184043w1184043w4184043w2184043w6184043w3184043w5184043w7

Tar du vare på lokalmiljøet ditt?

Ved å handle nærprodusert, gir du tilbake til nærområdet gjennom å støtte lokale virksomheter. Norge blir ikke det samme uten lokale initiativ som Ystgård Gartneri.

På en gård i Inderøy i Nord-Trøndelag, driver Bjørn Ystgård ett av få gartnerier som kan oppdrives i Trøndelag i dag. 


Og på gårdstunet i et koselig stabbur, driver søsteren hans butikken Lykkeliten Garn og Klær. Sammen kompletterer søster og bror hverandre godt, og kan tilby tilreisende en kompott der veldig mye forskjellig er samlet på en plass.


Det fine med å ta turen hit til Gartnerivegen 19, er alt du får se og kan kjøpe - på en og samme plass. Men det aller beste er at det meste du finner i gårdsbutikken til Ystgård, er kortreiste, lokale kvalitetsprodukter fra Inderøy og omegn.


Mye dyrker Ystgård selv, mens andre varer selger han på vegne av lokale småprodusenter.


– Gårdsbutikken har de siste 30 årene blitt stadig utviklet og utvidet. Her finner du alt fra glasskunst, is og ost, smiler Ystgård.


184043w6


I samarbeid med gårdsmatprosjektet til Inderøy kommune; «Den Gyldne Omvei», driver Ystgård med videresalg av gårdsmat. Han har produkter fra lokale kunstnere og restauranter i nærområdet, i gårdsbutikken sin, og fokuset ligger alltid på lokalprodusert og nært.


Produktene du finner i gårdsbutikken, er nøye håndplukket etter sesong, og baserer seg på hva de har lyst til å selge. 


– Jeg selger til og med litt interiørartikler til hage og hjem. Spekemat har vi også - og tran som ikke smaker tran engang! 


Ystgård ler, og fortsetter med å ramse opp noe av det fascinerende store utvalget av lokale delikatesser.


– Lokalproduserte egg, laks, honning, kjeks og økologisk sjokolade. Vi har en fast kundekrets gjennom hele året, forteller han. 


Nå om dagen er Ystgård travelt opptatt med å fylle drivhuset med julestjerner og julebegonia før høysesongen. Etter jul byttes juleplantene ut mot sommerplanter og grønnsaker, som selges til forbrukere og restauranter gjennom gårdsbutikken.


– Dagligvarehandelen tar over mye av blomsterhandelen, men kvalitetsmessig har vi et fortrinn. Vi tilbyr ferske blomster hele tiden, og har gode fagkunnskaper. Å kjøpe en julestjerne i matbutikken en kald vinterdag går sjelden bra når du går ut med blomsten i kulda, sier han oppgitt.


184043w4


Fra gårdsbutikken er det ikke lang vei til søsterens butikk rett over tunet. Hun har satset på garn og barneklær, og driver butikken alene. 


– Jeg selger barneklær, og har to merker; Lille Lam, som er ullklær, og et svensk merke som heter Villervalla. De har tøffe klær til både gutter og jenter, og baserer seg på at gutter og jenter kan bruke akkurat de samme klærne. Farge og fasong holder vask etter vask, og det er svært god kvalitet, forteller butikkinnehaver Randi Snerting.


Hos Lykkeliten Garn og Klær, finner du som navnet antyder; også garn. Viking Garn og Sandnes Garn er representert i butikken i forskjellige kvaliteter og materialer som bomull og ull.


– Det er skikkelig norsk kvalitet! Og garn selger jeg til folk i alle aldre. Alt fra skoleelever til 90-åringer, sier Snerting. 


184043w2

Les mer...

2018-10-19 09.15

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
mestertak2

Best på fremdrift: Denne taktekkerbedriften får til det umulige

Artikkel Mestertak AS er stolt av å være ditt foretrukne taktekkerfirma som betjener både bedrifter og private.

    Kontaktinformasjon

    • Ystgård Gartneri
    • Epost
    • Hjemmeside
    • Telefon:
      74153063
    • Adresse:
      Gartneriveien 20, 7670 Inderøy
    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    Arkiv