183086n183086æ183086183086ø183086m183086o

Etisk gourmetkaffe rett hjem

Stavanger Kaffebrenneri har plukket ut det beste fra kaffebeltet rundt Ekvator som kan bestilles rett hjem. – Vi brenner for økologisk dyrking, etisk handel og tilbyr kaffe av håndverksmessig standard.

Ikke nok med et fullstappet og variert utvalg på nett tilgjengelig for både bedrifts- og privatkunder, men utvalget er også tilgjengelig hver fredag fra 12.00 til 16.00 ved fabrikkutsalget i Oddahagen i Stavanger.

– Vi har vært her i snart ti år, og nyter fremdeles utsikten over fjorden, smiler daglig leder Sigurd Gramstad.

Det var Gramstad selv som fikk ideen til kaffebrenneriet under et studieopphold i Mexico. Da han ble kjent med ekte kvalitetskaffe fra landet der kaffe er et av de viktigste jordbruksproduktene, var han solgt. Det varte ikke lenge før han fikk en gammel kaffebrenner fra Mexico sendt til hjemlandet for å dyrke den nyutviklede lidenskapen.


183086d


Økologisk for miljø og helse
– Økologisk kaffe er vårt varemerke. Vi er svært opptatt av etisk handel der småbønder og plantasjearbeidere får tryggere arbeidsvilkår og bedre pris, sier Gramstad.

Stavanger Kaffebrenneri er en Debio-godkjent bedrift og forhandler av Fairtrademerket kaffe og er i tillegg sertifisert som en karbonnøytral bedrift.

– Noen vil kanskje påstå at det er helt ufarlig å kjøpe ikke-økologisk kaffe, men ved konvensjonell kaffedyrking kan du fortsatt risikere at det finnes rester av sprøytemidler i kaffebønnene. Det skjer ikke når den er økologisk, da brukes ikke kjemikalier i sprøytemiddelet.

Gramstads er svært opptatt av å ta vare på naturmiljøet der kaffen blir produsert, og ikke minst sikre kaffebøndenes helse.

–  Det er mye bråk rundt kaffeplantasjer som ikke er økologiske, der det er mye helseplager blant bøndene. Hyppig bruk av kjemiske sprøytemidler påfører arbeiderne stor helsefare, kreft og tidlig død, sier han.

– Dette er hovedgrunnen til at vi satser økologisk, legger han til.


Stavanger Kaffebrenneri tilbyr levering til bedriftskunder, små firma, institusjoner og butikker rundt i landet i tillegg til nettsalg. Kaffen kommer blant annet fra plantasjer i Bolivia, Brasil, Colombia, Dominikanske Republikk, Mexico, Kenya og Guatemala. Fra fyldige og aromatiske til sødmefull med sitrussmak finner enhver kaffeelsker et unikt produkt håndplukket for sitt særpreg. Kaffen er brent og pakket etter strengeste kvalitetskrav for å gi kunden gourmetkaffe og en perfekt smaksopplevelse.

183086æ


Kaffe med bobler
I tillegg til kaffe, blander de også sin egen te. Brenneriet har nå også begynt å tilby kaldbrygget kaffe og nitrokaffe.

– I Nitro-kaffe bruker man kaldbrygget kaffe som man tilfører ren nitrogen. På denne måten får man en kald kaffe som minner om Guiness øl med veldig små og tette bobler. Det gir en kremaktig sensasjon når du drikker det, og det blir en veldig fin smaksopplevelse, sier Gramstad.

En småskeptisk representant fra Det Norske Bransjemagasinet fikk prøve nitrokaffen, og den ble umiddelbart godkjent.

– Der fikk jeg meg en overraskelse!

Stavanger kaffebrenneri har også begynt å med foredling av kakao. Foreløpig selges kakaonibs og kakaosmør. Etterhvert ønsker de også kanskje å lage sjokolade.

– Vi liker å gjøre ting fra bunnen av og introdusere nye ting, sier daglig leder.

Aktuell som lokal aktør
Gramstad er positiv over den nye utviklingen og kunders oppmerksomhet på lokale forhandlere istedenfor å handle med utenlandske aktører.

– Det er en veldig gledelig utvikling at folk gjerne vil komme til oss istedenfor å kjøpe kaffe av en eier i Holland eller USA. Da forsvinner også gjerne overskuddet av investeringen dit, mens her kan vi holde det lokalt.

For Stavanger Kaffebrenneri blir det produsert cirka 60 tonn kaffe i året.

– Om du regner 7,5 gram per kopp så blir det noen millioner kopper kaffe, ler Gramstad.


183086n

Les mer...

2018-06-27 15.30

stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...

    Kontaktinformasjon

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv