185049w2185049w1

Ny viten om gulvtepper

– Mange tror at tepper er veldig farlig for allergikere, men det er tvert om, sier fagmannen Trond Christiansen i Malerstua AS.

Siden sist vi besøkte Malerstua i Bodø, har det skjedd store forandringer. Butikken er blitt utvidet med det dobbelte, innredningen er flunkende ny, og alt er nyoppusset. Den nye profileringen har gitt en omsetningsøkning på 50 prosent, og daglig leder Trond Christensen forteller stolt at kundene sitter utenfor i bilen og venter på at de skal åpne. 

 

– Derfor har vi besluttet oss for å åpne en time tidligere, så nå åpner vi klokken 09, smiler han. 

 

Det er en stor kontrast fra første gang han slo opp dørene til Malerstua i 1984 – den gang i et annet lokale lenger ned i byen. For ti år siden flyttet Malerstua til nåværende lokale i Verkstedveien 7, rett i nærheten av et stort kjøpesenter, og det førte med seg en økende kundestrøm. 

 

– Kjøpesenteret trekker mye folk gjennom hovedveien som går forbi, og vi har veldig mange parkeringsplasser. Skal du kjøpe 15 liter maling kan du ikke holde på å gå fem kvartal, sier Christensen humoristisk. 

 

Christensen prater engasjert om det nye store i dag, nemlig at gulvtepper har kommet tilbake for fullt etter å ha dalt betraktelig i popularitet de siste årene. Han forklarer hvorfor:

 

– Mange tror at tepper er veldig farlig for allergikere, men det er tvert om. Har du et teppe på gulvet vil støvet legge seg i teppet, mens støvet ellers bare farer rundt og virvler i rommet. Dessuten demper tepper støy og holder på varmen. Har du et kaldt laminatgulv, er tepper fantastisk bra! 

 

Dagens tepper er dessuten produsert på en helt annen måte enn fortidens blytunge og uhåndterlige tepper. I dag benyttes filt i stedet for gummi ved produksjon av teppenes bakside. Det gjør at teppene er lette å bære og ikke minst svært rensevennlige. Dagens tepper med filtbakside trenger bare å rulles ut, og kan ligge løst på gulvet uten å innebære en sklirisiko. 

 

Det allergi- og miljøvennlige aspektet i interiørbransjen ser ut til å ha forandret seg stort i løpet av få år, og i likhet med tepper har også malingen blitt «friskmeldt». 

 

– Fem prosent av malingen i dag er oljebasert, resten er vannbasert. Det gjør jo at det blir et mye bedre inneklima, for du slipper lukta og avgassene. I dag er det nesten ikke lukt av malingen sånn som det en gang var. Vi selger også mye av malingstypene som er miljømerket, og som egner seg ekstra godt for allergikere, forteller Christensen. 

 

Malerstua nyter for tiden stor suksess med ekstratjenesten hjemmebesøk, der butikkens interiørkonsulenter kommer hjem til kundene og hjelper dem med å velge innredning.

 

– Av og til er det vanskelig å se for seg hvordan ting blir når det er en annen belysning her i butikken enn i hjemmet. Hjemmebesøk er blitt veldig populært, og vi reiser rundt i hele byen, sier han med et smil. 

Les mer...

2018-12-13 13.15

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...

    Kontaktinformasjon

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv