sts2sts1sts3

Kongene på den nye haugen

STS Solar Technologies Scandinavia, er Norges eneste rendyrkede grossist på solcelleutstyr, og ligger langt foran i utviklingen av solcelleinstallasjoner. – Vi er med på å forme hva som skal tilbys i markedet, forteller daglig leder Jan Erik Johansen.

Historien til STS Solar Technologies Scandinavia AS er litt av en suksesshistorie. De har vært aktive i solcellemarkedet siden 2016. Jan Erik Johansen jobbet da innen tradisjonell installasjon opplevde under denne tiden å få stadig flere forespørsler på opsjonspriser på solceller innen offentlige anbud, og prøvde forgjeves å innhente priser fra leverandører. Da de så at ingen leverte denne tjenesten, bestemte de seg for å stifte STS og ta saken i egne hender og tilby solcelleutstyr.


– Sammen med STS’ hovedaksjonær Abmas Elektro AS bestemte vi, at vi ville begynne å tilby dette på markedet fordi det var et hull der som ingen hadde tettet enda. Vi brukte et halvt års tid på å planlegge, og i 2016 lanserte vi det og begynte å selge med egne selgere i eget selskap. Deretter har det gått suksessivt oppover, og nå er vi den eneste rendyrkede grossisten i Norge som selger solcelleutstyr, forteller Jan Erik Johansen, daglig leder i STS Solar Technologies Scandinavia.
Stor etterspørsel
I løpet av det siste året har STS opplevd en eksplosiv vekst – også globalt, og de forventer i år en omsetning på 100 millioner kroner mot fjorårets omsetning på 42 millioner.


– Det er mange selskaper som har begynt å installere nå fordi etterspørselen er så stor. Og de kan gjerne skru så mye de vil, for utstyret kan de kjøpe av oss, sier Jan Erik med glimt i øyet.Jan Erik forklarer at Norge har det som kalles for et IT-nett. Som ett av kun tre land i hele verden med denne nettløsningen, var solcelleteknologien opprinnelig ikke tilrettelagt for det norske nettsystemet, og kvasiløsninger måtte til for at det skulle fungere optimalt.


– Vi møtte noen leverandører som ville utvikle seg, og som passet med det norske nettsystemet. Siden vi var den eneste leverandøren som hadde utstyr som fungerte i Norge så tok det helt av! Selskapet vårt har en unik markedssituasjon, og vi ligger egentlig ganske langt foran på hva som kommer de neste årene, fordi vi er med på å forme hva som skal tilbys i markedet. Vi kurser jo e-verkene, de som fører tilsyn og installatørene, og følger også opp sluttkunden gjennom support og råd underveis, forklarer han.


Høy avkastning
STS’ solcelleprodukter kunne ikke vært mer rett i tiden enn nå i 2022 med strømpriser som er ekstreme. Realiteten var derimot en helt annen da de startet med salg av solceller i 2016.


– Da var det en nedbetalingstid på kanskje 22 år, og det eneste vi kunne spille på da var miljøaspektet. Det var litt vanskelig for folk å betale 200 000 kroner bare fordi man skal støtte miljøet. Men nå har man en nedbetalingstid på mellom fire og sju år, og hvilken investering kan man gjøre med en sånn avkastning? Det finnes ikke, konstaterer Jan Erik med et smil.

Les mer...

2022-09-15 11.45

plusconsult6

Innovativ timelapseteknologi revolusjonerer byggeprosjekter

Artikkel Den rådgivende ingeniørbedriften Plusconsult, har nylig utvidet sitt repertoar med en unik timelapseteknologi som er spesialutviklet for norske byggeprosjekter.   – Vi ser en veldig økende etterspørsel...
birgernhaugfollo3

Godt rustet for 2023 med flere spennende bilnyheter

Artikkel Birger N Haug Follo i Ski, går et trygt og stabilt år i møte med elbiler i et prissegment som mange har råd til.
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  • SOLAR TECHNOLOGIES SCANDINAVIA AS
  • Mail
  • Hjemmeside
  • Facebook
  • Telefon:
   21 51 00 40
  • Adresse:
   Stanseveien 18, 0975 OSLO
  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  Arkiv