skandinaviskmikrohus1skandinaviskmikrohus6skandinaviskmikrohus5skandinaviskmikrohus4skandinaviskmikrohus3skandinaviskmikrohus2

Mikrohus øker i popularitet: Slik velger du riktig mikrohus for ditt behov

Skandinavisk Mikrohus kan skreddersy mikrohus ned til den minste detalj, og skiller seg ut i bransjen med god, norsk standard på sine mikrohus.

Skandinavisk Mikrohus ble startet i 2021, og er drevet av en byggingeniør, snekkere og en designer med mange års erfaring i bransjen. De utvider snart med en ny avdeling i Lørenskog som følge av den økte etterspørselen etter mikrohus.– Vi har to store kunder som trenger 20 mikrohus på hjul, og så har vi nylig inngått en avtale med et stort utviklingsselskap innenfor eiendom som ønsker å begynne med mikrohus. Som det ser ut nå vil Skandinavisk Mikrohus være en del av å bygge 100 mikrohus/hytter, forteller Peter, daglig leder og byggingeniør i Skandinavisk Mikrohus.


Vil vokse
Skandinavisk Mikrohus ønsker derimot å beholde sin opprinnelige avdeling på Maura, da det er mange kunder som kommer langveisfra, og det tross alt bare er ti minutter fra Gardermoen til Maura. Med deres egne ansatte pluss innleid arbeidskraft som separate rørleggere, blikkenslagere og elektrikere, innser Skandinavisk Mikrohus at de snart trenger å ansette enda flere snekkere for å møte det store behovet.


– Når vi begynner den riktige produksjonen for det store byggefirmaet og deres mikrohus må vi nok doble bemanningen, sier Ian, styreleder og designer i Skandinavisk Mikrohus.


Kundegruppen til Skandinavisk Mikrohus består i hovedsak av privatpersoner, og det er folk i alle aldre som viser interesse for mikrohus.– Kundene våre er fra 25 til 60 år, og felles for kundene våre er at de setter pris på den store friheten man får ved å ha et mikrohus, forklarer Ian. Mange velger også et mikrohus som et litt rimeligere alternativ til hytte.


Skandinavisk Mikrohus skreddersyr alle hus etter individuelle ønsker, og de tegner og oppfyller de aller fleste design ønsker.


– Mange mikrohus aktører har to eller tre faste modeller, men vi har bare én som vi kan kalle en fast modell. Det er fordi vi skreddersyr det meste. Kundene kan velge vår standardmodell som de kan skreddersy som de vil – eller de kan bestemme hvordan hele huset skal se ut, utdyper Peter.Lite hus med mange muligheter
Mikrohusene er fullt utstyrt og inneholder alt man trenger for å leve et bekvemt liv på et lite areal. Med både vaskemaskin, gulvvarme, smartstyring og internett, kan man leve godt i et mikrohus, og Skandinavisk Mikrohus hjelper kunden med å komme frem til de rette løsningene.


– Man trenger derimot et strømaggregat, men noen ønsker gass eller solcellepaneler. Siden mikrohus har små takflater kan man ikke bare bruke solceller, men man kan fint bruke solceller som et komplement til gass eller vanlig strøm.


Det har nå kommet nye regler for hvor man får lov til å plassere mikrohus. Når de nye reglene snart trer i kraft, må mikrohuset plasseres minst ti meter vekk fra nærmeste nabo. Likevel er det et hav av muligheter, og om man ikke eier en tomt som muliggjør denne avstanden kan man isteden velge å leie en tomt hvor det er langt til nærmeste nabo.


– Det er uten tvil mange muligheter! Men de fleste mikrohusene må fraktes med lastebil, med unntak av husene som veier under 3,5 tonn som fint kan dras av en kraftig bil, poengterer Peter og understreker at man må ha hengerlappen for å frakte mikrohus selv.Seriøs aktør i en useriøs bransje
Skandinavisk Mikrohus skiller seg ut i bransjen når det kommer til kvalitet og seriøsitet. De har hørt om flere tilfeller der uheldige mikrohuskjøpere har tapt flere hundre tusen kroner siden de har blitt nødt til å bygge om hele huset på grunn av dårlig utført VVS-arbeid eller utilstrekkelige kunnskaper hos utføreren.


– Mikrohus har blitt en «cowboy-bransje», der ikke alle aktørene er like seriøse. Vi gjør jobben skikkelig med vår kunnskap og erfaring, og bruker i tillegg kortreiste materialer som vi kjøper fra en produsent tre kilometer herfra; en produsent som til og med har egen skog. Miljø er viktig for oss, og vi prøver å bruke miljøvennlige produkter så langt det er mulig, understreker Ian, avslutningsvis.

Les mer...

2023-09-01 09.45

oxeprosjekt1

Innovativt prosjektselskap skaper fremtidens næringsbygg

Artikkel Prosjektstyringsselskapet Oxe Prosjekt AS, har en prosjektlederrolle og jobber i tett samarbeid med byggherrer og entreprenører med oppussing, modernisering og optimalisering av næringsbygg. – Holdningen...
svanekjokkentrondheim2

Lang erfaring og lidenskap for faget sikrer deg kjøkkenet du drømmer om

Artikkel Svane Kjøkkenet Trondheim, er en faghandel som drives av en dedikert gjeng med et stort engasjement og lang erfaring i faget. Her får du kjøkkenet du drømmer om – og litt til.
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  • SKANDINAVISK MIKROHUS AS
  • Mail
  • Hjemmeside
  • Facebook
  • Telefon:
   90 76 97 13
  • Adresse:
   Nannestadvegen 400, 2032 MAURA
  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  Arkiv