bitcoin-article-img-2

Hvor kjøper jeg bitcoin i Norge?

I dag snakkes det om Bitcoin på nyhetene nesten hver dag og det har med at kursen på Bitcoin beveger seg noe voldsomt. Både opp og ned. På grunn av dette er det også veldig mange som vil lære seg hvordan man kjøper Bitcoin.

Bitcoin er den mest brukte kryptovalutaen, og den som brukes i en rekke bransjer. Men før du kan begynne å bruke den, må du først lære deg hvordan du kan kjøpe Bitcoin.


Vi kommer til å ta deg gjennom en enkel steg-for-steg guide hvor du kommer til å lære alt du behøver å vite for å gjennomføre ditt første kjøp. De stegene vi kommer til å gå gjennom i denne artikkelen er:


1. Installer en lommebok for Bitcoin

2. Lage en konto på en handelsplattform

3. Velge betalingsmetode

4. Å kjøpe Bitcoin


1. Lommebok

Digitale «lommebøker» brukes for å lagre Bitcoin fram til du er klar til å bruke dem. Lommebøkene er forskjellige når det gjelder funksjoner, handelsplattformer som de kan brukes på og sikkerhet, så det er viktig å velge en som passer for deg.

Hvis du synes det er vanskelig å velge kan det være lurt å bruke den lommeboken som er anbefalt av den plattformen du kommer til å bruke for å kjøpe Bitcoin. Samtidig kan det også være bra å bruke en lommebok som ikke er koblet opp mot en handelsplattform. Dette fordi du fremdeles ønsker å ha tilgang til din Bitcoin dersom plattformen krasjer eller stenger.


2. Handelsplattform

For mange kan det være vanskelig å finne en handelsplattform som passer deres behov. Som en generell regel anbefaler vi at du gjør litt reasearch på de handelsplattformene som du vurderer å kjøpe Bitcoin på. Hvis du ønsker tilgang til å gjøre research og undersøkelser av handelsplattformer, kan du lese hva CryptoRunner Norge har kommet fram til. Et sammenligningsside for kryptovaluta i Norge.


Du må huske et Bitcoin-handelsplattformer og Bitcoin-lommebøker ikke er det samme. Bitcoin-handelsplattformer er lik børsene for valutamarkedet. Handelsplattformene er digitale plattformer hvor Bitcoin byttes mot fiatvaluta - for eksempel Bitcoin (BTC) mot amerikansk dollar (USD).


3. Betalingsmetode

De fleste handelsplattformer aksepterer et stort utvalg av betalingsmetoder, blant annet bankoverføringer, kreditt- og betalingskort.


4. Å kjøpe Bitcoin

Ok, du har funnet deg en lommebok og handelsplattform for Bitcoin som passer dine behov. Nå er det endelig på tide å kjøpe Bitcoin. Handelsplattformer gir deg informasjon om hvor mange (eller hvor mye av en) Bitcoin du kan kjøpe for et spesifikt beløp. På grunn av deres volatile natur kan kursen for Bitcoin allikevel variere voldsomt på kort tid.


Det betyr at selv om du har mye penger å bruke, vil du sannsynligvis bare kunne kjøpe en brøkdel av en Bitcoin. Det er ikke noe galt med det, og slik er det for de fleste.


For å utføre din første handel angir du mengden Bitcoin du ønsker å kjøpe i det aktuelle feltet på siden og deretter trykke på kjøpsknappen. Deretter kommer handelsplattformen til å kjøpe Bitcoin til best mulig kurs. Ofte kan du også sette en grense, dvs. En grense for hvilken kurs du ønsker å kjøpe til.


Med en gang du har gjennomført kjøpet av Bitcoin kan du overføre dem til din lommebok. Det er også greit å vite at det kan ta en liten stund før kjøpet går igjennom, da det må registreres og bekreftes på blokkjeden.

Les mer...

2019-11-25 16.00

sunoinstallasjon7

Fra solcelleinstallasjoner til totalleverandør av energieffektiviseringstjenester

Artikkel Suno Installasjon i Bergen møter fremtidens energibehov, og har lykkes i å tilpasse seg et svingende marked. Dette med et utvidet tjenestespekter som inkluderer solcelleinstallasjoner, energirådgivning...
Glasspapersolutions1

Norskutviklet GRC-system imponerer: Skybasert plattform integrerer risikostyring og compliance

Artikkel Den norske teknologileverandøren Glasspaper Solutions AS, har utviklet en skybasert løsning for ambisjonsrike selskaper som forenkler det daglige arbeidet. Plattformen Kamude, gir en samlet oversikt over...
93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

Arkiv