basaltentreprenor1basaltentreprenor2basaltentreprenor3basaltentreprenor4basaltentreprenor5

Slik er nordmenns nye hjemme-trend

Vi nordmenn pusser opp som aldri før, og for totalentreprenøren Basalt Entreprenør, har Korona-pandemien ført til en økt oppdragsmengde innen alt fra totalrenovering til støyisolering og hjemmekinoanlegg. – Man ønsker å ha så mye som mulig hjemme, sier daglig leder Carl-Sigurd Synvis.

Da Korona-pandemien slo ned i vårt land, og gjorde oss både lamslåtte og urolige for egen økonomi og framtid, tok det ikke lang tid før engstelsen ble erstattet med fremtidshåp, og et ønske om å gjøre det beste ut av situasjonen. For mange av oss ble hjemmekontoret den nye normalen, og vi tilpasset oss en ny og uvanlig hverdag, der treningsstudioet kanskje ble byttet ut med et treningsrom i hjemmet. Noen investerte i et hjemmekinoanlegg eller en ekstra fin uteplass for å ikke kjede seg dønn i hjel i karantene og sosial isolasjon.  


Én av dem som fikk merke hvordan nordmenns vaner på hjemmefronten forandret seg under pandemien, er Carl-Sigurd Synvis, daglig leder i Basalt Entreprenør. 


– Folk var hjemme og hadde mye tid til å pusse opp. Litt senere i pandemien har vi sett at folk vil ha det større og finere hjemme, og mange ønsker kanskje å ha et bedre hjemmekontor siden man vil ha så mye som mulig hjemme. Da må du kanskje utbedre ting og tang, og det virker på meg som at folk vil ha treningsrom, hjemmekino og støyisolering. Og så er det litt andre preferanser nå enn før, både til energieffektivisering og inneklima, der mange nå vil ha billigere energi på grunn av de økte strømprisene, forteller Carl-Sigurd.  Vanvittig oppgang 
Carl-Sigurd er selv i utgangspunktet ikke håndverker, men utdannet siviløkonom med en lang erfaring innen finans og en stor interesse for eiendom og oppussing. Han bestemte seg for å starte Basalt Entreprenør i februar 2020, med to ansatte pluss ham selv.  


– Det som skjedde etter det var litt spesielt; derfra og frem til nå har det bare gått rett opp! Det har vært en vanvittig pågang etter håndverkstjenester generelt, og vi hadde en omsetning på 1,7 millioner etter et nesten fullt driftsår. I år ender vi på rundt 6 millioner, så det har vært en helt vanvittig oppgang, smiler en tydelig stolt Carl-Sigurd, som i dag er daglig leder for en bedrift med 15 ansatte.  


Til å begynne med hadde den Asker-forankrede entreprenøren mest små prosjekter, men i dag er de en totalentreprenør som kan ta på seg det aller meste av oppdrag.  


– Nå har vi også fått sentralgodkjenning og er ansvarlig søker på flere byggprosjekter, kan Carl-Sigurd fortelle.  


For å gjøre prosessen så enkel som mulig for kundene, er det enten Carl-Sigurd eller én av hans håndverkere som er prosjektleder på et prosjekt, slik at kunden alltid skal ha en fast person å forholde seg til.  


– De slipper å koordinere rørlegger, elektriker, fliselegger, murer – alt går gjennom oss, forsikrer Carl-Sigurd.


Vil fortsette å vokse 

Basalt Entreprenør har også et datterfirma som heter Basalt AS, som driver med eiendom. De tar ofte på seg rådgiver-rollen når en kunde ønsker å pusse opp eller renovere, og er usikker på hva som lønner seg.  – Jeg bruker nok ganske mye tid på å snakke med kundene, og jeg merker at de oppdragene vi får gjerne er fra kunder som er fornøyde.  


Med to firmaer i eiendoms- og entreprenørmarkedet, har Carl-Sigurd all grunn til å se positivt på fremtiden, i et marked som så å si aldri går tomt. 


– I vår bransje ser det bra ut fremover, og vi ønsker å vokse videre. Med de oppdragene vi har for neste år, ser jeg for meg at vi kommer til å vokse med rundt 20-25 prosent neste år, smiler en positivt innstilt daglig leder.  


Etter at intervjuet ble laget har Ole Morten Seville tiltrådt rollen som daglig leder. 

Les mer...

2022-03-01 12.15

nighteye1

Norskprodusert brannalarm gjør det trygt å lade mobilen mens man sover

Artikkel NightEye er en ny og revolusjonerende alarm som kobles direkte på ladeadapter. Den universelle løsningen gjør at man kan sove godt – selv om man lader mobil og nettbrett på natten.
plusconsult6

Innovativ timelapseteknologi revolusjonerer byggeprosjekter

Artikkel Den rådgivende ingeniørbedriften Plusconsult, har nylig utvidet sitt repertoar med en unik timelapseteknologi som er spesialutviklet for norske byggeprosjekter.   – Vi ser en veldig økende etterspørsel...

  Kontaktinformasjon

  • Basalt Entreprenør AS
  • Telefon:
   911 49 152
  • Adresse:
   Strømnesveien 1, 1385 ASKER
  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  Arkiv