hamarogvikesåhamarogvikeså2hamarogvikeså6hamarogvikeså5hamarogvikeså4hamarogvikeså3hamarogvikeså7hamarogvikeså8hamarogvikeså9hamarogvikeså10

Aktiviteter året rundt: Her er beste plassen å ha hytte!

Hamar & Vikeså Bygg på Moi, setter opp hytter på herlige Krågeland i Flekkefjord kommune. – Dette er en helårsplass!

Hamar & Vikeså Bygg AS, driver med både utvikling av eiendommer, hytter, boliger, garasjer og en stor del rehabilitering. Men la ikke navnet villede deg; Hamar & Vikeså Bygg, holder slettes ikke til på Hamar i Hedmark, men på Moi i Lund kommune!


– Hamar stemmer ikke helt geografisk, ler daglig leder Terje Hamar, og sikter til alle henvendelsene de får fra innbyggere i Hamar – snaue 60 mil fra Moi.


Terjes far kommer nemlig fra grenden Hamar på Sørlandet, mens medeier Ove Vikeså opprinnelig er fra Vikeså på Moi. De startet opp firmaet Hamar & Vikeså Bygg i april 2000, og har bygget opp selskapet stein på stein i løpet av de 20 årene de har vært i drift.


25 tomter og to byggefelt
Hamar & Vikeså bygg har faste samarbeidspartnere, og er blitt en del av den solide aktøren Vestlandshus, noe Terje er svært glad for.



– Fordelen med å være med i Vestlandshus, er at vi har veldig mange flinke folk rundt oss, og fine boliger og hytter å vise frem. Og så har vi jo avtaler i bunn som vi kan vise til, sier han.


Hamar & Vikeså Bygg har to byggefelt som er ferdig regulert, og igangsatt bygging på: ett på Sira, og ett i sentrale Flekkefjord, og består av en blanding av leiligheter og boliger.



Helårsplassen Krågeland
Nå retter de hovedfokuset mot hyttebransjen, der de er i full gang med å utvikle tomter på fjellet.


– Det er et stort fokus på hyttemarkedet, og det er solgt vanvittig mye i områdene Sirdal, Knaben og Krågeland det siste året! Etter at vi har nå solgt ut de tomtene vi satt på, så har vi satt i gang en ny reguleringsplan på 20 – 30 tomter for å utvide hyttefeltet, og håper å få klarsignal nå i løpet av 2021 på denne, sier en håpefull Terje.


– Vi har holdt oss lokalt der vi kjenner markedet godt. Det synes jeg er veldig viktig, legger han til.



Småbakkan Hyttefelt, som er en fortsettelse av Stølen Hyttefelt på Krågeland i Flekkefjord kommune, ligger en halvtimes kjøretur fra Flekkefjord og Kvinesdal sentrum, og cirka to timer kjøring ifra Stavanger og Kristiansand. Krågeland ligger på ca 400 - 450 meter over havet, og har en idyllisk beliggenhet enten du setter pris på fiske eller foretrekker fjellturer. På vinteren kan området lokke med oppkjørte skiløyper og et fullt utstyrt alpinanlegg i et område med rundt 180 hytter.


– Dette er en helårsplass! Det er ingen fasit på når folk bruker hyttene sine; det er både sommer, høst, vinter og vår. På vinteren er Krågeland en snøsikker plass med løyper som alltid blir oppkjørte, smiler han og påpeker hvor viktig helårsperspektivet er for Hamar & Vikeså Bygg:


– Det som er alfa og omega på et hyttefelt, og det som jeg sa til meg selv da jeg startet opp for noen år siden, var at det må være beregnet på helårsbruk.




Terje trekker frem nærheten til vannet som en viktig faktor. På vinteren vanker det fornøyelser som skøyteis og isfiske, mens sommeren byr på bading og fisking.


Alle fasiliteter for full avslapning
Siden de nå bygger på et allerede utbygd hyttefelt, forsikrer han at området har eget renseanlegg der vann og alt mulig blir ordnet med, og at logistikken i forhold til vei og tilkomst er tipptopp. Hyttene har innlagt både vann og strøm, og Terje beskriver hyttestandarden og komforten som svært god.



– Hyttene har en veldig bra standard. I dag bruker folk så mye tid på hytta at de må ha kvalitet, så de rett og slett kan bruke tid til det de har lyst til! Kommer du til hytta, kan du bruke tid på fritid og slipper å bruke tid på å fyre opp en hytte som ikke har strøm, understreker han.


Terje venter spent på beskjed fra kommunen om alt er i orden for hyttebygging på Krågeland, og lover å sette i gang maskinene så fort han får klarsignal. Forhåpningen er at de kan starte prosjektet rundt årsskiftet 2021/2022 – og vi kan ikke annet enn å glede oss!  

Les mer...

2021-04-01 10.45

newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.
dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    Arkiv