totalentreprenøren5totalentreprenøren2totalentreprenøren3totalentreprenøren4totalentreprenøren1

Totalentreprenøren AS: Spesialist på rehabilitering av eneboliger i Asker og Bærum

Totalentreprenøren AS er totalleverandør av håndverkstjenester på private boliger i Asker og Bærum. De utfører alt foruten nyoppføring av boliger, og gir kunden trygghet og forutsigbarhet ved å ta seg av all kommunikasjon med andre fag.

Daglig leder og byggmester Håkon Silihagen er en veteran i byggfaget. Han tok fagbrevet i 1986 og fikk tittelen byggmester i 1992. Det ble deretter noen år som utførende tømrer, prosjektledelse samt noe eierskap i et par lokale firmaer. Totalentreprenøren AS ble stiftet i 2008, men det ble først tid til å sette alle kluter til fra høsten 2011.


– Etter det har det vært 100 prosent Totalentreprenøren AS – det blir en livsstil, konstaterer Håkon med et smil.Gode på eksisterende boligmasse
Totalentreprenøren utfører utelukkende arbeider på fast eiendom. Dette medfører mange spennende oppdrag både innen privat – og proffmarkedet.


– Vi er gode på eksisterende boligmasse, og vi leverer stort sett absolutt alt utenom nyoppføring av boliger. Det er det vi har blitt gode på og vi har ansatte som har spesialisert seg på slike jobber, forteller Håkon.


I dag består Totalentreprenøren av 12 ansatte og tre lærlinger. Av disse er 5 ansatte byggmestere og prosjektledere. Med en årlig omsetning på mellom 25-30 millioner, har Totalentreprenøren mer enn nok å gjøre. Nå søker Håkon etter flere dyktige håndverkere, for å kunne øke omsetningen ytterligere.


– Vi har fått inn et par friske, yngre folk den siste tiden, men ellers har vi den gamle, trofaste staben som har vært med i mange år, sier han med glimt i øyet. Vi hadde håpet at det skulle være lettere å få tak i flere dyktige folk, men de beste blir tviholdt på av våre konkurrenter. Derfor er vi stadig på utkikk etter flere lærlinger, og vi vurderer to nye neste år – det synes vi er moro, forteller Håkon videre.


Med skreddersydde prosjekter til privatmarkedet, får kunden kun én å forholde seg til uavhengig av om det er rørlegger, elektriker, tømrere eller murere. Kunden skal fortsatt bare forholde seg til Totalentreprenøren.– Våre kunder skal kunne forholde seg til ett og samme firma fra A - Å. Dette fører til effektiv drift av prosjektene, med god kontroll og kvalitetssikring i alle ledd.


Stor ordrereserve
Selv om byggebransjen er preget av trange tider som følge av skyhøye strømpriser og inflasjon som tvinger nordmenn til å spare inn på unødvendige utgifter, opplever Totalentreprenøren likevel en stabil ordreinngang.


– Hvis taket lekker eller vinduene sprekker, så må man nesten ta det, fastslår Håkon. Per dags dato har vi en ordrereserve på rundt 17 millioner; blant annet en kjempejobb som vi starter med nå i oktober der vi skal rive et tilbygg fra 80-tallet og la den gamle «kroppen» fra 1930-tallet bli stående. Vi kommer til å bygge på dobbelt så mye, legge på et nytt tak og senke kjelleren. Det er slike jobber vi elsker, utdyper den erfarne byggmesteren.


Totalentreprenøren strekker seg ofte litt lengre geografisk enn Asker og Bærum, og er iblant i Lier og Drammen med omegn, der de utfører rehab-oppdrag for privatkunder.– Vi har hatt en liten økning i Slemmestad, og ble akkurat ferdig med et stort prosjekt på Hvalstad. Oppdragene våre er vanligvis 65 prosent Bærum, men vi ønsker oss gjerne litt mer i Asker, opplyser Håkon.


Spennende fremtidsplaner
Totalentreprenøren har opparbeidet seg et godt rykte i Asker og Bærum, med en tydelig arbeidsmoral som baserer seg på at ting skal gjøres ordentlig. Fornøyde kunder sprer ofte ryktet videre til nye kunder, og med ryddige arbeidsforhold og et godt forhold til både ansatte og kunder, lover fremtiden svært godt for den over 10 år gamle bedriften i Asker.


– Arbeidsmiljøet her er veldig bra, og jeg legger stor vekt på HMS og kontinuerlig kursing. Vi reiser alltid på en firmatur i året, og selv om det koster oss mye, ser jeg på det som en viktig investering, uttrykker en positivt innstilt Håkon, som har fremtidsplanene klare:


– Vi har veldig mye på gang, og har en målsetning om å få inn tre ansatte til. Med det systemet vi har nå, så føler vi at vi er rigget for en omsetning på rundt 35 millioner. Det forutsetter at vi får inn de riktige ansatte; det må på plass først, avslutter han.


Les mer...

2023-10-03 14.45

aionbygg5

Tømrerfirma sikrer lønnsomhet i alle ledd

Artikkel Aion Bygg er tømrerfirmaet som sikrer kunden et effektivt og lønnsomt prosjekt med LEAN-metoden. – Produktivitet lønner seg for alle, konstaterer daglig leder Martin Zanibekov.
byggmesterhaagensen1

Folk står i kø for å fornye badet sitt av «Norges hyggeligste tømrer»

Artikkel Byggmester og takstmann Roger Haagensen, er influenser-byggmesteren med 54 000 følgere på Instagram, som kan smykke seg med tittelen «Norges hyggeligste tømrer». Med et godt humør og en smittende entusiasme...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  Arkiv