173010.173010173010,,.173010i173010t

Helseklinikken som tar vare på hele deg

Bergen Helhetsklinikk er et nytt og helt unikt konsept i Norge. Med beliggenhet sentralt i Bergen, tilbyr helseklinikken en grundig behandling for kropp og sinn. Klinikken tilbyr blant annet tarmskylling, såkalt colon hydroterapi – en behandling som alle har stor nytte av og som kan forbedre en rekke kroniske sykdommer og psykiske tilstander.

- Konseptet er basert på at vi skal hjelpe folk til bedre helse og bedre livskvalitet. Vi tenker helhetlig, og sammenhengen mellom det fysiske og psykiske er naturlig med oss i arbeidet. Vi forholder oss til både følelser, tanker og kropp, forteller Linda Nordskog, daglig leder ved Bergen Helhetsklinikk.

Linda Nordskog er psykoterapeut og spesialist i gestaltterapi og hypnoterapi. Hun driver Bergen Helhetsklinikk sammen med ektemannen Rune Lie, som er selskapets kontorsjef og styreleder. I oktober 2016 åpnet avdeling Colon som jobber med optimalisering av tarmhelsen. I mai 2017 ble avdelingene Colon, Diva og Mentora slått sammen til ett og samme konsept; Bergen Helhetsklinikk. De tre avdelingene har sine egne fokusområder, men felles for avdelingene er at de som jobber der er omsorgsfulle og dyktige, brenner for det de jobber med, og alltid har sine klienter i fokus.

På avdelingen Colon er de spesialiserte på tarmhelse, og tilbyr colon-hydroterapi (tarmskylling) ved hjelp av avanserte maskiner. På avdelingen jobber tre sykepleiere som colonhydroterapeuter, og disse har spesialkunnskap om tarmhelse og sammenhengen av helseplager og generell funksjonering. Sykepleierne forklarer alt som skjer underveis i behandlingen, og sørger for at du skal få en så trygg og god behandling som mulig.

- Fordelen med colon-hydroterapi er at du får en ny start. Selv om du er helt frisk eller lider av helseproblemer, vil det være fordelaktig for kroppen å bli kvitt giftige avfallsstoffer i tarmen som kobles til en rekke plager, gjennom en detox. De aller fleste føler seg mye bedre allerede etter første behandling, kan Nordskog fortelle. I tillegg er tarmhelsen helt grunnleggende for immunsystemet og energinivået vårt, og en rekke helseplager og sykdommer knyttes til usunn tarmflora eller dårlig fungerende tarm. Colon hydroterapi kan trene tarmen innvendig til å fungere skikkelig, og utposninger blir renset og tarmen kan få sin normale form igjen.


173010,,.


Strekker ut en hjelpende hånd
Nordskog og Lie startet klinikken fordi de ønsket å strekke ut en hjelpende hånd til pasienter som ikke har blitt hørt eller tatt på alvor av helsevesenet. Lie har selv følt seg maktesløs i en situasjon som kronisk syk uten å få hjelp.

- Vi har selv slitt mye med helsevesenet i Norge, og startet klinikken på grunnlag av dette. Jeg selv har hatt IBS (irritabel tarmsyndrom) i mange år, og ikke fått noe hjelp for det, sier Lie.

Lie startet med tarmskyllingbehandlinger for noen år siden da han tilfeldigvis var i Oslo, og merket med en gang en markant bedring på tarmsykdommen sin.

- Nå har jeg mye mer energi i hverdagen! Jeg hadde en sykemelding på 50 prosent i lang tid, men det har jeg ikke lenger. Fra første behandling har jeg merket et høyere energinivå, spesielt siden man blir veldig utmattet av å ha IBS.

Og med Nordskogs lange erfaring som mental trener og gestaltpsykoterapeut, ligger forholdene godt til rette for å gi pasientene en førsteklasses opplevelse. Hos Bergen Helhetsklinikk ønsker hun å tilby pasientene en helhetlig, målrettet behandling som fokuserer på koblingen mellom hjerne og kropp, gjennom avdelingene Colon og Mentora.

- Det vi har oppdaget er at tarmhelsen har veldig mye å si for det psykiske. Man kan faktisk bli deprimert og få angst av å ha en dårlig tarmflora, sier Nordskog og trekker frem et eksperiment som ble utført med friske personer og personer med IBS.

