195016w1195016w2195016w1

Hemsedals utrolige utvikling gjør dem til en skidestinasjon for alle!

– Alle kan få det dem er ute etter! Hemsedal er en fantastisk plass med veldig mange muligheter, forteller Martin Letzter, destinasjonssjef hos SkiStar i Hemsedal.

Det er en glad, entusiastisk og pratsom destinasjonssjef vi møter hos SkiStari Hemsedal. Svenske Martin Letzter, jobbet tidligere med strategi-og markedsutvikling i SkiStar sentralt, før han i november 2017 flyttet til Hemsedal for å jobbe som destinasjonssjef hos SkiStar Hemsedal. 


Letzter så klart og tydelig Hemsedals store utviklingspotensial allerede for to år siden, men det er først nå som de store planene blir realisert. Hemsedal er under stor utvikling; en utvikling som gagner både de tilreisende og de fastboende. 


– Det er veldig masse som skjer her, og jeg har en stor entusiasme i forhold til fremtiden til Hemsedal! Vi ser en stor utvikling i Totteskogsområdet som binder skiområdet med sentrum. Snart åpner Fýri Resort of Hemsedal, og samtidig bygges det mange leiligheter og hytter rundt Totteskogen, forteller destinasjonssjefen entusiastisk.


Ett av de større prosjektene som pågår, er utvidelsen med sengeplasser. 7000 sengeplasser, for å være eksakt. Og med flere lifter og skibakker, er målet at man skal kunne ta seg frem med ski på beina overalt i Hemsedal.


Foto: Ola Matsson


– Vi bygger akkurat nå to nye nedfarter; den ene er «sentrumsvingen» fra hovedliften, og østerut mot anlegget mot "sentrumsløypa" og "fyriløypa", som tar gjesten fra "sentrumsløypa" og ned mot Fýri. I tillegg bygger vi den nye "totteskogheisen", som fra Fýri Resort og "fyriløypa", som tar gjesten tilbake inn i skianlegget. Disse nyhetene knytter sammen hele området og skaper store, nye skimuligheter og opplevelser i området med Hemsedals vakre fjellvyer og utsikt, forteller Letzter.


Han avslører at det finnes videre planer på å utvikle snøsystem og belysning i Totteskogen, og samtidig forsterke både belysning og snøproduksjon i anlegget. Med utviklingen av en ny fjellside, flere lifter og nedfarter, er Totteskogen et stort område der mulighetene nærmest står i kø for å realiseres. SkiStar derimot, har allerede rukket å realisere flere nye muligheter.


SkiStar Lodge ekspanderte sengeplassene sine med ytterligere 600 senger i 2017, i tillegg til utleieleiligheter. Med leilighetsprosjektet Fjellnest, som består av 169 leiligheter med beliggenhet ved østsiden av skiheisveien, håper SkiStar å medvirke til at Hemsedal får sin velfortjente året-rundt-aktivitet.


Foto: SkiStar Hemsedal/Kalle Hägglund.


– Det er en utrolig fart i feltet her nå, og for å matche det skal vi bygge ut liftkapasiteten. Det er en positiv spiral der flere sengeplasser skaper forutsetninger for flere besøkere og muligheten til å bygge ut skiområdet og presentere flere nyheter i vår arena. Hittil har antallet sengeplasser vært Hemsedals begrensende faktor. Når det nå blir en forandring på dette, så kommer hele Hemsedal til å kunne ta et stort steg fremover både under vinter- og sommerhalvåret, smiler Letzter. 


Etter å ha inngått et samarbeid med VY, finnes det nå en shuttlebuss-løsning inn til turistområdet i Hemsedal, som korresponderer med togavgangene. Hensikten med bussløsningen er at det skal være enklere å la bilen stå, og samtidig spare miljøet og slippe kø på veiene opp til Hemsedal.


Foto: Frank Tolpinrud

– Det er det vi vil – det skal være enkelt å komme hit, sier Letzter og legger til at Hemsedal dessuten har en gratis skibuss som går rundt hele destinasjonen. 


Hemsedal har noe for alle. Det er et mantra som går igjen blant flere av aktørene vi har pratet med under vårt opphold. Hemsedal har hele vidden fra barnevennlige familieaktiviteter til 25 kvadratkilometer med terreng for offpist-entusiasten. Fýri Resort åpner opp snart for businessfolk, mens high end-hotellet Skarsnuten henvender seg til godt voksne og par. Den yngre garde kan feste løs i «fjellandsbyen», og på Stavkroa, som ligger i et område med fokus på after ski og fest. 


– Alle kan få det dem er ute etter! Hemsedal er en fantastisk plass med veldig mange muligheter, avslutter Letzter med et smil.

Les mer...

2019-11-26 13.00

dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel
e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...
    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv