194023w1

Miljøfokuset tar plass i malermesteryrket

Stadig flere håndverkere og industribedrifter legger om til en mer miljøvennlig arbeidshverdag. Den Miljøfyrtårn-sertifiserte bedriften Malermester Buer i Drammen, har tatt flere grep for å verne om miljøet.

Siden sist vi besøkte Malermester Buer i Drammen i 2013, har det skjedd flere store forandringer. Med en miljøbevisst daglig leder og en gjev Miljøfyrtårn-sertifisering, går malermesterfirmaet i bresjen for en mer klimavennlig bransje.


– Vi fant ut at det var på tide å ta mer ansvar, og derfor startet vi med miljøfokus for noen år siden. Til å begynne med startet vi i det små; «hva kan vi gjøre med søpla vår?»,«Hvordan kan vi gjøre dette riktig?» Direktøren spurte om vi ville ta ansvar for alle avdelingene, og det har vi gjort, fastslår daglig leder Ingar Aasen.


Økt besetning og omsetning

Aasen kom inn som daglig leder i 2015, og kjøpte samtidig opp et selskap der formålet var å samle Buer Tapet og Gulv under samme tak som Malermester Buer. Fra å være et samlet mannskap på rundt 35 personer i 2013, er det i dag – seks år senere – ikke lenge til de når det magiske tallet 100. Samtidig har de økt omsetningen betraktelig.


– Vi har videreutviklet oss på offentlige rammeavtaler og eiendomsbesittere, som har vært en stor andel av utviklingen, rett og slett. Man må være litt heldig iblant, men så er det noen som sier at man må være litt dyktig for å være heldig også, sier Aasen med et lurt smil.


Starter ny avdeling
Dyktighet lønner seg som oftest. Nå i disse dager utvider og åpner Malermester Buer nemlig et nytt kontor i Tønsberg, som medarbeider Sebastian Krusche skal få æren av å drifte. Krusche startet i malermesterfirmaet for kun fire år siden, og hadde en viktig finger med i spillet da Buer-skolen startet opp, da han hadde overordnede ansvaret for å lære opp alle lærlingene.


Gjennom Buer-skolen jobber Malermester Buer hardt med å lære opp sine egne lærlinger, og per i dag har de åtte lærlinger. 


– Sebastian har vist seg å være så bra at vi gir ham tilliten til å starte en ny avdeling i Vestfold. Med alle store bygg i Vestfold vil vi nå komme nærmere kunden og med tiden videreutvikle det og starte med service, forteller Aasen.


– Og vi er på jakt etter flinke malere og gulvleggere som vil jobbe i Vestfold, betoner den kommende avdelingslederen, Sebastian Krusche.


Eko B
Det grønne fokuset blir selvsagt tatt til følge også ved avdelingen i Tønsberg – og det trenger ikke nødvendigvis være belastende for miljøet å pendle fra avdelingen i Drammen til avdelingen i Tønsberg!


– I fjor gikk vi til innkjøp av en elsykkel ved navn Eko B, som for øvrig har sinegen Instagramprofil. Vi har det mye moro med det, forteller Aasen muntert.


Uten å vie en tanke på parkeringsplass og endeløse bilkøer, tar elsykkelen raskt medarbeiderne frem og tilbake på små oppdrag i nærområdet. Og elsykkelen Eko B har fått litt av en kjendisstatus her i Drammen. Eko B er nemlig stjerna i Malermester Buers reklamefilm, som profilerer firmaets grønne fokus. Nylig har de også gått til innkjøp av to 9-setere, som gjør at de kun trenger å kjøre én bil ved hvert prosjekt.


Genial returordning

Malermester Buer tenker miljø hele tiden, og på alle mulige måter tenker de gjenvinning og resirkulering. Aasen forteller hvordan en fagtur med gulvleverandøren Tarkett, ble en skikkelig øyeåpner. 


– Da nevnte Tarkett returordningen sin, og det var en så fantastisk greie at vi hoppet rett på det! Alle sparer penger; entreprenøren slipper å ta imot vårt restbelegg, og vi kan sende alt direkte til Tarkett igjen. Det blir veldig gode tall av det, og vi ser at det er lønnsømt i alle ledd – ikke minst for miljøet. 


Malermester Buer er utvilsomt et firma for fremtiden. Et firma som tar ansvar og vil gjøre rett for seg i en verden som trenger alt annet enn mer avfall. Likevel er visjonene for fremtiden å skynde seg sakte.


– Vi jobber med mange gode kunder, og prøver å ta det forsiktig og gå sakte frem. Det hjelper ikke at jeg synes vi skal være miljøvennlige og grønne helt inntil beinet - det er en prosess vi jobber mye med internt, med forskjellige aktiviteter slik at vi får dette ordentlig på plass. 


– Den siste folderen vi lagde, var faktisk på spiselig papir, avslutter Aasen lattermildt.

Les mer...

2019-10-30 11.45

anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
Hjemmeside

Kontaktinformasjon

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

Arkiv