I eksperimentet hun sikter til filmet forskerne hjernen samtidig som de blåste opp en liten ballong i tarmen til forsøkspersonene. De oppdaget ingen endring i hjernen hos de friske personene, mens hos de med IBS ble hjernesenteret for ubehagelige følelser aktivert - senteret som fører til depresjoner og angst.

Nordskog kjenner dette godt igjen fra pasienter som kommer til henne for terapi. De skjønner ikke hvorfor de har utviklet depresjon og angstproblematikk da alt egentlig er bare bra i livene deres. I slike tilfeller kan Bergen Helhetsklinikk hjelpe med støtte og behandling, og fungere som et optimalt og helhetlig tilskudd til det ordinære helsevesenet.


- Tarmen har faktisk også en hjerne. Og det nest største nervesystemet finner du i tarmen. Det er en skarp og tett kommunikasjon med hjernen i hodet, og normalt sett sier ikke nervesystemet ifra til hjernen at det kommer en liten ert forbi i fordøyelsessystemet, men hos de som har irritabel tarmsyndrom sier det likevel ifra – og det litt for ofte, forteller hun.

173010u


På avdelingen Mentora jobber forskjellige terapeuter og coacher. Om du for eksempel trenger en profesjonell samtalepartner, ønsker å bedre selvtilliten eller trenger motivasjon til å gå ned i vekt, kan du være sikker på at du blir tatt godt imot på avdelingen og få hjelpen du trenger for å nå målet ditt. Mentoras klienter er alle og enhver, alt fra politikere, leger, studenter, og advokater med høyt arbeidspress. Hos Mentora er det klienten som er eksperten på seg selv, og behandlingen utgår fra pasientens ønsker og mål.

En av Colons spesialistsykepleiere, Karin Hjørnevik, var en av pådriverne til konseptet Diva, som er Bergen Helhetsklinikk tredje avdeling. Hos Diva kan selvtilliten din få seg en velfortjent boost, og de tilbyr blant annet svettebehandling, botox-behandling enten kosmetisk eller mot migrene, samt fillere. Hos Hjørnevik er du i gode hender, og Nordskog skryter godt av sin kollega.

- Karin er eksepsjonelt dyktig og viktig for oss! Vi ble overrasket over hvor godt konseptet Diva ble tatt imot, og vi opplever faktisk at kundene våre er mer positive til konseptet Diva enn til colon-hydroterapi, innrømmer Nordskog med glimt i øyet.

- Vi er glade for all forskningen på tarmhelse og sammenhengen mellom helseplager og sykdom. Mange har fått med seg dette, og er glade for dette tilbudet i Bergen. Vi vil anbefale alle boken «Sjarmen med tarmen» av Giulia Enders, for dem som vil forstå mer av dette undervurderte organet. Det ligger store muligheter i bedre helse og livskvalitet gjennom en rengjøring av tykktarmen, og sammen med vårt helhetlige tilbud med veiledning og profesjonell støtte, mener vi dette er det beste en kan gjøre for den fysiske og psykiske helsen sin, sier Nordskog og Lie.

Bergen Helhetsklinikk i Bergen behandler med andre ord hele deg, og konseptet er unikt i Norge.
- Ingen har et konsept som oss! Vi tilbyr en helhetlig, virkningsfull og bra terapi som går på tanker, følelser og kropp. I avdeling Mentora har vi ulike typer psykoterapi, som gestaltterapi, kognitiv terapi og psykologtjenester, og vi tilbyr også hypnoterapi, der du virkelig kommer i kontakt med deg selv. Mangel på selvinnsikt er noe som ofte stopper folk fra å komme videre i livene sine. Men etter hypnoterapien ser de at: «eureka, det er sånn jeg har holdt på i ti år -  nå kan jeg endelig gjøre en justering! I tillegg har vi coaching, veiledning, grupper, workshops og kurs.»


173010

Les mer...

2017-06-15 16.15

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.

    Kontaktinformasjon

    • Bergen Helhetsklinikk
    • Hjemmeside
    • Facebook
    • Telefon:
      948 55 596 / 55 70 50 60
    • Adresse:
      Vilhelm Bjerknes vei 4-10 Bergen, Sletten Senter
    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv