ostlie7ostlie1ostlie2ostlie3ostlie6ostlie5ostlie4ostlie8ostlie9ostlie10ostlie11

Møbeltapetserer med lang fartstid og godt rykte briljerer med et stort tjenestespekter

Østlie Møbelservice AS – også kjente som ØMS, er en møbeltapetsererbedrift som har holdt på med møbelrestaurering, spesialinnredning og omtrekking av møbler helt siden 1958. Firmaet ble startet av Johnny Østlie, og het fra starten av Møbeltapetsermester Johnny Østlie. I 1983 byttet firmaet navn til Østlie Møbelservice AS.

Hele 36 år har gått siden møbeltapetsermester Pål Østlie, tok over driften av Østlie Møbel-Service etter at faren hans gikk bort. Med et stort pågangsmot og en stolthet over å videreføre Østlie-navnet, satset den da 25 år gamle Pål helhjertet på møbeltapetsering, samtidig som han tilegnet seg formell utdannelse innen yrket på kveldstid.  


En ny reise
I 2006 startet en ny reise, da Østlie Møbel-Service AS fusjonerte med møbeltapetserer Espen Berg. 


– For snart 20 år siden fant jeg ut at hvis ikke Østlie Møbel-Service skulle dø med meg, så var det greit å finne noen som kunne – og som ville – overta. Jeg samarbeidet ved den tiden blant annet med Firma Espen Berg Møbeltapetserer, som Espen var daglig leder for. Jeg fant ut at han var den som ville passe best sammen med meg, forteller Pål. 


Espen kjøpte andeler av Østlie Møbelservice AS årlig, og eier i dag 44 prosent av Østlie Møbel-Service AS.    


– Jeg er 61 år nå, og ønsker å trappe ned litt og bruke tiden på barn og barnebarn, røper han og smiler. Det er kanskje også rom for nye idéer og måter å gjøre ting på, legger han til. 

   

Med en bakgrunn innen markedsføring, har Pål selv designet logoen til Østlie Møbel-Service. Med forkortelsen ØMS, ønsket Pål å få fokuset vekk fra Østlie-navnet slik at det blir lettere når han har trukket seg helt ut.  


I dag består den Oslo-forankrede bedriften av ni ansatte, med en god miks av unge lærlinger og erfarne møbeltapetserere med en fartstid i ØMS på nesten 40 år.  


– Vi har et vidt spekter av tjenester; produksjon av møbler, spesialinnredninger, omtrekking av kontormøbler og restaurering av gamle møbler. Vi har i løpet av årene også fått en god del trofaste kunder som setter pris på at vi er veldig nøye med å møte opp til avtalt tid, forteller Pål. Gir alltid et prisforslag 
ØMS henvender seg primært mot næringslivet, men sier som regel ikke nei til oppdrag fra privatpersoner.  


– De siste årene har vi hatt så mye å gjøre at vi dessverre har blitt nødt til å velge bort noen av de mindre oppdragene.  Men vi prøver så langt det går og ikke si nei til noen oppdrag.  Forhindrer branner
Det går mye i spesialtilpassede oppdrag for det kompetente teamet hos ØMS, og de har mange faste kunder i restaurantbransjen og innen kontor og næringsliv. Den dyktige møbeltapetsermesteren påpeker samtidig at det er utrolig viktig å ha fokus på brannhemmende materialer – spesielt for kunder der møblene skal fylle det offentlige rom og møteplasser.  


– Jeg har vært gjennom tre branner i mitt liv, forteller Pål. Den erfaringen unner jeg ingen, men å bruke brannhemmende produkter er en veldig god forsikring. Skulle det begynne å brenne et sted der det er mennesker som må ut, kan det forsinke brannen. 

Nå er ØMS på flyttefot og skal snart flytte inn i nye og større lokaler i Alnabruveien 9 – 1. juni, håper man. Pål kaller seg spøkefullt for en farlig optimist, men det levnes ingen tvil om at gamle håndverkstradisjoner i kombinasjon med moderne produksjon, fortsatt har livets rett. – Både Espen og jeg har en stolthet i det vi gjør, og vi ønsker å gjøre det beste for alle kundene våre, avslutter Pål Østlie.  

Les mer...

2023-06-01 08.45

hagemojaktogfriluft5

En jaktforretning av de sjeldne: Har egen børsemaker på huset

Artikkel Hagemo Jakt og Friluft i Trondheim, er én av de mest fremgangsrike jaktforretningene i Norge. Med en unik kompetanse, egen børsemaker på huset og et stort engasjement for jakt- og friluftsliv, har de blitt...
isobygg1

Fremtidens isolering har endret byggeplassen for godt

Artikkel Blåseisolering har de siste årene revolusjonert både byggeplasser og næringsbygg, og har en rekke fordeler kontra tradisjonell isolering. I tillegg til å være svært miljøvennlig, er blåseisolering både...
Til Facebook-siden

  Kontaktinformasjon

  • ØSTLIE MØBELSERVICE AS – ØMS
  • Epost
  • Facebook
  • Instagram
  • Telefon:
   23 24 64 00
  • Adresse:
   Alnabruveien 9, 0668 OSLO
  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  Arkiv