minel8minel1minel2minel4minel6minel7minel9

Denne smarthusløsningen kan hjelpe deg med strømregninga

Elektroinstallatøren Minel Drøbak Elektriske, forteller at smartstyring kan bli redningen for høye strømregninger – spesielt når effekttariffen snart iverksettes. – Det er som en liten lastvakt som sitter og overvåker, og sørger for å skru av tingene den kan skru av. Den hjelper deg, rett og slett, fastslår Stian Ekhougen, daglig leder i Minel Drøbak Elektriske.

Drøbak Elektriske er et kjent og pålitelig elektrofirma i Drøbak og omegn, startet av Kjell Evensen på midten av 80-tallet. I 2007 kjøpte Jørn Beldring opp firmaet, og fungerte som daglig leder frem til i år, da Stian Ekhougen tok over plassen hans.


– Jeg jobbet for ham i et søsterfirma i Oslo, og så dro jeg fra det firmaet over hit i 2009. Siden den gang har vi hatt fokus på service, rehab, eneboliger, smarthusstyring og prosjekter, og nå har vi akkurat slått oss sammen med Minel Ledende Elektro, så nå blir vi Minel Drøbak Elektriske, forteller Stian Ekhougen.



Smarthus: et vidt begrep
Ifølge Stian er smarthusløsninger blitt en stadig viktigere del av arbeidshverdagen til elektrikerne ved Minel Drøbak Elektriske. Men hva ligger egentlig i begrepet smarthus?


– Hva smarthus er, kommer helt an på hva kunden anser som smarthus. Et smarthus for ei eldre dame kan være noe så enkelt som at lyset skrur seg av og på når man kommer inn i rommet, mens andre vil ha full kontroll med programmering som følger strømprisene, og at ting skrur seg av og på etter kostnader. Smarthus er ofte å ha et møte med kunden og finne ut av hva som er deres behov, for man kan ikke levere hva som helst til hvem som helst, da kan det fort bli for vanskelig, forklarer Stian.



Mange er dessuten berettiget til Enova-støtte for sine smarthus-installasjoner, og for å gjøre det hele litt enklere for kundene, har Minel Drøbak Elektriske utarbeidet smarte pakkeløsninger der du for eksempel får installasjon av en smart varmtvannsbereder med termostat, i tillegg til en steg-for-steg-guide for hvordan du kan søke om Enova-støtte.


– Vi kan ikke søke på vegne av kundene, men vi kan si hvordan de skal gjøre. Jeg synes det er helt innenfor at vi som aktør hjelper dem på vei slik at det er gjennomførbart, understreker Stian.


Full kontroll
Minel Drøbak Elektriske installerer mange forskjellige smarte løsninger for folk, ut ifra ulike ønsker og behov. Felles for de fleste smarthusløsningene er at man enkelt kan styre lys, varme, eller hva det måtte være, med mobiltelefonen.



– Hvis du har ringeklokke med kamera på, kan du til og med få varsel på telefonen om noen står utenfor døra! Du kan også ha full kontroll på dørlåsen, og slippe inn håndverkere om det trengs, opplyser prosjektleder og saksbehandler Martin Kihlstrøm.


Det er også mulig å legge til tilleggstjenester som brannvarslings- og innbruddsystemer som dukker opp som en pop-up på telefonen din, dersom en alarm har blitt utløst. Det er et helt kostnadsfritt alternativ til de vanlige utrykningstjenestene.


Men smarthusinstallasjonen som virkelig er i vinden nå og som kommer til å bli mer og mer aktuelt i tiden fremover, er smartstyring. Med den planlagte effekttariffen vil strømmen mest sannsynlig bli enda dyrere, og folk flest vil da oppleve å få ukontrollerte og høye strømregninger.



– Det er der smartstyringen kommer inn: den ligger og overvåker varmtvannsberederen og termostaten, og vet at de ikke skal over 6 000 watt. Og når man begynner å lage mat og sette på vaskemaskinen, tenker den at vi fint kan skru av varmtvannsberederen og varmekablene en time. Det er som en liten lastvakt som sitter og overvåker, og sørger for å skru av tingene den kan skru av. Den hjelper deg, rett og slett, fastslår Stian.


Spar penger med smartstyring
Smartstyringen passer altså på at du unngår de store toppene, og sørger for en billigere og jevnere strømpris.


– Det er også dette som nettleverandørene ønsker, for hvis alle sammen kommer hjem klokka 17 og bruker mye strøm, så må nettselskapene sørge for at det finnes så mye strøm tilgjengelig. Og det gjør det ikke, for det utbygde nettet i Norge er ikke så stort. Så enten må de bygge ut nettet i Norge, eller tvinge oss forbrukere til å spre strømmen utover, forklarer Stian.


Stian er svært positiv til laststyring for en billigere strømkostnad for folk flest, ikke minst med tanke på miljøet. Han oppfordrer derfor alle til å vurdere smarthusinstallasjoner som en sømløs overgang til å spare penger.



– Smarthusløsninger er helt klart noe for alle, det er ikke noe å lure på. Det er enormt med muligheter, forsikrer han med et smil.


Les mer...

2022-09-01 11.15

stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv