183086n183086æ183086183086ø183086m183086o

Etisk gourmetkaffe rett hjem

Stavanger Kaffebrenneri har plukket ut det beste fra kaffebeltet rundt Ekvator som kan bestilles rett hjem. – Vi brenner for økologisk dyrking, etisk handel og tilbyr kaffe av håndverksmessig standard.

Ikke nok med et fullstappet og variert utvalg på nett tilgjengelig for både bedrifts- og privatkunder, men utvalget er også tilgjengelig hver fredag fra 12.00 til 16.00 ved fabrikkutsalget i Oddahagen i Stavanger.

– Vi har vært her i snart ti år, og nyter fremdeles utsikten over fjorden, smiler daglig leder Sigurd Gramstad.

Det var Gramstad selv som fikk ideen til kaffebrenneriet under et studieopphold i Mexico. Da han ble kjent med ekte kvalitetskaffe fra landet der kaffe er et av de viktigste jordbruksproduktene, var han solgt. Det varte ikke lenge før han fikk en gammel kaffebrenner fra Mexico sendt til hjemlandet for å dyrke den nyutviklede lidenskapen.


183086d


Økologisk for miljø og helse
– Økologisk kaffe er vårt varemerke. Vi er svært opptatt av etisk handel der småbønder og plantasjearbeidere får tryggere arbeidsvilkår og bedre pris, sier Gramstad.

Stavanger Kaffebrenneri er en Debio-godkjent bedrift og forhandler av Fairtrademerket kaffe og er i tillegg sertifisert som en karbonnøytral bedrift.

– Noen vil kanskje påstå at det er helt ufarlig å kjøpe ikke-økologisk kaffe, men ved konvensjonell kaffedyrking kan du fortsatt risikere at det finnes rester av sprøytemidler i kaffebønnene. Det skjer ikke når den er økologisk, da brukes ikke kjemikalier i sprøytemiddelet.

Gramstads er svært opptatt av å ta vare på naturmiljøet der kaffen blir produsert, og ikke minst sikre kaffebøndenes helse.

–  Det er mye bråk rundt kaffeplantasjer som ikke er økologiske, der det er mye helseplager blant bøndene. Hyppig bruk av kjemiske sprøytemidler påfører arbeiderne stor helsefare, kreft og tidlig død, sier han.

– Dette er hovedgrunnen til at vi satser økologisk, legger han til.


Stavanger Kaffebrenneri tilbyr levering til bedriftskunder, små firma, institusjoner og butikker rundt i landet i tillegg til nettsalg. Kaffen kommer blant annet fra plantasjer i Bolivia, Brasil, Colombia, Dominikanske Republikk, Mexico, Kenya og Guatemala. Fra fyldige og aromatiske til sødmefull med sitrussmak finner enhver kaffeelsker et unikt produkt håndplukket for sitt særpreg. Kaffen er brent og pakket etter strengeste kvalitetskrav for å gi kunden gourmetkaffe og en perfekt smaksopplevelse.

183086æ


Kaffe med bobler
I tillegg til kaffe, blander de også sin egen te. Brenneriet har nå også begynt å tilby kaldbrygget kaffe og nitrokaffe.

– I Nitro-kaffe bruker man kaldbrygget kaffe som man tilfører ren nitrogen. På denne måten får man en kald kaffe som minner om Guiness øl med veldig små og tette bobler. Det gir en kremaktig sensasjon når du drikker det, og det blir en veldig fin smaksopplevelse, sier Gramstad.

En småskeptisk representant fra Det Norske Bransjemagasinet fikk prøve nitrokaffen, og den ble umiddelbart godkjent.

– Der fikk jeg meg en overraskelse!

Stavanger kaffebrenneri har også begynt å med foredling av kakao. Foreløpig selges kakaonibs og kakaosmør. Etterhvert ønsker de også kanskje å lage sjokolade.

– Vi liker å gjøre ting fra bunnen av og introdusere nye ting, sier daglig leder.

Aktuell som lokal aktør
Gramstad er positiv over den nye utviklingen og kunders oppmerksomhet på lokale forhandlere istedenfor å handle med utenlandske aktører.

– Det er en veldig gledelig utvikling at folk gjerne vil komme til oss istedenfor å kjøpe kaffe av en eier i Holland eller USA. Da forsvinner også gjerne overskuddet av investeringen dit, mens her kan vi holde det lokalt.

For Stavanger Kaffebrenneri blir det produsert cirka 60 tonn kaffe i året.

– Om du regner 7,5 gram per kopp så blir det noen millioner kopper kaffe, ler Gramstad.


183086n

Les mer...

2018-06-27 15.30

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.

    Kontaktinformasjon

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv