183035pd183035pfs183035pfw183035fpr183035ki183035jfda183035djfda183035

Smart og kostnadsbesparende råbygg-produksjon

Con-Form AS benytter et innovativt lasersystem som sitt fremste verktøy. - Det er en ganske stor investering, men det effektiviserer produksjonen ganske mye, forteller prosjektleder i selskapet.

Con-Form AS er en anerkjent og komplett råbygg-leverandør med hovedvekt på betong. De har flere avdelinger litt spredt rundt omkring i Norge, men akkurat i dag besøker vi Con-Forms fabrikk i Orkanger.

Kristian Syrstad og Jomar Fugløy har begge lang fartstid i selskapet.


-Jeg har jobbet i Con-Form siden 2005; først ut på montasje i fem år, så har jeg vært fire år inne i fabrikken på produksjon, og de siste fire årene har jeg jobbet som arbeidsleder - og nå som prosjektleder i kontoret på Heimdal, forteller Syrstad om sin rolle i Con-Form.


Jomar Fugløy startet i Con-Form litt senere enn sin kollega. Han ble ansatt i produksjonsavdelingen i 2012, men har jobbet seg oppover i gradene og er nå produksjonsfunksjonær og faglig leder. Der jobber han tett med fabrikksjefen og er ansvarlig for det tekniske laserutstyret.


183035pfs


Fabrikken i Orkanger er Con-Forms hovedanlegg i Norge. Con-Form har i tillegg produksjonsenheter i Kristiansand, Lunde i Telemark og Bergen. Entreprenørvirksomheten er fordelt på tre regioner: Vest, Oslo og Trøndelag. Ved fabrikken i Orkanger produseres det store mengder plattendekker, vegger, bjelker, trapper og søyler. De støper og produserer elementer tilsvarende 1700 leiligheter per år!


Prosjektleder Syrstad forklarer engasjert:

-Con-Form kommer fra concrete forms; betongformer. Vi er en komplett råbygg-leverandør der vi lager forskalinga i fabrikken som ett element. Forskalinga blir sendt som et dekke eller en vegg ut på en byggeplass og blir utstøpt på byggeplassen. Vi leverer komplette råbygg, det vil si at vi har med oss alt som har med betong å gjøre i et boligprosjekt for eksempel, forteller han.


Ved å flytte produksjon fra byggeplass til fabrikk, korter man ned byggetiden og får en tidligere ferdigstillelse av bygget. Tid, som i de fleste bransjer, er penger. Con-Form monterer elementene på plass på byggeplassen slik at de blir en del av det ferdige råbygget.


- Vi har tegneprogram der vi tegner alt teknisk på data, og får digitale datafiler inn i vårt produksjonssystem. Vi får projisert alle elementer på både armeringsstasjoner og støpebord med laserprojeksjon. Det er en ganske stor investering, men det effektiviserer produksjonen samt at det reduserer sannsynligheten for menneskelige feil med oppmåling, fastslår Fugløy.


183035djfda


Og mens vi er inne på det med effektivisering og kostnadsbesparinger, Con-Form byggesystem er fleksibelt med tanke på tilpasninger for kunde. Dette gir for eksempel mulighet for innstøpning av elboks, sprinkler og andre tekniske finesser.


- I motsetning til tradisjonelle betongelementprodusenter, produserer Con-Form forskalingselementer. Dette medfører vesentlig mindre transport av betong, og gir en klar miljøgevinst, avslutter Fugløy.

Les mer...

2018-05-29 13.15

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
mestertak2

Best på fremdrift: Denne taktekkerbedriften får til det umulige

Artikkel Mestertak AS er stolt av å være ditt foretrukne taktekkerfirma som betjener både bedrifter og private.

    Kontaktinformasjon

    • Con-Form AS avdeling Trøndelag
    • Hjemmeside
    • Facebook
    • Telefon:
      976 59 995
    • Adresse:
      Terminalen 7, 7080 Heimdal
    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv