vikenpro11vikenpro1vikenpro2vikenpro3vikenpro4vikenpro5vikenpro6vikenpro7vikenpro10vikenpro9vikenpro8

Tilfører en merverdi i entreprenørbransjen

Viken Pro, spesialproduserer og monterer alt av rekkverk og trapper i glass og stål, men de er også raske til å snu seg dersom en entreprenør trenger noe utenom det vanlige. – Vi har ikke noe standardsortiment, fastslår daglig leder Petter Arnesen.

Familiebedriften Viken Pro i Sarpsborg, er en liten bedrift med fire ansatte, hvorav tre består av en far og to sønner. De startet i 2019, hovedsakelig med levering av rekkverk og trapper i stål, som skulle vise seg å bli en stor suksess. Det første halvåret omsatte den lille bedriften nemlig for 2,5 millioner kroner, og året etter hadde de en omsetning på 4,5 millioner. I 2021 landet omsetningen på hele 10,8 millioner, noe som vitner om en utrolig vekst.


Med en vekst som dette, er det også naturlig at den store oppdragsmengden krever flere fagfolk, noe som ikke er helt lett å finne i dag når det råder stor mangel på folk i bygg- og anleggsbransjen.


– Akkurat nå har vi bare to montører, så vi ser etter folk som alle andre, men det er ikke lett, medgir Petter Arnesen, daglig leder i Viken Pro.Snur seg raskt
Viken Pro produserer ståltrapper og glassrekkverk både med eller uten stolper, til proffkunder innen bygg og industri. De er også ekstra gode på frostet glass og mindre stålkonstruksjoner, og med eget verksted har de dessuten mulighet til å snu seg raskt dersom en entreprenør trenger konsoller, braketter eller spesialting som haster. Viken Pro har nemlig et ess i ermet; Familiebedriftens store styrke er at Petter har lang erfaring innen konstruksjon og 3D-tegning, og derfor kan tegne og spesialprodusere hva det måtte være for kunder som trenger noe som ikke er helt standard.– Vi har ikke noe standardsortiment, men vi prøver å bruke kompetansen vi har. Nisjen vår er at vi skal montere det, det er merverdien vi legger til. Min kompetanse på tegning har resultert i at vi har gått inn på spesialglassrekkverk i plaststøpte betongtrapper. Da måler vi opp, tegner og monterer det, forklarer Petter.


Et prakteksempel på at Viken Pro har kapasitet til å tenke litt utenfor boksen, er da de designet og bygde et minihus med alle fasiliteter og solceller på taket.


– Da moren til broren min ville flytte ut til skogen, klinket vi til og bygde et minihus på hjul, som vi bygget uti verkstedet her. Det er kanskje ikke noe vi skal satse på, men det var en morsom greie som vi hadde lyst til å prøve, sier Petter med et smil.


Stor kompetanse
Andre ting de har produsert er blant annet spiraltrapper for rømning, områdesikring og porter, og Petter innrømmer at de iblant gaper over litt for mye.– Vi har prøvd oss på veldig mye, men vi prøver å spisse det litt siden vi ikke kan gape over alt, sier han.


Kompetansen på huset er det i hvert fall ingenting å si på. Petters bror, Olav Arnesen, er egentlig utdannet skipsmekaniker og har ansvaret for montasjedelen i bedriften. Selv er Petter utdannet som platearbeider med teknisk fagskole, og har jobbet i stålbransjen som prosjektleder innen konstruksjon i 20 år. Petter og Olavs far, Per Arnesen, har opparbeidet seg et stort nettverk gjennom alle årene han har jobbet i byggebransjen, noe som sikret familiefirmaet i Sarpsborg mange gode leverandøravtaler.


– Vi er veldig praktisk anlagte, men selv sitter jeg en del med fakturering og administrasjon, som ikke egentlig er noe moro, innrømmer han med en latter.


Merverdi i entreprenørbransjen
Selv om Viken Pro holder til i Sarpsborg, prøver de likevel å jobbe inn mot Oslo, og en time kjøring er helt innenfor. Etter sommeren er de derimot i gang med et større prosjekt på hjemmebane, der de skal bytte ut balkongrekkverkene på rundt 40 leiligheter, og sette opp nye glassrekkverk med aluminiumsprofiler.Når det gjelder fremtidsplaner, er det avhengig av hva som skjer i byggebransjen i forhold til materialpriser og tilgang. Petter forholder seg likevel positiv ved at Viken Pro har så mange strenger å spille på og kan omstille seg fort.


– Vi skal prøve å tilføre en merverdi i entreprenørbransjen ved at vi har kontroll, og at det vi driver med er gjennomtenkt. Jeg tror vi er såpass allsidige at vi skal klare å omstille oss en nedgang, avslutter han med et smil.

Les mer...

2022-08-01 14.45

aritma3

Fra Telepay til ISO 20022: Dette er løsningen for en sømløs overgang

Artikkel Aritma AS er en betydelig aktør innen finansiell infrastruktur. Aritma tar seg av datakonverteringen og gjør betalingsprosessen mer forutsigbar og smidig for bedrifter i møte med bankenes overgang fra...
Shyer3

Øker sikkerhetsnivået med uproblematiske IT-tjenester

Artikkel Med en personlig vri på tradisjonelle IT-tjenester, skiller IT-leverandøren Shyer seg ut ved å tilby en effektiv brukeropplevelse – med IT-løsninger som ikke bare løser umiddelbare utfordringer for sine...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  Arkiv