172026-6172026-karusell2172026-karusell3

Kunstner i slektens fotspor

Kunstneren Aase Birkhaug kommer fra en respektert kunstnerfamilie, er i slekt med selveste Henrik Ibsen og har malt siden barndommen. Gjennom de siste årene har Birkhaug høstet bred internasjonal anerkjennelse for sine vakre og behagelige rosemalerier. Faktisk kan man nesten kjenne blomsterduften gjennom lerretet og føle hvordan bildene beroliger sinnet.

Believing that surroundings can influence one's health and mind, Painter & physiotherapist Aase Birkhaug has combined her two skills and her passion by painting roses for a soothing effect.

Having fallen in love with flowers, nature and painting from early age, it was only natural to merge these factors together at some point, by combining the aesthetic beauty of botany with her skills as a painter.


Aase Birkhaug bor i Bergen og er både kunstner og fysioterapeut. Gjennom Aase Birkhaug Art skaper hun vakre kunstverk i form rosemalerier som oser av varme og skjønnhet. Forkjærligheten for roser kommer tydelig til uttrykk i hennes arbeid, og det var rosenes vakre farger og utstråling som trakk henne til å male roser på 1990 tallet. Det tok imidlertid noe tid før Birkhaugs skjønne rosemalerier skulle bli oppdaget.


I august 2015 åpnet hun Facebook-siden Aase Birkhaug Art: https://www.facebook.com/aasebirkhaugart/, hvor hun begynte å legge ut bilder av noen av maleriene sine. Kort tid etter ble hun invitert til å delta på en utstilling i Genova i Italia i det berømte Palazzo Rosso, Musei di Strada Nouva av en fotograf i Roma. Kort tid etter begynte hun å få invitasjoner fra internasjonale gallerier, kunstkuratorer og kunstkritikere. I dag har hun mottatt 26 internasjonale kunstpriser og kunstutmerkelser for sine malerier samt er også fast representert på European Art Museum.


Med sine til nå 26 internasjonale utmerkelser og kunstpriser siden mars 2016, 30 utstillinger i utlandet siden mars 2016, samt flere representasjoner i internasjonale kunstbøker og tidsskrifter det siste året, er det ikke vanskelig å forstå at Birkhaug har fått anerkjennnelse på kort tid. Det ser man ikke minst på intervjuer med kunstkritikere og kunstskribenter som blant annet Erin Stobie fra Outlet Magazine og intervjuet med det kjente kunsttidsskriftet Art Arena New York, blant annet "Blossoms of Brilliance: The art of Aase Birkhaug"  samt Art Monaco Magazine – Parce que la vie et aussi arte. 


Og inspirasjonen til å male? Den finner hun ute i naturen, blant alle sanseinntrykkene som naturen gir.

- Jeg går mye i naturen, og favner sanseinntrykkene som travle mennesker ikke ser eller har tid til å ta inn. Det jeg opplever av sanseinntrykk på disse turene jeg går på gjennom hele året, er det jeg prøver å formidle gjennom bildene mine. Bildene mine skal gi en ro og utstråle energi, presiserer Birkhaug.


I sommer skal Birkhaug stille ut bildene sine i Amsterdam Whitney Gallery; et av New Yorks mest anerkjente gallerier. Det var galleriets direktør og kunstkurator som personlig inviterte henne til å stille ut på det prestisjetunge galleriet. Men utstillingen i New York er langt ifra Birkhaugs eneste utstilling i utlandet i år. I løpet av 2017 skal hun nemlig delta på rundt 20 utstillinger internasjonalt, der hun er invitert til gallerier og museer av kunstkuratorer, kunstkritikere og gallerieiere.

172026-karusell2

I oktober 2017 deltar hun på den anerkjente og prestisjetunge Florence Biennalne i Florence i Italia samt rundt 20-30 andre internasjonale utstillinger med maleriene sine. I forbindelse med den to måneder lange utstillingen i New York i sommer, kommer Birkhaug samtidig ut med en bok. Artistic Visions of Aase Birkhaug heter boken, som er vakkert presentert og handler om Birkhaug og hennes kunst. Den flittige kunstneren holder dessuten på med en bokutgivelse fra London-baserte International Art Critics Confederation.

172026-karusell3


Aase Birkhaug Art – en allsidig leverandør av kunst

Den driftige kunstneren tar i mot bestillinger på malerier og leverer giclée-print direkte fra Bergen, men har også en internasjonal nettbutikk, Fine Art America i USA.

