182019pa182019182019d182019dddssfrd182019dssfd182019dssfrd182019e182019åa

Festivalen du ikke visste eksisterte

Langsanden ligger mellom høye fjell og havgapet sør for Bodø, og den to kilometer lange stranda forvandles i august til Langsandfestivalen – muligens verdens vakreste festivalarena.

Før SALT-prosjektet i 2014 var stranda stort sett lite kjent for de fleste. Langsanden ligger på Sandhornøy om lag 75 minutter kjøretur fra Bodø. Stranda er to kilometer lang og 300 meter bred, og en ny festival så dagens lys i 2017 fylt med strand, musikk og aktiviteter.

– Festivalen trakk 600 mennesker i fjor, så vi fikk litt blod på tann og fant ut at dette måtte vi prøve å få til mer. Vi bestemte oss i år for å utvide til to dager. Det er full jobbing med å forberede og vi har fått tak i en god del gode artister så det håper vi blir veldig bra, sier daglig leder av Langsanden AS Ivar Åge Nordnes.


182019dssfd

Kunstutstilling og musikk

Festivalen skal i år være fra 3. til 4. august, og artister som Ida Maria, Nødløsninga og Marius Melua står på festivalprogrammet som også inkluderer noen internasjonale artister.

– Den største artisten som vi har sluppet på nettsidene er Julie Bergan som vi tror vil trekke en del folk. I tillegg har vi Circumnavigate, et engelsk band som spiller litt roligere musikk, litt blanding av Keltisk og Irsk. Det blir spennende, sier han spent.

Programmet starter på fredag ettermiddag med musikk og artister og avslutter i 1-tiden på kvelden. Lørdag formiddag blir det aktiviteter og utstillinger for alle aldre.

– Vi er på jakt etter utstillere til festivalen, så om noen har lyst å melde seg på kan de henvende seg til nettsiden vår Langsand.no, sier Nordnes.

Han forteller at de vil sette opp bussforbindelser fra Bodø og Meløy om interessen er stor, og det vil være båtforbindelser og det er ordnet med et selskap som skal kjøre båttrafikk tilgjengelig fra stranda.

– Vi legger ut en flytebrygge for folk som kommer med båt til festivalen, kanskje også litt før.

Store planer og drømmer

Nordnes forteller at de holder seg helst til lokale leverandører for både mat og drikke til festivalen for å støtte oppunder lokalt næringsliv.

­– Det blir matservering både på kveldstid og dagtid, så det blir flere ting man kan spise og drikke.

– Vi har litt planer om å få til noe mer enn bare festivalen, men det skal litt ressurser til og vi er ikke mange å ta av. Drømmen er å ha et ordentlig anlegg på Langsand for å ta imot turister og kan holde på med det og videreføre festivalen slik at det blir en tradisjon første helgen i august.

«Først til mølla»-helgepass kan nå kjøpes på nettsiden deres.


182019pa

Les mer...

2018-04-04 13.45

anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv