sts2sts1sts3

Kongene på den nye haugen

STS Solar Technologies Scandinavia, er Norges eneste rendyrkede grossist på solcelleutstyr, og ligger langt foran i utviklingen av solcelleinstallasjoner. – Vi er med på å forme hva som skal tilbys i markedet, forteller daglig leder Jan Erik Johansen.

Historien til STS Solar Technologies Scandinavia AS er litt av en suksesshistorie. De har vært aktive i solcellemarkedet siden 2016. Jan Erik Johansen jobbet da innen tradisjonell installasjon opplevde under denne tiden å få stadig flere forespørsler på opsjonspriser på solceller innen offentlige anbud, og prøvde forgjeves å innhente priser fra leverandører. Da de så at ingen leverte denne tjenesten, bestemte de seg for å stifte STS og ta saken i egne hender og tilby solcelleutstyr.


– Sammen med STS’ hovedaksjonær Abmas Elektro AS bestemte vi, at vi ville begynne å tilby dette på markedet fordi det var et hull der som ingen hadde tettet enda. Vi brukte et halvt års tid på å planlegge, og i 2016 lanserte vi det og begynte å selge med egne selgere i eget selskap. Deretter har det gått suksessivt oppover, og nå er vi den eneste rendyrkede grossisten i Norge som selger solcelleutstyr, forteller Jan Erik Johansen, daglig leder i STS Solar Technologies Scandinavia.
Stor etterspørsel
I løpet av det siste året har STS opplevd en eksplosiv vekst – også globalt, og de forventer i år en omsetning på 100 millioner kroner mot fjorårets omsetning på 42 millioner.


– Det er mange selskaper som har begynt å installere nå fordi etterspørselen er så stor. Og de kan gjerne skru så mye de vil, for utstyret kan de kjøpe av oss, sier Jan Erik med glimt i øyet.Jan Erik forklarer at Norge har det som kalles for et IT-nett. Som ett av kun tre land i hele verden med denne nettløsningen, var solcelleteknologien opprinnelig ikke tilrettelagt for det norske nettsystemet, og kvasiløsninger måtte til for at det skulle fungere optimalt.


– Vi møtte noen leverandører som ville utvikle seg, og som passet med det norske nettsystemet. Siden vi var den eneste leverandøren som hadde utstyr som fungerte i Norge så tok det helt av! Selskapet vårt har en unik markedssituasjon, og vi ligger egentlig ganske langt foran på hva som kommer de neste årene, fordi vi er med på å forme hva som skal tilbys i markedet. Vi kurser jo e-verkene, de som fører tilsyn og installatørene, og følger også opp sluttkunden gjennom support og råd underveis, forklarer han.


Høy avkastning
STS’ solcelleprodukter kunne ikke vært mer rett i tiden enn nå i 2022 med strømpriser som er ekstreme. Realiteten var derimot en helt annen da de startet med salg av solceller i 2016.


– Da var det en nedbetalingstid på kanskje 22 år, og det eneste vi kunne spille på da var miljøaspektet. Det var litt vanskelig for folk å betale 200 000 kroner bare fordi man skal støtte miljøet. Men nå har man en nedbetalingstid på mellom fire og sju år, og hvilken investering kan man gjøre med en sånn avkastning? Det finnes ikke, konstaterer Jan Erik med et smil.

Les mer...

2022-09-15 11.45

hoydeteknikk5

Sparer entreprenører for tid og penger: Store fordeler med utleie av spesialutstyr

Artikkel Kompetansebedriften Høyde Teknikk AS, stiller opp med spesialutstyr for jernbane -og tunnelprosjekter, og satser også stort på håndverkere og mindre entreprenører med utleie av verktøy og utstyr gjennom...
kvernelandbiloslo10

Tar deg lengre enn langt: Jeeps nye elbil er en drøm på fire hjul!

Artikkel Med en rekkevidde som dekker de fleste behov og et utstyrsnivå som er mer enn nok for de fleste, er Jeeps særegne varemerke og DNA blitt utrolig godt ivaretatt med nykommeren Jeep Avenger. – Avenger...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  • SOLAR TECHNOLOGIES SCANDINAVIA AS
  • Mail
  • Hjemmeside
  • Facebook
  • Telefon:
   21 51 00 40
  • Adresse:
   Stanseveien 18, 0975 OSLO
  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  Arkiv