vikenpro11vikenpro1vikenpro2vikenpro3vikenpro4vikenpro5vikenpro6vikenpro7vikenpro10vikenpro9vikenpro8

Tilfører en merverdi i entreprenørbransjen

Viken Pro, spesialproduserer og monterer alt av rekkverk og trapper i glass og stål, men de er også raske til å snu seg dersom en entreprenør trenger noe utenom det vanlige. – Vi har ikke noe standardsortiment, fastslår daglig leder Petter Arnesen.

Familiebedriften Viken Pro i Sarpsborg, er en liten bedrift med fire ansatte, hvorav tre består av en far og to sønner. De startet i 2019, hovedsakelig med levering av rekkverk og trapper i stål, som skulle vise seg å bli en stor suksess. Det første halvåret omsatte den lille bedriften nemlig for 2,5 millioner kroner, og året etter hadde de en omsetning på 4,5 millioner. I 2021 landet omsetningen på hele 10,8 millioner, noe som vitner om en utrolig vekst.


Med en vekst som dette, er det også naturlig at den store oppdragsmengden krever flere fagfolk, noe som ikke er helt lett å finne i dag når det råder stor mangel på folk i bygg- og anleggsbransjen.


– Akkurat nå har vi bare to montører, så vi ser etter folk som alle andre, men det er ikke lett, medgir Petter Arnesen, daglig leder i Viken Pro.Snur seg raskt
Viken Pro produserer ståltrapper og glassrekkverk både med eller uten stolper, til proffkunder innen bygg og industri. De er også ekstra gode på frostet glass og mindre stålkonstruksjoner, og med eget verksted har de dessuten mulighet til å snu seg raskt dersom en entreprenør trenger konsoller, braketter eller spesialting som haster. Viken Pro har nemlig et ess i ermet; Familiebedriftens store styrke er at Petter har lang erfaring innen konstruksjon og 3D-tegning, og derfor kan tegne og spesialprodusere hva det måtte være for kunder som trenger noe som ikke er helt standard.– Vi har ikke noe standardsortiment, men vi prøver å bruke kompetansen vi har. Nisjen vår er at vi skal montere det, det er merverdien vi legger til. Min kompetanse på tegning har resultert i at vi har gått inn på spesialglassrekkverk i plaststøpte betongtrapper. Da måler vi opp, tegner og monterer det, forklarer Petter.


Et prakteksempel på at Viken Pro har kapasitet til å tenke litt utenfor boksen, er da de designet og bygde et minihus med alle fasiliteter og solceller på taket.


– Da moren til broren min ville flytte ut til skogen, klinket vi til og bygde et minihus på hjul, som vi bygget uti verkstedet her. Det er kanskje ikke noe vi skal satse på, men det var en morsom greie som vi hadde lyst til å prøve, sier Petter med et smil.


Stor kompetanse
Andre ting de har produsert er blant annet spiraltrapper for rømning, områdesikring og porter, og Petter innrømmer at de iblant gaper over litt for mye.– Vi har prøvd oss på veldig mye, men vi prøver å spisse det litt siden vi ikke kan gape over alt, sier han.


Kompetansen på huset er det i hvert fall ingenting å si på. Petters bror, Olav Arnesen, er egentlig utdannet skipsmekaniker og har ansvaret for montasjedelen i bedriften. Selv er Petter utdannet som platearbeider med teknisk fagskole, og har jobbet i stålbransjen som prosjektleder innen konstruksjon i 20 år. Petter og Olavs far, Per Arnesen, har opparbeidet seg et stort nettverk gjennom alle årene han har jobbet i byggebransjen, noe som sikret familiefirmaet i Sarpsborg mange gode leverandøravtaler.


– Vi er veldig praktisk anlagte, men selv sitter jeg en del med fakturering og administrasjon, som ikke egentlig er noe moro, innrømmer han med en latter.


Merverdi i entreprenørbransjen
Selv om Viken Pro holder til i Sarpsborg, prøver de likevel å jobbe inn mot Oslo, og en time kjøring er helt innenfor. Etter sommeren er de derimot i gang med et større prosjekt på hjemmebane, der de skal bytte ut balkongrekkverkene på rundt 40 leiligheter, og sette opp nye glassrekkverk med aluminiumsprofiler.Når det gjelder fremtidsplaner, er det avhengig av hva som skjer i byggebransjen i forhold til materialpriser og tilgang. Petter forholder seg likevel positiv ved at Viken Pro har så mange strenger å spille på og kan omstille seg fort.


– Vi skal prøve å tilføre en merverdi i entreprenørbransjen ved at vi har kontroll, og at det vi driver med er gjennomtenkt. Jeg tror vi er såpass allsidige at vi skal klare å omstille oss en nedgang, avslutter han med et smil.

Les mer...

2022-08-01 14.45

karmøybegravelsesbyrå1

Pårørende i fokus hos Karmøys eldste begravelsesbyrå

Artikkel Karmøy Begravelsesbyrå har helt siden oppstarten i 1966 hatt fokus på de pårørende og deres ønsker – for en verdig og vakker avskjed. – Byrået ble startet ut ifra et behov om å få hjelp til en verdig...
nsi3

Unik stansefabrikk tilbyr alt under ett tak

Artikkel Norsk Stanseindustri AS, leverer blant annet komplette løsninger innen modulbasert billinnredning, som både tegnes, produseres og monteres ved fabrikken på Skedsmokorset. – Bilforhandlere og importører...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  Arkiv