ostlie7ostlie1ostlie2ostlie3ostlie6ostlie5ostlie4ostlie8ostlie9ostlie10ostlie11

Møbeltapetserer med lang fartstid og godt rykte briljerer med et stort tjenestespekter

Østlie Møbelservice AS – også kjente som ØMS, er en møbeltapetsererbedrift som har holdt på med møbelrestaurering, spesialinnredning og omtrekking av møbler helt siden 1958. Firmaet ble startet av Johnny Østlie, og het fra starten av Møbeltapetsermester Johnny Østlie. I 1983 byttet firmaet navn til Østlie Møbelservice AS.

Hele 36 år har gått siden møbeltapetsermester Pål Østlie, tok over driften av Østlie Møbel-Service etter at faren hans gikk bort. Med et stort pågangsmot og en stolthet over å videreføre Østlie-navnet, satset den da 25 år gamle Pål helhjertet på møbeltapetsering, samtidig som han tilegnet seg formell utdannelse innen yrket på kveldstid.  


En ny reise
I 2006 startet en ny reise, da Østlie Møbel-Service AS fusjonerte med møbeltapetserer Espen Berg. 


– For snart 20 år siden fant jeg ut at hvis ikke Østlie Møbel-Service skulle dø med meg, så var det greit å finne noen som kunne – og som ville – overta. Jeg samarbeidet ved den tiden blant annet med Firma Espen Berg Møbeltapetserer, som Espen var daglig leder for. Jeg fant ut at han var den som ville passe best sammen med meg, forteller Pål. 


Espen kjøpte andeler av Østlie Møbelservice AS årlig, og eier i dag 44 prosent av Østlie Møbel-Service AS.    


– Jeg er 61 år nå, og ønsker å trappe ned litt og bruke tiden på barn og barnebarn, røper han og smiler. Det er kanskje også rom for nye idéer og måter å gjøre ting på, legger han til. 

   

Med en bakgrunn innen markedsføring, har Pål selv designet logoen til Østlie Møbel-Service. Med forkortelsen ØMS, ønsket Pål å få fokuset vekk fra Østlie-navnet slik at det blir lettere når han har trukket seg helt ut.  


I dag består den Oslo-forankrede bedriften av ni ansatte, med en god miks av unge lærlinger og erfarne møbeltapetserere med en fartstid i ØMS på nesten 40 år.  


– Vi har et vidt spekter av tjenester; produksjon av møbler, spesialinnredninger, omtrekking av kontormøbler og restaurering av gamle møbler. Vi har i løpet av årene også fått en god del trofaste kunder som setter pris på at vi er veldig nøye med å møte opp til avtalt tid, forteller Pål. 



Gir alltid et prisforslag 
ØMS henvender seg primært mot næringslivet, men sier som regel ikke nei til oppdrag fra privatpersoner.  


– De siste årene har vi hatt så mye å gjøre at vi dessverre har blitt nødt til å velge bort noen av de mindre oppdragene.  Men vi prøver så langt det går og ikke si nei til noen oppdrag.  



Forhindrer branner
Det går mye i spesialtilpassede oppdrag for det kompetente teamet hos ØMS, og de har mange faste kunder i restaurantbransjen og innen kontor og næringsliv. Den dyktige møbeltapetsermesteren påpeker samtidig at det er utrolig viktig å ha fokus på brannhemmende materialer – spesielt for kunder der møblene skal fylle det offentlige rom og møteplasser.  


– Jeg har vært gjennom tre branner i mitt liv, forteller Pål. Den erfaringen unner jeg ingen, men å bruke brannhemmende produkter er en veldig god forsikring. Skulle det begynne å brenne et sted der det er mennesker som må ut, kan det forsinke brannen. 

Nå er ØMS på flyttefot og skal snart flytte inn i nye og større lokaler i Alnabruveien 9 – 1. juni, håper man. Pål kaller seg spøkefullt for en farlig optimist, men det levnes ingen tvil om at gamle håndverkstradisjoner i kombinasjon med moderne produksjon, fortsatt har livets rett. 



– Både Espen og jeg har en stolthet i det vi gjør, og vi ønsker å gjøre det beste for alle kundene våre, avslutter Pål Østlie.  

Les mer...

2023-06-01 08.45

theship5

Revolusjonerer shippingbransjen: Fremsynt app automatiserer dataene mellom skip og land

Artikkel Med fokus på effektivisering og sanntidsdata i shippingbransjen, har det norske techselskapet The Ship AS, utviklet en app som automatiserer dataene mellom skip og land.
sunoinstallasjon7

Fra solcelleinstallasjoner til totalleverandør av energieffektiviseringstjenester

Artikkel Suno Installasjon i Bergen møter fremtidens energibehov, og har lykkes i å tilpasse seg et svingende marked. Dette med et utvidet tjenestespekter som inkluderer solcelleinstallasjoner, energirådgivning...
Til Facebook-siden

  Kontaktinformasjon

  • ØSTLIE MØBELSERVICE AS – ØMS
  • Epost
  • Facebook
  • Instagram
  • Telefon:
   23 24 64 00
  • Adresse:
   Alnabruveien 9, 0668 OSLO
  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  Arkiv