Kunstneren retter seg dessuten mot mange slags bedrifter og også privatpersoner, og kan blant annet levere til følgende:


Bedrifter

Malerier og trykk til kontorer, hoteller, restauranter, lege- og tannlegekontor, og Birkhaug forteller at hun – passende nok – også har levert en god del kunstkort til blomsterforretninger. Hennes bilder i kortformat er også svært populære hos blomster kunst-, interiør- og gaveforretninger.

Arkitekter, interiørarkitekter, stylister, interiørdesignere og designere er alle velkomne til å ta kontakt med Birkhaug, i tillegg til de som jobber med innredning, leiligheter og hus.


172026.dsd


Private

Malerier og giclée- prints samt reprints på lerret er mulig. Invitasjonskort, bordkort, takkekort og lignende, til alle typer selskap som for eksempel bryllup, konfirmasjoner, bursdagsselskaper og feiringer av alle typer dager kan bestilles fra Birkhaug. Du kan også bestille kort i ulike format og motiv samt flotte kaffe- og tekrus med Birkhaugs malerier som motiv gjennom hennes webshop: aase-birkhaug.fineartamerica.com


Og frister det med et maleri av Birkhaugs vakre roser på veggen din, kan du kjøpe bildene direkte fra Birkhaug eller via nettstedet Fine Art America, der hennes malerier er trykket i høykvalitets-print på lerret og giclée-prints med over 100 års levetid. Her kan man velge blant mange ulike størrelser, både med og uten rammer.


172026-ny


Lever og ånder for kunsten

For en hengiven kunstner som Birkhaug er det ikke vanskelig å gå helt inn for kunsten. Hun forteller at det å male er hennes drivkraft – det både gir og tar energi.


Det er veldig gøy, og malingen er drivkraften min. Jeg gjør det ikke fordi det er avslappende; det er mer at det er dette som er drivkraften min. Jeg ønsker å formidle min visjon og min filosofi til verden og menneskeheten, sier hun mens hun siterer fra sin selvbiografi: «Believing that surroundings can influence one's health and mind».


Interesse for kunst

Interessen for kunst har alltid vært der, og jeg har gått i gallerier helt fra ung alder, forteller Birkhaug videre.

Når det kommer til formålet med hennes bilder er kunstneren klar i sin sak. Bildene hennes skal gjenspeile naturens essenser, og gi ro til den som ser bildene. 


Håpet mitt er at bildene mine kan gi glede, at de kan glede mennesker som ser maleriene mine noe som løfter en og gir energi. Som kunstner går jeg ut og henter inntrykk. Og formidlingen går ut på at jeg prøver å få disse inntrykkene ned på papir eller lerretet. Jeg vil at de som ser bildene mine skal få den samme opplevelsen som jeg har hatt. Den stillheten, alt det som er vakkert, og alt som finnes av lukter. Alle de tingene som vi får gratis i naturen, men som mange bare går forbi og ikke har tid til å ta inn eller sanse.


Boken til Birkhaug, Artistic Visions of Aase Birkhaug, har ISBN-nummer 9781364161033 og slippes den 17. juni. 


172026-kontakt


Les mer...

2017-05-24 12:15

201016w10

Cecilias jobb er å gi deg et helhetlig perspektiv

Artikkel Cecilia Tønnessen; daglig leder og terapeut ved Estimé Hud & Helse, fremkaller en magisk selvfølelse med sin helhetlige ansiktsbehandling.
201023w5

Slik får du maksimal frihet i ferien

Artikkel Med en bobil kan du legge opp ferien din akkurat slik du vil, og flytte deg dit finværet er. – Grunnen til at folk velger bobil, er friheten. Det er bare å sette seg inn og kjøre av gårde!

  Kontaktinformasjon

  IKEA_HANTVERK_Kavitha_inthefield_PH163745

  IKEA forener verden

  Møbelgiganten IKEA fins representert i 52 land og har til sammen 430 varehus på verdensbasis. Kommunikasjonsrådgiver Troels N. Mathisen, forteller at IKEA jobber iherdig med å utvikle løsninger som skal forenkle våre liv og gjøre hjemmene våre mer funksjonelle.

  67532874

  Et plantebasert liv: For dyrene, miljøet og helsen

  Bransjemagasinet har gått i dybden på det vegetariske kostholdet og hvordan et plantebasert kosthold påvirker dyrene, vår helse og vårt klimaavtrykk her på jorda.

  51842405_2091095327636632_3517487299556278272_o

  Vi søker medieselgere!

  Har du en selger i magen og brenner for næringsliv og oppsøkende salg, kan det være deg vi leter etter!

  Arkiv