201011w3201011w2201011w6201011w5201011w4201011w1

Utestue med bakerovn er den nye trenden

Nå vil «alle» bygge seg en utestue. Med en baker- og pizzaovn i utestua, kan de by gjestene sine på nybakt brød, sprøstekt pizza eller velsmakende gryteretter som har stått og putret lenge i steinovnen.

Holmsmoker AS i Larvik, drives av Trond Bugge og Hans Per Bjerke. Firmaet ble i sin tid startet av Håkon Holm, som hadde studert røykeovner og kommet frem til at han ville utvikle en bedre røykgenerator. Han lagde et produkt som skulle være helautomatisk og trenge lite tilsyn. 


Det ble starten på produktet Holmsmoker og en nettbutikk som kun selger det beste av det beste. Med alle godkjenninger i orden og med Innovasjon Norge i ryggen, satte Holm i gang etableringen av merkevaren Holmsmoker. 


Å røyke sin egen mat, er en tradisjon som har blusset opp igjen nå i moderne tid. Da Jakt & Fiske i augustnummeret i 2016 testet Holmsmoker, ble det en gylden femmer på terningen. 


– Produktet vårt er veldig bra, det får vi stadig høre. Vi har likevel modifisert produktet litt, blant annet ved at det nå kan brukes større spon, forteller Bjerke innledningsvis.


– Vi har mange kunder over hele Norge, ofte sett i forhold til tradisjoner, som røyking av laks. Men man kan røyke alt; kjøtt, fisk, ost og smør, smiler Trond Bugge. 


Testes nøye
Røykeovnene monteres og testes i Larvik. De blir testet i 6 til 12 timer før de sendes ut til kunden.


– Vi sender ingenting uten å teste det først, forsikrer Bugge.


Den nye hobbyen
 Holmsmoker AS selger ikke utelukkende produkter gjennom sin egen nettbutikk. De har knyttet til seg noen utvalgte forhandlere, blant annet nettbutikkene Skitt Fiske og KBK Jakt og Fritid. For Bjerke og Bugge ligger det en anerkjennelse i å kunne samarbeide med andre aktører og konkurrenter i samme bransje. Å gjøre det selv er i tiden og røyking har blitt veldig populært og for noen er røyking av mat nærmest blitt en hobby både hjemme og på hytta. I tillegg faller dette innunder det bærekraftige perspektivet; at flere sørger for kortreist og lokal matforsyning.


– Og det koster relativt lite å investere i dette. Komplett røykeri med skap, koster cirka 8000 kroner. Da følger det med spon og alt du trenger. Det er en pakke som de fleste kjøper, opplyser Bjerke.



Bugge og Bjerke forteller at hovedprinsippet ved deres røykeovn, er å skape en så ren og god røyk som overhodet mulig. 


– Røykegeneratoren er datastyrt. Det gjør at når du setter den i gang, startes en prosess som gjør at du ikke får med dårlig surrøyk. Røykgeneratoren er helautomatisk, det vil si at brent spon kastes ut i et vannbad og nytt spon fylles på automatisk. Den kan jobbe i timevis uten tilsyn. 


Stort marked for baker-pizzaovner

For å ha flere bein å stå på, startet Holmsmoker med import av baker-pizzaovner for en tid tilbake. Salget av ovnene går så det ryker, noe de to herrene er svært glade for.


– Vi har solgt mange baker-pizzaovner, og opplever at markedet er stort! Noen kjøper hele pakka med understell og alt, men det vi selger mest av er ovnen «Toscana». Den er i naturstein og svært dekorativ.



Holmsmoker leverer over hele landet, litt moro er det at TV-programmet «Tid for hjem»har kjøpt en for å bruke i et av sine program.


Kan brukes til så mangt

Trenden med utestuer er en medvirkende faktor til at det er blitt stadig flere privatpersoner som kjøper seg en baker-og pizzaovn til privat bruk. Baker-pizzaovnene som Holmsmoker fører, er høyere enn standard for pizzaovner og svært dekorative. Ovnene kan brukes til så mangt – alt fra gryteretter som får putre lenge, til tilberedning av kjøtt og fisk.


– Ovnene veier fra 650 til 1000 kilo, så det er ikke noe du bare kan ta under armen, sier Bjerke med en latter, og viser til at det krever en viss logistikk når de svære ovnene skal fraktes til kundene. 



For å tilby hele bredden, har Holmsmoker valgt å samtidig ta inn flere produkter, blant annet vakuumpakkemaskiner. De ser kontinuerlig over sortimentet, og er stadig på utkikk etter nye produkter til nettbutikken.

Les mer...

2020-02-26 09.45

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv