minel8minel1minel2minel4minel6minel7minel9

Denne smarthusløsningen kan hjelpe deg med strømregninga

Elektroinstallatøren Minel Drøbak Elektriske, forteller at smartstyring kan bli redningen for høye strømregninger – spesielt når effekttariffen snart iverksettes. – Det er som en liten lastvakt som sitter og overvåker, og sørger for å skru av tingene den kan skru av. Den hjelper deg, rett og slett, fastslår Stian Ekhougen, daglig leder i Minel Drøbak Elektriske.

Drøbak Elektriske er et kjent og pålitelig elektrofirma i Drøbak og omegn, startet av Kjell Evensen på midten av 80-tallet. I 2007 kjøpte Jørn Beldring opp firmaet, og fungerte som daglig leder frem til i år, da Stian Ekhougen tok over plassen hans.


– Jeg jobbet for ham i et søsterfirma i Oslo, og så dro jeg fra det firmaet over hit i 2009. Siden den gang har vi hatt fokus på service, rehab, eneboliger, smarthusstyring og prosjekter, og nå har vi akkurat slått oss sammen med Minel Ledende Elektro, så nå blir vi Minel Drøbak Elektriske, forteller Stian Ekhougen.Smarthus: et vidt begrep
Ifølge Stian er smarthusløsninger blitt en stadig viktigere del av arbeidshverdagen til elektrikerne ved Minel Drøbak Elektriske. Men hva ligger egentlig i begrepet smarthus?


– Hva smarthus er, kommer helt an på hva kunden anser som smarthus. Et smarthus for ei eldre dame kan være noe så enkelt som at lyset skrur seg av og på når man kommer inn i rommet, mens andre vil ha full kontroll med programmering som følger strømprisene, og at ting skrur seg av og på etter kostnader. Smarthus er ofte å ha et møte med kunden og finne ut av hva som er deres behov, for man kan ikke levere hva som helst til hvem som helst, da kan det fort bli for vanskelig, forklarer Stian.Mange er dessuten berettiget til Enova-støtte for sine smarthus-installasjoner, og for å gjøre det hele litt enklere for kundene, har Minel Drøbak Elektriske utarbeidet smarte pakkeløsninger der du for eksempel får installasjon av en smart varmtvannsbereder med termostat, i tillegg til en steg-for-steg-guide for hvordan du kan søke om Enova-støtte.


– Vi kan ikke søke på vegne av kundene, men vi kan si hvordan de skal gjøre. Jeg synes det er helt innenfor at vi som aktør hjelper dem på vei slik at det er gjennomførbart, understreker Stian.


Full kontroll
Minel Drøbak Elektriske installerer mange forskjellige smarte løsninger for folk, ut ifra ulike ønsker og behov. Felles for de fleste smarthusløsningene er at man enkelt kan styre lys, varme, eller hva det måtte være, med mobiltelefonen.– Hvis du har ringeklokke med kamera på, kan du til og med få varsel på telefonen om noen står utenfor døra! Du kan også ha full kontroll på dørlåsen, og slippe inn håndverkere om det trengs, opplyser prosjektleder og saksbehandler Martin Kihlstrøm.


Det er også mulig å legge til tilleggstjenester som brannvarslings- og innbruddsystemer som dukker opp som en pop-up på telefonen din, dersom en alarm har blitt utløst. Det er et helt kostnadsfritt alternativ til de vanlige utrykningstjenestene.


Men smarthusinstallasjonen som virkelig er i vinden nå og som kommer til å bli mer og mer aktuelt i tiden fremover, er smartstyring. Med den planlagte effekttariffen vil strømmen mest sannsynlig bli enda dyrere, og folk flest vil da oppleve å få ukontrollerte og høye strømregninger.– Det er der smartstyringen kommer inn: den ligger og overvåker varmtvannsberederen og termostaten, og vet at de ikke skal over 6 000 watt. Og når man begynner å lage mat og sette på vaskemaskinen, tenker den at vi fint kan skru av varmtvannsberederen og varmekablene en time. Det er som en liten lastvakt som sitter og overvåker, og sørger for å skru av tingene den kan skru av. Den hjelper deg, rett og slett, fastslår Stian.


Spar penger med smartstyring
Smartstyringen passer altså på at du unngår de store toppene, og sørger for en billigere og jevnere strømpris.


– Det er også dette som nettleverandørene ønsker, for hvis alle sammen kommer hjem klokka 17 og bruker mye strøm, så må nettselskapene sørge for at det finnes så mye strøm tilgjengelig. Og det gjør det ikke, for det utbygde nettet i Norge er ikke så stort. Så enten må de bygge ut nettet i Norge, eller tvinge oss forbrukere til å spre strømmen utover, forklarer Stian.


Stian er svært positiv til laststyring for en billigere strømkostnad for folk flest, ikke minst med tanke på miljøet. Han oppfordrer derfor alle til å vurdere smarthusinstallasjoner som en sømløs overgang til å spare penger.– Smarthusløsninger er helt klart noe for alle, det er ikke noe å lure på. Det er enormt med muligheter, forsikrer han med et smil.


Les mer...

2022-09-01 11.15

smarttruck4

Banebrytende teknologi: Dette er de store fordelene med elektriske trucker

Artikkel Miljøvennlig, trygt og svært tidsbesparende: De nye elektriske truckene er kommet for å bli! – De er 100 prosent vedlikeholdsfrie, og én av mange fordeler med litium er at man kan pauselade, forteller...
metacon1

Landsdekkende stålentreprenør fyller 25 år

Artikkel Metacon AS, vokser seg stadig større med leveranser av stålentrepriser over hele Norge, takket være sin mangeårige kompetanse på stålbygg. – Vi har vokst veldig, sier Tony Øvrevik, daglig leder og ansvarlig...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  sport24

  Faktorer å tenke på ved valg av treningsklær

  Liker du å trene, men hater klærne du må ha på deg? Vel, du er ikke alene. Mange mennesker føler det slik. Derfor prøver sportsklærfirmaer alltid å komme opp med nye og innovative måter å gjøre klærne deres mer komfortable på.

  Picture1

  Hvilke typer stomi finnes? Få gode råd om stomiutstyr her!

  I Norge lever mange med stomi. Les om de 3 vanligste typene stomi: colostomi, ileostomi og urostomi.

  Arkiv