vikenpro11vikenpro1vikenpro2vikenpro3vikenpro4vikenpro5vikenpro6vikenpro7vikenpro10vikenpro9vikenpro8

Tilfører en merverdi i entreprenørbransjen

Viken Pro, spesialproduserer og monterer alt av rekkverk og trapper i glass og stål, men de er også raske til å snu seg dersom en entreprenør trenger noe utenom det vanlige. – Vi har ikke noe standardsortiment, fastslår daglig leder Petter Arnesen.

Familiebedriften Viken Pro i Sarpsborg, er en liten bedrift med fire ansatte, hvorav tre består av en far og to sønner. De startet i 2019, hovedsakelig med levering av rekkverk og trapper i stål, som skulle vise seg å bli en stor suksess. Det første halvåret omsatte den lille bedriften nemlig for 2,5 millioner kroner, og året etter hadde de en omsetning på 4,5 millioner. I 2021 landet omsetningen på hele 10,8 millioner, noe som vitner om en utrolig vekst.


Med en vekst som dette, er det også naturlig at den store oppdragsmengden krever flere fagfolk, noe som ikke er helt lett å finne i dag når det råder stor mangel på folk i bygg- og anleggsbransjen.


– Akkurat nå har vi bare to montører, så vi ser etter folk som alle andre, men det er ikke lett, medgir Petter Arnesen, daglig leder i Viken Pro.Snur seg raskt
Viken Pro produserer ståltrapper og glassrekkverk både med eller uten stolper, til proffkunder innen bygg og industri. De er også ekstra gode på frostet glass og mindre stålkonstruksjoner, og med eget verksted har de dessuten mulighet til å snu seg raskt dersom en entreprenør trenger konsoller, braketter eller spesialting som haster. Viken Pro har nemlig et ess i ermet; Familiebedriftens store styrke er at Petter har lang erfaring innen konstruksjon og 3D-tegning, og derfor kan tegne og spesialprodusere hva det måtte være for kunder som trenger noe som ikke er helt standard.– Vi har ikke noe standardsortiment, men vi prøver å bruke kompetansen vi har. Nisjen vår er at vi skal montere det, det er merverdien vi legger til. Min kompetanse på tegning har resultert i at vi har gått inn på spesialglassrekkverk i plaststøpte betongtrapper. Da måler vi opp, tegner og monterer det, forklarer Petter.


Et prakteksempel på at Viken Pro har kapasitet til å tenke litt utenfor boksen, er da de designet og bygde et minihus med alle fasiliteter og solceller på taket.


– Da moren til broren min ville flytte ut til skogen, klinket vi til og bygde et minihus på hjul, som vi bygget uti verkstedet her. Det er kanskje ikke noe vi skal satse på, men det var en morsom greie som vi hadde lyst til å prøve, sier Petter med et smil.


Stor kompetanse
Andre ting de har produsert er blant annet spiraltrapper for rømning, områdesikring og porter, og Petter innrømmer at de iblant gaper over litt for mye.– Vi har prøvd oss på veldig mye, men vi prøver å spisse det litt siden vi ikke kan gape over alt, sier han.


Kompetansen på huset er det i hvert fall ingenting å si på. Petters bror, Olav Arnesen, er egentlig utdannet skipsmekaniker og har ansvaret for montasjedelen i bedriften. Selv er Petter utdannet som platearbeider med teknisk fagskole, og har jobbet i stålbransjen som prosjektleder innen konstruksjon i 20 år. Petter og Olavs far, Per Arnesen, har opparbeidet seg et stort nettverk gjennom alle årene han har jobbet i byggebransjen, noe som sikret familiefirmaet i Sarpsborg mange gode leverandøravtaler.


– Vi er veldig praktisk anlagte, men selv sitter jeg en del med fakturering og administrasjon, som ikke egentlig er noe moro, innrømmer han med en latter.


Merverdi i entreprenørbransjen
Selv om Viken Pro holder til i Sarpsborg, prøver de likevel å jobbe inn mot Oslo, og en time kjøring er helt innenfor. Etter sommeren er de derimot i gang med et større prosjekt på hjemmebane, der de skal bytte ut balkongrekkverkene på rundt 40 leiligheter, og sette opp nye glassrekkverk med aluminiumsprofiler.Når det gjelder fremtidsplaner, er det avhengig av hva som skjer i byggebransjen i forhold til materialpriser og tilgang. Petter forholder seg likevel positiv ved at Viken Pro har så mange strenger å spille på og kan omstille seg fort.


– Vi skal prøve å tilføre en merverdi i entreprenørbransjen ved at vi har kontroll, og at det vi driver med er gjennomtenkt. Jeg tror vi er såpass allsidige at vi skal klare å omstille oss en nedgang, avslutter han med et smil.

Les mer...

2022-08-01 14.45

arealtak1

Taktekkeren med de gode verdiene skaper trygge kunderelasjoner

Artikkel ArealTak i Sarpsborg, er tuftet på gode, gammeldagse verdier. – Mange er veldig omsetningsfikserte, men der har jeg aldri vært, fastslår daglig leder Are Benjamin Fjeldberg, som ikke bryr seg om å være...
vindubutikken2

Slik unngår du å velge feil vinduer

Artikkel Vindu Butikken i Drammen, har spesialisert seg på vinduer og dører, og tar seg god tid til en veiledningssamtale med kundene i forkant. – Vi har drevet med dette i 15 år, og har en veldig stor kunnskap...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  sport24

  Faktorer å tenke på ved valg av treningsklær

  Liker du å trene, men hater klærne du må ha på deg? Vel, du er ikke alene. Mange mennesker føler det slik. Derfor prøver sportsklærfirmaer alltid å komme opp med nye og innovative måter å gjøre klærne deres mer komfortable på.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  Picture1

  Hvilke typer stomi finnes? Få gode råd om stomiutstyr her!

  I Norge lever mange med stomi. Les om de 3 vanligste typene stomi: colostomi, ileostomi og urostomi.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  Arkiv