ostlie7ostlie1ostlie2ostlie3ostlie6ostlie5ostlie4ostlie8ostlie9ostlie10ostlie11

Møbeltapetserer med lang fartstid og godt rykte briljerer med et stort tjenestespekter

Østlie Møbelservice AS – også kjente som ØMS, er en møbeltapetsererbedrift som har holdt på med møbelrestaurering, spesialinnredning og omtrekking av møbler helt siden 1958. Firmaet ble startet av Johnny Østlie, og het fra starten av Møbeltapetsermester Johnny Østlie. I 1983 byttet firmaet navn til Østlie Møbelservice AS.

Hele 36 år har gått siden møbeltapetsermester Pål Østlie, tok over driften av Østlie Møbel-Service etter at faren hans gikk bort. Med et stort pågangsmot og en stolthet over å videreføre Østlie-navnet, satset den da 25 år gamle Pål helhjertet på møbeltapetsering, samtidig som han tilegnet seg formell utdannelse innen yrket på kveldstid.  


En ny reise
I 2006 startet en ny reise, da Østlie Møbel-Service AS fusjonerte med møbeltapetserer Espen Berg. 


– For snart 20 år siden fant jeg ut at hvis ikke Østlie Møbel-Service skulle dø med meg, så var det greit å finne noen som kunne – og som ville – overta. Jeg samarbeidet ved den tiden blant annet med Firma Espen Berg Møbeltapetserer, som Espen var daglig leder for. Jeg fant ut at han var den som ville passe best sammen med meg, forteller Pål. 


Espen kjøpte andeler av Østlie Møbelservice AS årlig, og eier i dag 44 prosent av Østlie Møbel-Service AS.    


– Jeg er 61 år nå, og ønsker å trappe ned litt og bruke tiden på barn og barnebarn, røper han og smiler. Det er kanskje også rom for nye idéer og måter å gjøre ting på, legger han til. 

   

Med en bakgrunn innen markedsføring, har Pål selv designet logoen til Østlie Møbel-Service. Med forkortelsen ØMS, ønsket Pål å få fokuset vekk fra Østlie-navnet slik at det blir lettere når han har trukket seg helt ut.  


I dag består den Oslo-forankrede bedriften av ni ansatte, med en god miks av unge lærlinger og erfarne møbeltapetserere med en fartstid i ØMS på nesten 40 år.  


– Vi har et vidt spekter av tjenester; produksjon av møbler, spesialinnredninger, omtrekking av kontormøbler og restaurering av gamle møbler. Vi har i løpet av årene også fått en god del trofaste kunder som setter pris på at vi er veldig nøye med å møte opp til avtalt tid, forteller Pål. 



Gir alltid et prisforslag 
ØMS henvender seg primært mot næringslivet, men sier som regel ikke nei til oppdrag fra privatpersoner.  


– De siste årene har vi hatt så mye å gjøre at vi dessverre har blitt nødt til å velge bort noen av de mindre oppdragene.  Men vi prøver så langt det går og ikke si nei til noen oppdrag.  



Forhindrer branner
Det går mye i spesialtilpassede oppdrag for det kompetente teamet hos ØMS, og de har mange faste kunder i restaurantbransjen og innen kontor og næringsliv. Den dyktige møbeltapetsermesteren påpeker samtidig at det er utrolig viktig å ha fokus på brannhemmende materialer – spesielt for kunder der møblene skal fylle det offentlige rom og møteplasser.  


– Jeg har vært gjennom tre branner i mitt liv, forteller Pål. Den erfaringen unner jeg ingen, men å bruke brannhemmende produkter er en veldig god forsikring. Skulle det begynne å brenne et sted der det er mennesker som må ut, kan det forsinke brannen. 

Nå er ØMS på flyttefot og skal snart flytte inn i nye og større lokaler i Alnabruveien 9 – 1. juni, håper man. Pål kaller seg spøkefullt for en farlig optimist, men det levnes ingen tvil om at gamle håndverkstradisjoner i kombinasjon med moderne produksjon, fortsatt har livets rett. 



– Både Espen og jeg har en stolthet i det vi gjør, og vi ønsker å gjøre det beste for alle kundene våre, avslutter Pål Østlie.  

Les mer...

2023-06-01 08.45

DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...
sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
Til Facebook-siden

    Kontaktinformasjon

    • ØSTLIE MØBELSERVICE AS – ØMS
    • Epost
    • Facebook
    • Instagram
    • Telefon:
      23 24 64 00
    • Adresse:
      Alnabruveien 9, 0668 OSLO
    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv