elkam4elkam2elkam3elkam5elkam6elkam10elkam9elkam8elkam7

Den langsiktige investeringen som kutter strømregningen

Elektrofirmaet ELKAM i Hægebostad kommune, tilbyr salg og installasjon av solcellepaneler i tillegg til ordinære elektrotjenester. – Solceller blir mer og mer lønnsomt jo høyere strømprisen blir, fastslår daglig leder i ELKAM, Håvard Martinussen om den eksplosjonsartede interessen for solceller.

Det er lite som ELKAM ikke gjør, forteller daglig leder Håvard Martinussen. De kan tilby en rekke tjenester, fra mindre jobber som inkluderer stikkontakter hjemme hos Fru Hansen, til hytteprosjekter, montering av elbil-ladere og installasjon av store solcelleanlegg på opptil 100 kilowatt.  


Og akkurat solceller har vist seg å bli en uant suksessfaktor for den Vest-Agder-forankrede bedriften på Snartemo.  – Vi har blitt gode på sol i tillegg til ordinær elektro! Planen vår var å etablere en grunntjeneste; en stabil arbeidsplass som ikke er så avhengig av svingninger. Alle må jo ha strøm og stikkontakter, og sol og alternativ energi er interessant og noe det kommer mer og mer av. Vi skulle egentlig se på solceller etter hvert, men forespørslene kom og plutselig ble det en stor topp, sier Håvard og smiler.  


Viktig med dokumentasjon 
Håvard startet ELKAM i 2018 sammen med tre andre. Selv har han en lang bakgrunn innen elektro, men innrømmer at det var en bratt læringskurve å gå fra å ha fokus på kun det faglige, til å også ha fokus på salg og dokumentasjon.  


– Innenfor elektro er vi underlagt et annet regime enn andre håndverkere, og vi må dokumentere og rapportere hele tiden. Det er veldig mye dokumentasjon, forteller han.  


Praktisk og logistikkmessig, ønsker ELKAM helst å være den lokale elektroinstallatøren. Men selv om 90 prosent av kundene deres i dag er fra Lyngdal og omegn, utvider de hele tiden markedet siden henvendelsene kommer fra stadig flere plasser.  – Vi har primært privatkunder, men vi er inne hos flere bedrifter og har rammeavtaler hos kommunen. Det er veldig populært med utskifting av lys hos bedrifter som går over til LED-belysning, kan Håvard fortelle. 


Flere ønsker solcelleanlegg 
Den siste tiden har det derimot gått mest i henvendelser fra privatpersoner som ønsker å investere i solcellepaneler på taket.  


– Solceller blir mer og mer lønnsomt jo høyere strømprisen blir. Det er en lønnsom investering, men det er en langsiktig investering, og det er vel kanskje det som gjør at folk har hengt på gjerdekanten der.  


Håvard forventer seg mer solceller i fremtiden, spesielt her i sør hvor strømprisene er noe høyere sammenlignet med resten av landet. På solcelleanlegg har ELKAM faste priser, men de fleste ønsker som regel å dimensjonere det, som regel å tilpasse anlegget til huset. I tillegg kan man skreddersy anlegget mot det reelle forbruket hvis kunden ønsker det. Håvard forklarer hvordan det fungerer: 


– Vi kan hente ut historiske målverdier fra måleren din, så kan vi se hvor mye forbruk du har hatt time for time og dimensjonere anlegget til å matche opp med historiske måleverdier.  


Med solcelleanlegget følger det en app, der du selv kan følge med på strømforbruket.  


– Men i utgangspunktet er ikke solcelleinstallasjon noe du trenger å følge med på, det skal egentlig bare virke og produsere, smiler han.  


Solcelleanleggene som ELKAM tilbyr, har en ytelsesgaranti på over 80 prosent etter 25 år, der forventet levetid er rundt 40 år så lenge det ikke blir noen fysiske skader på det.  Totalleverandør av solcelleanlegg 
Og selv om du får kjøpt solcellepaneler mange steder i dag, er det viktig å huske på at man ofte må leie inn fagfolk for montering, tilkobling og godkjenning. Ved å kjøpe solcellepaneler gjennom ELKAM, tar de seg av alt for deg – for en ryddig, trygg og tidsbesparende opplevelse.  


– Vi er en totalleverandør og tar hele pakka: vi har alle de grunnleggende godkjenningene og kan gjøre målemontasje, arbeid i sikringsskapene, og tilkobling av solcelleanleggene. Det er mange som selger en pakke med solceller, men så må du ha andre til å montere og en elektriker for tilkobling og godkjenning. Vi tar alt, avslutter Håvard med et smil.  


Les mer...

2022-01-01 12.15

gronnindustri1

Hagegrossisten som leverer raskt og har det meste på lager

Artikkel Grønn Industri AS i Åros i Asker, er importør av hagerelaterte produkter, og har en lang fartstid som leverandør til store kunder som Hageland, Felleskjøpet og Europris. I det store lageret er det meste...
isekk2

Dette er løsningen for mindre avfallsmengder

Artikkel iSEKK er et miljøvennlig og enkelt alternativ til hengere og containere. De gule avfallssekkene hjelper håndverkere med å planlegge avfallslogistikken sin, og den smarte løsningen er både tidsbesparende...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  Arkiv