bertelsenoggarpestad1bertelsenoggarpestad2bertelsenoggarpestad3bertelsenoggarpestad4bertelsenoggarpestad5bertelsenoggarpestad6bertelsenoggarpestad7bertelsenoggarpestad8

Ingenting er umulig for "Sørlandets" største entreprenør

Med flere datterselskaper innen alt fra eiendom til tunnel, er den Egersund-forankrede entreprenøren Bertelsen & Garpestad "Sørlandets" største entreprenør. – Styrken til Bertelsen & Garpestad er at vi har flere selskap i familien som utfyller og kompletterer hverandre, fastslår markedssjef Andreas Roan.

Det gamle familieeide firmaet Bertelsen & Garpestad kunne nylig feire 60 år med entreprenørtjenester i Egersund. Bedriften har i løpet av få år opplevd en sterk økning i omsetningen, og inkluderer stadig nye firmaer og tjenester i holding-selskapet.


– Styrken til Bertelsen & Garpestad er at vi har flere selskap i familien som utfyller og kompletterer hverandre, og vi er derfor en komplett leverandør innen samferdselsprosjekter, forteller markedssjef Andreas Roan innledningsvis.



Favner alle områder
De forskjellige fagene under Bertelsen & Garpestad har egne organisasjonsnummer og egne dedikerte fagfolk, og inkluderer blant annet B&G Eiendom, BG Finance AS, Egersund Betongteknikk AS, Egersund Betongindustri og B&G Tunnel, for å nevne noen. Totalt sett med alle datterselskapene, teller Bertelsen & Garpestad rundt 500 ansatte med en kompetanse som favner de aller fleste områder.


– Det sitter mange flinke folk med kompetanse innen geomatikk, landmåling og modeller, og så har vi en veldig sterk økonomiavdeling på åtte til ti ansatte. Egersund Betongindustri og Egersund Betongteknikk har en litt blandet kompetanse innen byggebransjen, og kan levere de fleste betongprodukter til samferdsel, og så har vi et tunnelselskap som kan bygge tunneler, utdyper Andreas.



Bertelsen & Garpestad tar den overordnende ledelsen i et prosjekt, samt sprengning og masseflytting. Deres store styrke med alle datterselskapene gjør at de kan ta jobber overalt i landet – spesielt innen samferdsel.


– Det er enormt mange nye prosjekter innen samferdsel. Den største kunden vår er det offentlige, og kanskje spesielt Statens Veivesen, der vi har de største kontraktene akkurat nå, røper Andreas.


En kontinuerlig utvikling
Den dyktige markedssjefen er selv utdannet ingeniør med en spesialisering innen veiplanlegging. Han har vært yrkesaktiv i anleggsbransjen i hele sin karriere, og begynte i Bertelsen & Garpestad i 2009.


– Jeg begynte som kalkulatør på anbud og bygget opp systemer rundt kalkulasjon. Den gang omsatte vi for 150 millioner og var 70 ansatte, mens i dag omsetter vi for nesten 1,5 milliarder og har 300 ansatte! Så det har vært en helt utrolig reise og utvikling, konstaterer Andreas og smiler stort.


Andreas mener at nøkkelen til den store suksessen ligger i de strategiske valgene som Bertelsen & Garpestad har tatt oppgjennom årene. Og med 20 lærlinger per dags dato, satser den store entreprenøren på å rekruttere og lære opp nye, flinke og fremadstormende fagfolk som blir en viktig del av Bertelsen & Garpestad-familien i fremtiden.


Eiendomsdelen til Bertelsen & Garpestad har alltid stått sterkt, og for noen år siden så de seg nødt til å ansette egne folk for å imøtekomme den store etterspørselen.


– Vi har mange mindre hyttefelt og prosjekter i Rogaland og Agder, og vi treffer bra på anbud, vinner jobber og konkurrerer med de beste i landet. Det er veldig tilfredsstillende og betryggende å se at vi er konkurransedyktige, smiler Andreas.



Da den mye omtalte og kontroversielle steinformasjonen «trollpikken» i Egersund ble utsatt for hærverk og hugget ned i 2017, tok Bertelsen & Garpestad affære og nølte ikke med å ta på seg oppdraget med å gjenoppreise den spesielle turistattraksjonen.


– Sverre Garpestad sa at dette kan vi ikke akseptere, «trollpikken» må fikses! Da gikk vi sammen med Aker Egersund for å heise den opp igjen, og vi brukte fjellsikringsteknikker for å feste den. Det ble en stor hendelse i media der «trollpikken» ble vist minutt for minutt, gjenforteller Andreas, og legger humoristisk til at det hele var svært god reklame for Egersund-entreprenøren.


Stiller sterkt i det grønne skiftet
Mange entreprenører har i dag blitt nødt til å omstille seg det grønne skiftet og tenke miljøvennlige løsninger, som ofte kommer som et krav fra byggherren. For Bertelsen & Garpestad har det grønne skiftet blant annet ført til en kontinuerlig utskiftning av maskiner.


– Som entreprenør ønsker vi å være miljøvennlige og vi har et stort fokus på fotavtrykk. Derfor har vi en veldig ny og fremtidsrettet maskinpark der vi hele tiden er opptatt av å bytte til mer miljøvennlige maskiner, forteller markedssjefen.



Med et godt renommé i traktene, er Bertelsen & Garpestad viden kjent for å levere god kvalitet til avtalt tidspunkt, og det står ikke på gjennomføringsevnen når den store entreprenøren står overfor en utfordrende situasjon. At ingenting er umulig, er nemlig gjennomsyret i bedriftskulturen takket være grunnleggerne Kjell Garpestads og Arne Bertelsens væremåte, der det ikke fantes problemer – kun utfordringer.


– Bertelsen & Garpestad har mange flinke folk med stor gjennomføringsevne. Det er veldig gøy når man tenker tilbake på alt vi har fått til, og som man kanskje ikke trodde var mulig, men som man har fått til likevel, avslutter Andreas med et varmt smil.

Les mer...

2022-05-01 10.00

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv