utv-2utv1utv2utv3

Dette er Flekkefjords kanskje mest allsidige firma

UTV AS i Flekkefjord, imponerer stort med allsidige tjenester som strekker seg fra støydemping, solskjerming, glassrekkverk, foldevegger, vinterhager og tradisjonelt snekkerarbeid på landsbasis.

Urestad Tak og Vegg AS, best kjent under forkortningen UTV, har et stort spekter av tjenester å skilte med. Når vi spør daglig leder Stefan Hobbesland om det er noe de ikke gjør, trekker han på smilebåndet.  


– Vi har egentlig det meste! De 15 ansatte i UTV tar seg nemlig av det meste, for private så vel som det offentlige og næring. Den lange listen over arbeider de utfører, inkluderer blant annet solskjerming, støydemping, glassrekkverk, tradisjonelle snekkeroppdrag, vinterhager og foldevegger.

  

Skreddersydd støydemping 

– Men hovedsaken i alle jobbene vi gjør, er støydemping på skoler, klasserom, barnehager og kontorer, forteller Stefan.  


Foto: Langfjord Media


De installerer støydemping i form av takplater og veggabsorbenter som blir skreddersydd i forhold til lokalenes bruksområder. Produktene de installerer som støydemping i for eksempel barnehager, er laget med en robust overflate som tåler en god del.  


– I hovedsak bruker vi Glava og Ecophon sine produkter på vegg og fiberhimling fra AMF  tak, forteller han videre.  


Én av UTVs fremste styrker, er at de også driver med tradisjonelt snekkerarbeid. Her er de til og med landsdekkende.  


– I utgangspunktet gjør vi alt innvendig arbeid over hele landet. Vi har vært Nord-Trøndelag, Stavanger, Haugesund og en del i Oslo der vi har gjort hotellrenovasjoner. 


Kvalitet og gode produkter
Ett av de største oppdragene i nyere tid, fant sted på Hotel Victoria i Stavanger i fjor. Der fikk UTV i oppdrag å bygge nye bad på rommene, fikse opp konferanserom og hotellbar, rive ned og bygge opp alle vegger og tak – i tillegg til utskifting av nesten alle vinduene.  


På slike oppdrag går det oftest på anbudsrunder, kan Stefan opplyse om. Derfor står kvalitet og gode produkter alltid i høysetet, og Stefan er nøye med å plukke ut gode produkter og profesjonelle leverandører for å sikre kvalitet over hele linja.  


Foto: Langfjord Media


– I et stramt marked må man ha både kvalitet og pris for å være med på å kjempe om jobber, så lenge alt går på anbud. Vi har fleksible arbeidere og leverandører som klarer å snu seg rundt og levere på veldig kort tid, og vi har vært heldige med å ha fryktelig mye jobb selv i disse tider, forteller Stefan, og legger til at flere hoteller har meldt sin interesse og er klare for å trykke på startknappen så fort de får lov til å åpne igjen. 


Solskjerming for alle behov
Enda ett av hovedområdene til UTV, er solskjerming som blir spesialtilpasset etter kundenes ønsker og behov. Stefan presenterer flere løsninger og muligheter på solskjerming – alt fra det tradisjonelle til det automatiserte.  


– Alt er tilpasset i forhold til mål, fargevalg og utseende ut ifra om det er persienner eller screen de ønsker. Screen er en utvendig duk som går opp og ned foran vinduene, som du får i forskjellige tetthetsgrader, mens persienner er aluminiumlameller som ligger på utsiden som du kan kjøre opp og ned, og vinkle for å slippe inn mer sol. Persiennene kan du også koble opp mot automatikk som du kan styre med telefonen din, forklarer han.  


I forhold til garanti, er det tre år for næring og fem år for privatkunder som gjelder. Men Stefan råder likevel kundene til å tegne en serviceavtale. 


– Det er ingen problem med vær og vind, for produktene tåler det meste. Spesielt om du velger automatikk; da går persiennene opp av seg selv når det blåser for mye, så de ikke skal blåse i stykker.  


– Og det beste med en automatisk persienne, er jo at den går ned av seg selv når sola kommer, og opp igjen når det er kveld, smiler Stefan.  


Solskjermingsproduktene kommer fra en tsjekkisk produsent, som er kjent for sin store fabrikk og sine gode produkter. Alle produktene kommer dessuten med en norsk bruksanvisning. 


– Er du interessert i solskjerming, så kommer vi gjerne  besøk for en uforpliktet måltaking og prisforslag, fastslår Stefan.  


Ingenting er typisk
For private kan UTV montere vinterhager, i samarbeid med et firma i Stavanger. De monterer også foldevegger som en del av et større rom, og har både tette foldevegger og glassfoldevegger i sitt sortiment. De har også erfaring med datagulv, som er et slags opphevd gulv der kablene legges under gulvet.  


Foto: Langfjord Media


Å være daglig leder for et firma med 15 ansatte og mange jern i ilden, er ingen 9 til 16-jobb. Men det er akkurat slik Stefan liker det.  


– Jeg kan sitte på et fly til Oslo den ene dagen og så være tre dager hjemme, og mange ganger går ikke ting helt etter planen, ler han.  


Stefan svært opptatt av trivsel, og har fokus på sammenkomster der de ansatte ofte kombinerer faglig påfyll med hyggelige tilstelninger.   


– Men det som er typisk med denne jobben, er at ingenting er typisk, humrer han avslutningsvis.  

Les mer...

2021-05-01 13:15

wagnerkjøkken1

Kjøkkenløsningene som treffer alle

Artikkel Nøyer du deg med en Grandiosa, eller er du kanskje en person som disker du opp med en treretters til middag? Ulike mennesker har ulike behov på kjøkkenet, og Wagner Kjøkken har kjøkkenløsningene som treffer...
mobelringenhokksund1

Hjertevarm service hos lokalbefolkningens favoritt-møbelkjede

Artikkel Generasjonsbutikken Møbelringen Hokksund, har en kundeskare som går i arv – tuftet på norske møbeltradisjoner fra 1938.
Til nettsiden

  Kontaktinformasjon

  IKEA_HANTVERK_Kavitha_inthefield_PH163745

  IKEA forener verden

  Møbelgiganten IKEA fins representert i 52 land og har til sammen 430 varehus på verdensbasis. Kommunikasjonsrådgiver Troels N. Mathisen, forteller at IKEA jobber iherdig med å utvikle løsninger som skal forenkle våre liv og gjøre hjemmene våre mer funksjonelle.

  67532874

  Et plantebasert liv - for helsa, dyrene og miljøet

  Bransjemagasinet har gått i dybden på det vegetariske kostholdet og hvordan et plantebasert kosthold påvirker dyrene, vår helse og vårt klimaavtrykk her på jorda.

  Tone.3

  Skjønnhetseksperten

  Å leve av sin egen blogg er en drøm for mange. Men bak skjønnhetsbloggenes glossy image, skjuler det seg lange dager. Stylist, skjønnhetsekspert og journalist Tone Vid Skipá, gir oss et innblikk i hennes hverdag.

  Arkiv