ventilasjonsfilter1ventilasjonsfilter2ventilasjonsfilter3ventilasjonsfilter4ventilasjonsfilter8ventilasjonsfilter7ventilasjonsfilter6ventilasjonsfilter5

Norskprodusert ventilasjonsfilter sprer seg over hele verden

Med lang erfaring i ventilasjonsbransjen, produserer Ventilasjonsfilter AS filter av topp kvalitet, ved sin helt egne fabrikk i Skien. – Vi har mulighet til å levere raskt og effektivt, enten det er til bolig, næring eller industri, forsikrer daglig leder Bård Bratsberg.

Bård Bratsberg kommer fra en familie med ventilasjonsinstallatører, der både far og bestefar var yrkesaktive innen montering og installasjon av ventilasjonsanlegg. Veien inn i samme bransje ble derfor kort for Bård, som omsider begynte å jobbe i familiebedriften.


Fra installasjonsbedrift til filterleverandør
Ventilasjonsfilter AS startet etter hvert også med boligventilasjon, der familiebedriften installerte ventilasjon hos tusenvis av husstander – helt til det plutselig en dag dukket opp et nytt behov.


– Det gikk bare noen måneder, og så skulle hvert av disse anleggene ha filter. Det som skjedde da var at folk begynte å ringe oss, men vi var jo en installasjonsbedrift som ikke var rustet til å levere filter! Til syvende og sist sa jeg at vi skulle se på det, så vi begynte å kjøpe inn filter av norske leverandører, forteller Bård innledningsvis.Filtrene ble kjøpt inn, og ble deretter videresolgt til kundene for å dekke behovet der og da, men Bård var snart på leting etter en smidigere løsning med høyere fortjeneste.


– Dette var i 2008-2009, og plutselig kom jeg til å tenke på at jeg hadde erfaring med nettbutikk etter at jeg drev et gresk reiseselskap for flere år tilbake, forteller Bård.


Han bestemte seg deretter for å lage en nettside der kundene selv kunne gå inn og bestille filter. Bård valgte ut et knippe av de beste modellene, men fikk likevel ikke helt dreisen på nettsiden. Det ble fort tydelig at her trengtes det hjelp av en ekspert.


– Jeg møtte Stig Arild Andengaard på hans 40-årslag, og helt tilfeldig satt vi ved samme bord og ble sittende og prate om dette, forteller Bård.


Det viste seg at Stig hadde en imponerende bakgrunn innen Google-optimalisering, synlighet på nett og oppsett av nettbutikker, og Bård bad eksperten Stig om hjelp til å gjøre Ventilasjonsfilter AS’ nettbutikk mer synlig.En suksesshistorie
Som betaling for oppdraget, ble Stig tilbudt en prosentandel i selskapet. Og resten er en suksesshistorie.


– Da han satte i gang nettsiden var det som å vri om en nøkkel, og ordrene begynte å pøse inn! Jeg husker veldig godt at vi snakket om at vi skal være fornøyde om vi når 5 000 kroner om dagen, og nå er vi vel oppe i over 100 000 om dagen, smiler han. I dag er Bård blitt en kjent person i ventilasjonsbransjen, og kjenner så godt som alle ventilasjonsfabrikker verden over. Det tok riktignok lang tid å opparbeide seg kjennskapen i det store nettverket, og til å begynne med begikk han den kanskje største og vanligste nybegynnerfeilen man kan gjøre: å reise til Kina for å kjøpe billige varer.


– Jeg satte meg på et fly og fikk tak i en container med filter som vi solgte i Norge. Men det viste seg at filtrene var av mindre bra kvalitet, så Kina ble skrinlagt veldig tidlig, sier Bård, som understreker at de ikke har solgt filter fra Kina siden den uheldige opplevelsen.


Mens ordrene tikket inn i høy hastighet, reiste Bård videre rundt i verden på leting etter kvalitetsfiltre, og stiftet omsider bekjentskap med en fabrikkeier i Polen som hadde en svær filterfabrikk.


– Filtrene var av helt topp kvalitet og vi handlet fra dem i årevis. Nå produserer vi alt selv, og det har ingenting med penger å gjøre, men at det er lettere å få tak i produktene. Vi blir rett og slett mer leveringsdyktige siden vi slipper transportleddet og forsinkelser, forteller Bård.
Leverer raskt og effektivt
Pilen fortsatte å peke oppover for den solide og trygge Skien-bedriften etter at de begynte med egenproduksjon av ventilasjonsfiltre, omtrent samtidig som forskriften Tek10 ble iverksatt.


– I 2010 ble det påbudt med ventilasjonssystem i alle nye og renoverte bygg, og det var det var det som utløste dette med filtre, opplyser Bård.Ventilasjonsfilter AS har hjemmesider i Sverige, Danmark, Tyskland og USA, og flertallet ordre fra hele verden sendes ut fra fabrikken i Skien hver eneste dag.


Den ryddige ventilasjonsfilterprodusenten med 11 ansatte og en omsetning på over 18 millioner kroner i 2021, har dessuten blitt Gaselle-bedrift flere år på rad som følge av den store veksten.– Vi lager svært gode filter. Det er topp kvalitet på det vi selger, og alt er sertifisert, testet og dokumentert. Det er mye rart i ventilasjonsbransjen, men vi styrer unna dårlige ting og leverer kun bra produkter slik at ingen har noe dårlig å si om oss, fastslår Bård.Siden de produserer alle filter selv i egne produksjonslokaler, er Ventilasjonsfilter AS også leveringsdyktige på alle mulige filtre – til og med spesialfilter eller skreddersøm til en kunde som trenger noe litt utenom det vanlige.


– Vi har mulighet til å levere raskt og effektivt, enten det er til bolig, næring eller industri, avslutter Bård med et smil.

Les mer...

2022-08-01 14.30

dotduozink5

Miljøvennlig overflatebehandling skaper stål som lever i det uendelige

Artikkel DOT DuoZink AS, har 40 års erfaring innen varmforzinking og industriell overflatebehandling. Den miljøbevisste zink-aktøren var blant de første i verden som kunne tilby miljøvennlig rustbeskyttelse med...
aritma3

Fra Telepay til ISO 20022: Dette er løsningen for en sømløs overgang

Artikkel Aritma AS er en betydelig aktør innen finansiell infrastruktur. Aritma tar seg av datakonverteringen og gjør betalingsprosessen mer forutsigbar og smidig for bedrifter i møte med bankenes overgang fra...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  Arkiv