidig for bedrifter i møte med bankenes overgang fra...
flytentreprenor2

Store vekstambisjoner for fremoverlent entreprenørselskap

Artikkel Flyt Entreprenør er totalentreprenøren som vektlegger trivsel og kompetanseutvikling blant sine ansatte. Med en sterk bedriftskultur, er entreprenøren godt rustet for videre vekst med sine to avdelinger...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  Arkiv