elkam4elkam2elkam3elkam5elkam6elkam10elkam9elkam8elkam7

Den langsiktige investeringen som kutter strømregningen

Elektrofirmaet ELKAM i Hægebostad kommune, tilbyr salg og installasjon av solcellepaneler i tillegg til ordinære elektrotjenester. – Solceller blir mer og mer lønnsomt jo høyere strømprisen blir, fastslår daglig leder i ELKAM, Håvard Martinussen om den eksplosjonsartede interessen for solceller.

Det er lite som ELKAM ikke gjør, forteller daglig leder Håvard Martinussen. De kan tilby en rekke tjenester, fra mindre jobber som inkluderer stikkontakter hjemme hos Fru Hansen, til hytteprosjekter, montering av elbil-ladere og installasjon av store solcelleanlegg på opptil 100 kilowatt.  


Og akkurat solceller har vist seg å bli en uant suksessfaktor for den Vest-Agder-forankrede bedriften på Snartemo.  – Vi har blitt gode på sol i tillegg til ordinær elektro! Planen vår var å etablere en grunntjeneste; en stabil arbeidsplass som ikke er så avhengig av svingninger. Alle må jo ha strøm og stikkontakter, og sol og alternativ energi er interessant og noe det kommer mer og mer av. Vi skulle egentlig se på solceller etter hvert, men forespørslene kom og plutselig ble det en stor topp, sier Håvard og smiler.  


Viktig med dokumentasjon 
Håvard startet ELKAM i 2018 sammen med tre andre. Selv har han en lang bakgrunn innen elektro, men innrømmer at det var en bratt læringskurve å gå fra å ha fokus på kun det faglige, til å også ha fokus på salg og dokumentasjon.  


– Innenfor elektro er vi underlagt et annet regime enn andre håndverkere, og vi må dokumentere og rapportere hele tiden. Det er veldig mye dokumentasjon, forteller han.  


Praktisk og logistikkmessig, ønsker ELKAM helst å være den lokale elektroinstallatøren. Men selv om 90 prosent av kundene deres i dag er fra Lyngdal og omegn, utvider de hele tiden markedet siden henvendelsene kommer fra stadig flere plasser.  – Vi har primært privatkunder, men vi er inne hos flere bedrifter og har rammeavtaler hos kommunen. Det er veldig populært med utskifting av lys hos bedrifter som går over til LED-belysning, kan Håvard fortelle. 


Flere ønsker solcelleanlegg 
Den siste tiden har det derimot gått mest i henvendelser fra privatpersoner som ønsker å investere i solcellepaneler på taket.  


– Solceller blir mer og mer lønnsomt jo høyere strømprisen blir. Det er en lønnsom investering, men det er en langsiktig investering, og det er vel kanskje det som gjør at folk har hengt på gjerdekanten der.  


Håvard forventer seg mer solceller i fremtiden, spesielt her i sør hvor strømprisene er noe høyere sammenlignet med resten av landet. På solcelleanlegg har ELKAM faste priser, men de fleste ønsker som regel å dimensjonere det, som regel å tilpasse anlegget til huset. I tillegg kan man skreddersy anlegget mot det reelle forbruket hvis kunden ønsker det. Håvard forklarer hvordan det fungerer: 


– Vi kan hente ut historiske målverdier fra måleren din, så kan vi se hvor mye forbruk du har hatt time for time og dimensjonere anlegget til å matche opp med historiske måleverdier.  


Med solcelleanlegget følger det en app, der du selv kan følge med på strømforbruket.  


– Men i utgangspunktet er ikke solcelleinstallasjon noe du trenger å følge med på, det skal egentlig bare virke og produsere, smiler han.  


Solcelleanleggene som ELKAM tilbyr, har en ytelsesgaranti på over 80 prosent etter 25 år, der forventet levetid er rundt 40 år så lenge det ikke blir noen fysiske skader på det.  Totalleverandør av solcelleanlegg 
Og selv om du får kjøpt solcellepaneler mange steder i dag, er det viktig å huske på at man ofte må leie inn fagfolk for montering, tilkobling og godkjenning. Ved å kjøpe solcellepaneler gjennom ELKAM, tar de seg av alt for deg – for en ryddig, trygg og tidsbesparende opplevelse.  


– Vi er en totalleverandør og tar hele pakka: vi har alle de grunnleggende godkjenningene og kan gjøre målemontasje, arbeid i sikringsskapene, og tilkobling av solcelleanleggene. Det er mange som selger en pakke med solceller, men så må du ha andre til å montere og en elektriker for tilkobling og godkjenning. Vi tar alt, avslutter Håvard med et smil.  


Les mer...

2022-01-01 12.15

grondalbilbutikken1

Derfor er Mustang Mach-e helt overlegen!

Artikkel – Bilen er så rå på spesifikasjon, pris, utstyr og kjøreegenskaper – alt stemmer, så vi må bare fastslå at den er en hit, forteller Anders Grøndal, salgssjef i Grøndal Bilbutikken.
haartap

Har du blitt tynn i håret? Dette bør du vite om hårtap

Artikkel Å miste håret kan være belastende for selvfølelsen, og det kan være mange grunner til hårtapet. Heldigvis finnes det flere løsninger på problemet.
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  solvangrevisjon1

  Statsautorisert revisor Asbjørn Solvang: – Revisor bør brukes til mer enn bare tall og regnskap

  Solvang Revisjon har en lang tradisjon med revisortjenester for små og mellomstore bedrifter.   – Det kan være nyttig å bruke en revisor til mer enn bare en som kontrollerer, opplyser Asbjørn Solvang, daglig leder i Solvang Revisjon AS.

  IKEA_HANTVERK_Kavitha_inthefield_PH163745

  IKEA forener verden

  Møbelgiganten IKEA fins representert i 52 land og har til sammen 430 varehus på verdensbasis. Kommunikasjonsrådgiver Troels N. Mathisen, forteller at IKEA jobber iherdig med å utvikle løsninger som skal forenkle våre liv og gjøre hjemmene våre mer funksjonelle.

  freshinteriør3

  Unike kjøkkenforretninger er først ute med trender

  Opptatt av trender og alltid på jakt etter det nyeste? Da bør du stikke innom Fresh Interiør! – Leverandørene våre skaper ofte trender istedenfor å kopiere de, forteller daglig leder Morten Winterstad.

  Arkiv