204006w1204006w2204006w3

Dette smarte grepet kan redde butikkdriften i korona-tider

Kundetelling.no, leverer utstyret du trenger for å holde virksomheten din i gang.

Digiref AS, som har jobbet med kundetelling i 10 år, opplevde en økt etterspørsel etter sine tjenester allerede et par uker etter lockdown. Sanntidsdata som viser hvor mange som oppholder seg i et butikklokale, er nemlig svært verdifull informasjon for dem som driver butikk i disse smitteverntider.



– Vi fant ut at den beste måten å gjøre det på, var ved hjelp av den avanserte 3D-sensoren utviklet av et anerkjent amerikansk selskap. Så nå har vi en løsning som kan vises på lokale skjermer; smart-tv, monitor, mobil eller nettbrett, og viser sanntidsdata på hvor mange som er inne i lokalet, forklarer en engasjert daglig leder, Truls Are Sørensen Upsahl.


Mange kjeder, butikker og kjøpesentre, har klart å bruke dataene til sin fordel under korona-krisen, og tilpasser bemanningen etter når det er flest eller færrest kunder i butikken. For kundens del er det en forholdsvis lav kostnad i forhold til den nyttige informasjonen telleren gir.


Koster kun noen hundrelapper
– Når dette kun koster noen hundrelapper i måneden, er det ikke dette man kutter først. Det er noe man blant annet bruker til å finne ut hvilke butikker som er levedyktige.


– Vi ser at besøksdata fortsetter å være en viktig og interessant data for butikkdriverne. Dette er ikke lenger så dyrt som det var i «gamle dager», forteller Truls Are videre.



Da Bransjemagasinet besøkte Digiref og kundetelling.nos primus motor Truls Are i 2015, lå fokuset mest på de enkle fotocelle-sensorene. Nå merker de derimot at stadig flere butikker ønsker en sømløs integrering av det tekniske utstyret som skal installeres i butikken. 3D-sensoren kan lakkeres i valgfri farge, med en monteringsplate som går i ett med himlingsplatene.


– Når vi sender ut utstyr til en kunde, tilpasses det kunden. Vi har ingen standardpakker. Noen vil kanskje ha en fem meter lang kabel, mens andre trenger ti. Alt blir kalibrert og justert etter hver enkelt kunde, fastslår han.


Mange bruksområder
Og det er ikke bare butikker og kjøpesentre som er interessert i et slikt system. Truls Are ramser opp flere bransjer som har tatt kontakt; det kan være et museum som ønsker å vite hvor mange som er innom, eller en bro der alle passeringer blir registrert. En sensor kan også være til stor hjelp i produksjonssammenheng. 


– Vi ser hele tiden nye bruksområder. I fremtiden ser vi for eksempel for oss mer innenfor renholdsbransjen i forhold til behovsstyrt renhold.


– Og vi utvikler hele tiden tjenestene våre til å bli mer allsidige, legger han til.


Temperaturovervåking
Digiref jobber parallelt med satsingen Temperaturvakt.no, som er temperaturovervåking basert på den samme teknologien som Kundetelling.no. Dette er optimalt for dem som driver med matservering, og gir kunden full kontroll over temperaturen i henhold til matsikkerhet.


– Vi monterer temperatursensorer, som sender ut varsler på sms og epost. For en liten café koster det bare litt over 200 kroner i måneden, sier Truls Are om nysatsingen.

– Utviklingen stopper aldri, avslutter han og smiler stort.


Les mer...

2020-08-31 13.45

e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
Til Kundetelling.no

    Kontaktinformasjon

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv